I samme yrke

Ser du hvem hans superkjente fetter er?

Vi syntes det var noe kjent med det blikket.

FETTER: William Mapother deler skuespilleryrket - og blikket - med sin mer kjente fetter. FOTO: NTB
FETTER: William Mapother deler skuespilleryrket - og blikket - med sin mer kjente fetter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da vi kom over dette bildet, syntes vi umiddelbart at det var noe kjent med øynene. Og det viste seg å stemme.

Mannen på bildet heter William og har hatt roller i rundt 60 filmer og serier siden 80-tallet. Etternavnet er Mapother og ser man på CV-en, har han medvirket i mange av de samme filmene som sin mer kjente fetter - hvert fall i starten av karrieren.

Fetteren er en av verdens mest omtalte personer - og uten tvil en av Hollywoods største stjerner. Hver gang en ny film har premiere, venter folk verden over i spenning, bokstavelig talt.

Gift to ganger

Den berømte fetteren har giftet seg med en skuespiller to ganger (ikke med samme skuespiller), og skilt seg like mange ganger. Han har tre barn, to fra første ekteskap, og ett fra det siste. Noen år etter den siste skilsmissen, sa den 16 år yngre eks-kona til people.com:

– Han tok pusten fra meg. Jeg ble dypt og lidenskapelig forelsket. Og hele planen min for hva jeg ønsket meg i livet var bare: «Glem det. Dette er det rette». Jeg var helhjertet oppslukt av det.

I tillegg til en actionfylt karriere er den berømte fetteren kanskje like kjent for sitt engasjement i en kontroversiell kirke, og er for øvrig sett på heilnorske vestlandet, under filminnspillinger velsignet av Abid Raja.

Vi snakker selvsagt om Tom Cruise.

Samme etternavn

Tom Cruise heter egentlig Thomas Cruise Mapother og deler dermed etternavn med sin skuespiller-fetter, som egentlig var utdannet lærer, og siden gikk til filmen.

De to er ikke like bare av utseende. Sammenligner man CV-ene, har begge spilt i «Born on the forth of July», «Magnolia», «Mission Impossible 2», «Vanilla Sky» og «Minority report», for å nevne noen blockbustere.

FETTER: Tom Cruise og hans skuespiller-fetter William Mapother. FOTO: NTB
FETTER: Tom Cruise og hans skuespiller-fetter William Mapother. FOTO: NTB Vis mer

Oscar-nominert film

Men der Tom Cruise spiller hovedrollen og er trekkplasteret på plakater verden over, har fetter William ofte hatt mindre - og i blandt ukrediterte roller i de samme filmene.

Likevel, Mapother har siden vist at han evner å stå på egne ben, Han slo gjennom i 2001 da han spilte psykopat-eksen til Marissa Tomei i Oscar-nominerte «In the Bedroom». En annen av hans mer kjente roller er den som Ethan Rom i serien «Lost». Sammenlagt medvirket han i ni episoder av serien.

– Er du også scientolog?

Da Mapother ble spurt i et intervju om han delte fetter Toms hengivenhet overfor scientologikirken, svarte han diplomatisk at han fikk blandede følelser for slike spørsmål, skriver Pagesix:

– På den ene siden er jeg takknemlig for at folk er interesserte. Samtidig er det et stadig vaklende skille mellom det jeg er villig til å snakke om, og ikke. Jeg er spesielt forsiktig, med tanke på det fetteren min har vært gjennom.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer