Kjendisbarn

Ser du hvem hans verdenskjente far er?

Du ser det når du vet det …

KJENDISBARN: Faren er kjent som en av verdens mest slagferdige menn, og sønnen Joseph har gått i hans fotefar. Her fra studentdagene. FOTO: Disney+/BACKGRID/NTB
KJENDISBARN: Faren er kjent som en av verdens mest slagferdige menn, og sønnen Joseph har gått i hans fotefar. Her fra studentdagene. FOTO: Disney+/BACKGRID/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


da Joseph Baena deltok i Dancing With The Stars, altså den amerikanske versjonen av Skal vi danse i 2022, gjorde han inntrykk med sin muskuløse fremtoning. Kvelden han ble stemt ut, som for øvrig hadde eksamensfest som tema, sa Joseph til programlederne Tyra Banks og Alfonso Ribeiro at det hadde vært moro å delta, og at han absolutt kom til å fortsette å danse.

I publikum satt mamma Mildred Patricia Baena, som på 90-tallet var hushjelp hjemme hos Josephs far. Mildred hadde hatt et forhold til den berømte skuespilleren hun jobbet for, som for øvrig var gift. Forholdet til hushjelpen skulle resultere i sønnen Joseph.

Som om ikke det var nok, da Joseph ble født den 2. oktober 1997, var det bare fem dager etter at farens andre sønn var blitt født, altså Josephs halvbror, som var født innenfor ekteskap.

Los Angeles er fitnesshovedstaden fremfor noen, og mang en muskelbunt har søkt lykken her, i håp om å bli den neste actionstjernen. Josephs far var intet unntak. Allerede i 1970 satset den østerrikske kraftkaren på skuespill, men kalenderene skulle bikke over i 1982 før han slo gjennom i tittelrollen i «Barbaren Conan». Siden har han gått ned i historien som en av 80-tallets største actionhelter, og fremdeles blir frasen «Ill be back»– sagt med en bred østerriksk aksent– brukt verden over.

Politiker

Vi snakker selvsagt om Arnold Schwarzenegger. I 1986 giftet han seg med den en amerikanske journalisten Maria Owings Shriver, som for øvrig er niese til John F. Kennedy, Robert F Kennedy og Edward Kennedy.

EKTEPAR: Arnold Schwarzenegger giftet seg med John F. Kennedys niese Maria Shriver. Ekteskapet tok slutt da sannheten om Arnold sønn utenfor ekteskapet ble kjent. FOTO: Scotty Morris/NTB
EKTEPAR: Arnold Schwarzenegger giftet seg med John F. Kennedys niese Maria Shriver. Ekteskapet tok slutt da sannheten om Arnold sønn utenfor ekteskapet ble kjent. FOTO: Scotty Morris/NTB Vis mer

Arnold selv bygde seg etter hvert en egen politiske karriere og var mellom 2003 og 2011 guvernør i California.

Lenge så det ut til at Joseph ikke kom til å få vite hvem hans far var, men da det endelig skjedde, skapte det overskrifter verden over.

Da Los Angeles Times i 2011 avslørte at Schwarzenegger hadde fått en sønn med hushjelpen, som for øvrig hadde jobbet for familien i 20 år, endte det med skilsmisse for Arnold og Maria. De to hadde fått fire barn sammen, den yngste altså født bare fem dager før Joseph.

SNARLIK: Mange mener Schwarzeneggers sønn Joseph Baena ligner på faren. Her fra en kortfilm, der han spiller farens ikoniske Terminator-rolle. FOTO: Ben Hess/Splash/NTB
SNARLIK: Mange mener Schwarzeneggers sønn Joseph Baena ligner på faren. Her fra en kortfilm, der han spiller farens ikoniske Terminator-rolle. FOTO: Ben Hess/Splash/NTB Vis mer

Schwarzenegger selv har sagt at det tok sju-åtte år før han fant ut at han var far til hushjelpens barn. Det var ikke før gutten begynte å ligne på ham, at han skjønte hvordan det hang sammen. Skuespilleren skal siden ha kjøpt et hus til Joseph og moren, og støttet sønnen økonomisk.

Joseph har studert på Pepperdine University i Malibu i California, og i tillegg har han altså gått i farens fotspor i underholdningsbransjen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer