Kjendisfamilie:

Ser du hvem hennes berømte bestefar er?

- Hele min barndom var nok veldig ekstrem.

KJENDISFAMILIE: Hun vokste opp i sin bestefars legendariske hjem i Memphis, men også på en annen av verdens mest kjente, beryktede eiendommer. Foto: Willy Sanjuan INVISION/ AP/ NTB
KJENDISFAMILIE: Hun vokste opp i sin bestefars legendariske hjem i Memphis, men også på en annen av verdens mest kjente, beryktede eiendommer. Foto: Willy Sanjuan INVISION/ AP/ NTB Vis mer
Publisert

Hvordan er det å vokse opp i en familie som har hele verdens øyne rettet mot seg?

Første gang Riley Keough kom på forsiden av et magasin hadde hun fortsatt smokk i munnen. På forsiden av People poserte moren, Lisa Marie Presley, med henne i armene under tittelen: «Elvis’s første barnebarn. HER ER HUN!».

Riley Keough ble født i 1989 i Santa Monica. Hun skulle ikke bare vokse opp i en av verdens mest berømte familier. Hun vokste også opp i scientologikirken hvor hennes foreldre Lisa Marie og Danny Keough hadde truffet hverandre.

Keough ble oppdratt i det omstridte kirkesamfunnet helt til familien forlot kirken i 2014. Gjennom Keoughs oppvekst bodde heller ikke familien noe fast sted, men flyttet mellom California, Florida og Hawaii. Ikke minst vokste hun opp i sin bestefars legendariske hjem i Memphis, men også på en annen av verdens mest kjente, men også beryktede eiendommer: Neverland - Michael Jacksons mangeårige hjem i California.

I et intervju i Vanity Fair forteller Keough åpent om oppveksten og hun forteller at farens ydmyke livsstil hjalp henne med å være jordnær og å beholde fotfestet da hun var ung.

Thanksgiving på Graceland

Hennes verdensberømte bestefar døde før hun ble født, men Riley Keough har likevel mange minner fra Graceland. Sammen med søsknene og moren pleide hun blant annet å feire thanksgiving i Elvis sitt legendariske hjem.

Familien bodde på det offisielle gjestehuset tilknyttet Graceland, men når turistene forlot stedet ble hjemmet brukt av familien. De kjørte golfbilene rundt omkring på området og kokkene til Elvis laget middag til dem. Keough minnes sørstatsmiddager med grønnsaker, fritert steinbit, fritert kylling, maisbrød, bønner og bananpudding.

Noen ganger gjemte familien seg i andre etasje på Graceland mens turistene fikk omvisning i resten av huset. Frokosten ble sneket inn til dem av sikkerhetsvaktene.

Startet modellkarriere som 14-åring

Til tross for sin privilegerte oppvekst fant Riley Keough tidlig ut at hun ville tjene pengene sine selv. Hun forsøkte seg som modell og fikk raskt jobber for Tommy Hilfiger, David Yurman og Dolce & Gabbana. Allerede som 14-åring signerte hun en treårskontrakt som ansiktet til Miss Dior Chérie-parfymen. Hun ble også fotografert på forsiden av Vogue sammen med mor Lisa Marie og bestemor Priscilla.

En av dem som dukket opp på motevisning på Sørenga i anledning Oslo Runway var komiker Sigrid Bonde Tusvik. Video: Nora Skavhaug/Rød Løper. Reporter: Anita Kristiansen Vis mer

Som 19-åring fikk hun sin første filmrolle i filmen The Runaways, hvor hun spilte mot Dakota Fanning og Kristen Stewart. Men jobbingen og reisingen med familien gjorde det vanskelig å fullføre en ordentlig skolegang.

- Jeg var alltid rådvill. Faren min var alltid opptatt av min utdanning, mens moren min mente jeg skulle følge min vei som kunstner, sier hun til Vanity Fair.

I stedet for skolegang slukte hun bøker, besøkte museer, så filmer og gjorde alt hun kunne for å utdanne seg selv.

- Jeg var veldig punktlig og hardtarbeidende. Jeg er eventyrlysten og spontan, men jeg trenger rutine. Ifølge foreldrene mine prøvde jeg hele tiden å organisere ting og å få ting til å skje.

Riley Keough har også gjort seg bemerket som produsent og regissør. I fjor ble hun også prisbelønt for filmen War Pony som hun regisserte sammen med Gina Gammell.

- Hele min barndom var sikkert veldig ekstrem

I 1993 - da Riley var fem år ble Michael Jackson beskyldt for seksuelt misbruk av en 13 år gammel gutt. Han fikk støtte fra sin venninne som var ingen ringere enn Lisa Marie Presley.

Da Jackson et år senere inngikk forlik med guttens familie fridde han til Lisa Marie som da skilte seg fra Rileys far. Lisa Marie og Michael Jackson skilte seg halvannet år senere. Den angivelige årsaken skal ha vært Jacksons pilleavhengighet.

I dag hviler et groteskt slør over Michael Jacksons mangeårige hjem i California. Anklagene mot popstjernen om seksuelt misbruk er i nyere tid blitt aktualisert gjennom dokumentaren «Leaving Neverland» som kom i 2019. Dokumentaren sendte sjokkbølger gjennom verden.

Keough var for ung til å være klar over beskyldningene mot Jackson. Hennes minner er idylliske. Som da popstjernen fikk stengt en leketøysbutikk i Paris fordi hun skulle ha en ny teddybjørn.

- Hele min barndom var sikkert veldig ekstrem. Nå kan jeg se hvilken galskap det må ha sett ut som fra utsiden, men når du lever i det så er det bare livet ditt og familien din. Jeg husker bare kjærligheten og jeg var virkelig glad i Michael, sier hun til Vanity Fair.

Sorgen over moren

De siste årene har Riley Keough og Prestley-familien vært forfulgt av både gleder og sorger.

I 2020 tok broren Benjamin Keough sitt eget liv. I 2022 ble hennes datter Tupelo Storm Smith-Petersen (Tupelo er navnet på byen der Elvis ble født) og i år døde plutselig moren Lisa Marie Prestley. Lisa Marie ble bare 54 år. Ifølge TMZ døde hun plutselig grunnet komplikasjoner etter en fedmeoperasjon. 22. januar i år ble Lisa Marie gravlagt på Graceland, men i kjølvannet av sorgen etter morens død havnet Riley og bestemoren Priscilla i krangel om arven etter Lisa Marie.

Krangelen endte med at Riley Keough ble enearving av Graceland.

«Jeg er et produkt av ditt hjerte»

Sorgen etter tapet av Lisa Marie har vært tung å bære. Riley beskriver moren som en enestående og sterk kvinne.

- Men livet hennes var ikke enkelt. Selv om hun hadde fantastiske venner og gode forhold gjennom livet tror jeg hun også opplevde at folk var sammen med henne av feil årsaker. Folk ville alltid ha noe fra henne. Hun var en fantastisk mor - den beste.

I dag ligger flere av Rileys familiemedlemmer begravet på Graceland. En av dem er hennes yngre bror Benjamin. Ifølge Riley var de to sterkt knyttet til hverandre.

Etter Benjamins død bodde Riley sammen med moren i seks måneder. Etter det sov hun hos moren to til tre ganger i uken.

I Lisa Maries begravelse leste ektemannen Rileys ord til moren:

«Jeg håper jeg kan elske min datter like mye som du elsket meg, på samme måte som du elsket min bror og mine søstre. Takk for at du har gitt meg styrke, mitt hjerte, min empati, mitt mot, min humoristiske sans, mine manerer, mitt temperament, min villskap, min utholdenhet. Jeg er et produkt av ditt hjerte».

Kilder: Vanity Fair, Town and Country

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer