Kjendisdatter

Ser du hvem hennes berømte far er?

Filippa (21) har arvet mammas utseende og pappas skuespillertalent.

GÅR I SIN FARS FOTSPOR: Filippa (21) har kapret hovedrollen i den danske Viaplay-serien «Hvad med Monica». FOTO: NTB
GÅR I SIN FARS FOTSPOR: Filippa (21) har kapret hovedrollen i den danske Viaplay-serien «Hvad med Monica». FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hennes berømte skuespillerfar fikk sin utdannelse ved Statens Teaterskole i København i 1993, og filmdebuterte allerede i 1994 med hovedrollen i Ole Bornedals «Nattevakten» - som ga ham et umiddelbart gjennombrudd både i Danmark og internasjonalt.

Han har lagt en solid karriere bak seg, med filmer som «Kingdom of Heaven» (2005), «Hodejergerne» (2011), «Oblivion» (2013) og «Gods of Egypt» (2016) i sitt repertoar.

Likevel er han nok for mange mest kjent for rollen som Jaime Lannister i den populære HBO-serien «Game of Thrones» (2011-2019).

I 1998 giftet han seg med skuespilleren og sangeren, Nukâka Motzfeldt (50), og sammen har de døtrene Filippa (21) og Safina (18). Har du gjettet hvem vi skal frem til?

Det er ingen ringere enn kjekkasen Nikolaj Coster-Waldau (51).

Kapret sin første hovedrolle

Filippa har valgt å gå i sin berømte fars fotspor og har nettopp kapret sin første hovedrolle i den nye danske Viaplay-serien «Hvad med Monica».

Serien, som har premiere ved årsskiftet, handler om 16 år gamle Louise (spilt av Filippa) som får livet snudd på hodet når bestevenninnen Monica blir voldtatt på en fest.

Selvom dette er Filippas første hovedrolle, er ikke bransjen helt ukjent for henne. I 2019 hadde hun stemmen til tegnefilmsfiguren Wednesday Addams i filmen «Familien Addams», og i 2014 hadde hun en rolle i kortfilmen «The Girl And The Dogs».

SKUESPILLERFAMILIE: Nikolaj og Nukâka Coster-Waldau har også datteren Safina på 18 år. Hun er kjent for rollen som Simone i DRs julekalender «Theo og den magiske talisman» fra 2018. FOTO: NTB
SKUESPILLERFAMILIE: Nikolaj og Nukâka Coster-Waldau har også datteren Safina på 18 år. Hun er kjent for rollen som Simone i DRs julekalender «Theo og den magiske talisman» fra 2018. FOTO: NTB Vis mer

På catwalken med pappa

Denne høsten var Filippa og pappa Nikolaj å se under moteuken i Paris. På menneskerettighetsplassen foran Eiffeltårnet gikk de sammen på catwalken under en motevisning for L’Oreal.

Nikolaj, som var iført en lang kappe med teksten «slow down», har vært ambassadør for L’Oreal siden 2018.

Visningen i år rettet søkelyset mot offentlig trakassering av kvinner. På catwalken stilte en rekke store stjerner, der av skuespiller Helen Mirren og «Havana»-sangeren Camila Cabello.

..

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer