Kjendisbarn

Ser du hvem hun er bestemoren til?

Hennes superkjente barnebarn gråt da bestemor dukket opp da hun trengte henne som mest.

STUMFILMSTJERNE: Hun var en av 20- og 30-tallets store stjerner. I dag er barnebarnet hennes en av Hollywood største navn. FOTO: NTB
STUMFILMSTJERNE: Hun var en av 20- og 30-tallets store stjerner. I dag er barnebarnet hennes en av Hollywood største navn. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da Dolores og lillesøster Helen debuterte som skuespillere på lerretet i 1909, skulle filmen A Midsummer Night's Dream bli den første av mange i en strålende karriere. Dolores var bare seks år, med store øyne og tydelige øyenbryn, noe som var viktig for å uttrykke følelser i stumfilmens tid.

De to jentene var døtre av skuespillerparet Maurice og Mae Costello, og mamma Mae hadde irske og tyske røtter. Dolores og lillesøsteren fikk snart kontrakt med Warner Bros og i 1926 hanket unge Dolores inn en ettertraktet rolle i filmen The Sea Beast, basert på romanen Moby Dick.

Og det var mens hun jobbet med The Sea Beast at hun skulle møte mannen hun senere giftet seg og fikk barn med. Og som også er den medvirkende årsaken til at filmelskere fra 80-tallet og helt frem til i dag har kunnet glede seg over barnebarnets mange roller.

Da stumfilmen døde

Men først, la oss ta et skritt tilbake. For i en tid med TikTok, YouTube og ultrahurtig kommunikasjon, der hvem som helst kan bli stjerne i sitt eget show, er det lett å glemme at det for ikke altfor lenge siden kun fantes sort-hvittfilmer som ble akkompagnert av levende pianospill, og hvor skuespillernes ansikt med nitid presisjon uttrykte alt som trengte å sies, fulgt av en og annen sirlig tekstplakat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer