Modelldatter

Ser du hvem hun er datteren til?

Moren har en lang modellkarriere bak seg. Nå følger datteren i hennes fotspor.

LIK SIN MOR: Lila ligner moren sin både utseendemessig og når det gjelder karrierevalg. FOTO: NTB
LIK SIN MOR: Lila ligner moren sin både utseendemessig og når det gjelder karrierevalg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Moren kom inn i modellbransjen i ung alder da hun ble oppdaget som 14-åring. Etter å ha vært fotografert i tenåringsblader, tok hun steget opp til catwalken og de store high fashion-merkene utover 90-tallet.

Hun har gått for merker som Dior, Louis Vuitton, Burberry, Chanel og Versace, for å nevne noen. Å være en av de mest ettertraktede til å være ansiktet utad for de største motehusene over flere tiår, har gjort den britiske 48-åringen til en av de best betalte supermodellene på verdensbasis.

Hun har vært modell for noen av de største motekampanjene siden 90-tallet, og det ser ikke ut som hun har tenkt til å legge modellkarrieren på hylla med det første.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Foreldrene er gode venner

På starten av 2000-tallet var hun i et forhold med den anerkjente bokredaktøren Jefferson Hack (50). De ble et par etter at han intervjuet henne for magasinet Dazed and Confused som han var en av grunnleggerne og utgiver av. De to fikk datteren Lila Grace sammen før de gikk hver til sitt i 2003, og skal i dag være nære venner.

I senere tid har hun blitt mye omtalt i mediene grunnet sitt rusmisbruk samtidig som hun datet artist Pete Doherty. I 2011 giftet hun seg med «The Kills»-gitarist Jamie Hince som hun fremdeles er sammen med i dag.

Har du klart å gjette hvem Lili er datteren til?

Datteren følger etter

Det er selvfølgelig datteren til supermodell Kate Moss.

Lila Grace Moss Hack er i dag 19 år gammel og er i ferd med å sikre seg et solid navn i bransjen. Hun har allerede gått for noen av de største motehusene i verden.

Nylig gikk hun for det italienske merket Ermanno Scervino, to år etter moren Kate sist gjorde det samme. Det siste året har Lila gått for high fashion-brands som blant annet Versace, Miu Miu og Fendi.

MOR OG DATTER: Kate Moss har antakelig gitt datteren noen tips og triks innen modellbransjen. Her er de avbildet sammen på en visning under Paris Fashion Week i 2020. FOTO: NTB
MOR OG DATTER: Kate Moss har antakelig gitt datteren noen tips og triks innen modellbransjen. Her er de avbildet sammen på en visning under Paris Fashion Week i 2020. FOTO: NTB Vis mer

Lila debuterte som modell allerede som 13-åring, sammen med sin mor i italienske Vogue. Catwalk-debuten fikk hun under en motevisning i Milano i 2020.

Hun har med det fulgt morens fotspor og opparbeidet seg en over gjennomsnittet god merittliste.

Åpen om sykdommen

19-åringen har blitt hyllet for å ikke legge skjul på at hun har diabetes type 1. Da hun i oktober i fjor gikk et Fendi x Versace-show med en insulinpumpe på låret som en del av antrekket, fikk hun oppmerksomhet og ros for valget.

Dette showet gikk hun for øvrig også sammen med moren Kate. I dag får de to sammen flere oppdrag for de største motehusene i verden.

ÅPEN OM DIABETES: Lila Moss ble applaudert for å gå med insulinpumpen på catwalken i høst. FOTO: NTB
ÅPEN OM DIABETES: Lila Moss ble applaudert for å gå med insulinpumpen på catwalken i høst. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer