Kjendisbarn

Ser du hvem hun er datteren til?

Liv (20) har valgt å gå i sin berømte mors fotspor.

TAR ETTER MOR: Liv har foreldre som begge jobber i filmbransjen. Nå satser hun selv på en karriere som skuespiller. FOTO: NTB
TAR ETTER MOR: Liv har foreldre som begge jobber i filmbransjen. Nå satser hun selv på en karriere som skuespiller. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hennes mor har tråkket opp veien før henne, slik at Liv (20) kan gå inn i 20-årene og se at det er mulig å leve ut skuespillerdrømmen. Moren hennes har spilt i en rekke filmer og serier siden hennes debut på tv-skjermen i serien The Edge of the Night i 1984.

I 2015 omtalte Time Magazine skuespilleren som en av de 100 mest innflytelsesrike personene i verden, og The New York Times har beskrevet henne som en av de største skuespillerne i det 21. århundre.

Hun ble uteksaminert fra Boston University i 1983 og karrieren skjøt fart tidlig på 90-tallet. På denne tiden var hun gift med skuespiller og regissør John Gould Rubin (71). I 2003 giftet hun seg med den 10 år yngre regissøren Bart Freundlich (52) som hun siden har fått barna Liv og Caleb (24) sammen med.

Hun er også et kjent navn innen litteraturen – nemlig som barnebokforfatter. Bøkene hennes om «Freckleface Strawberry» har blitt bestselgere i USA.

Bemerkelsesverdige skuespillerprestasjoner

Med en lang karriere bak seg har 62-åringen en solid merittliste innen filmbransjen å vise til. Hun er blant annet kjent fra filmer som Laws of Attraction (2004), Crazy, Stupid, Love (2011) og som President Alma Coin i The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (2014) og The Hunger Games: Mockingjay Part 2 (2015).

Hun har blitt nominert til Oscar totalt fem ganger, og det var først for sin tolkning av rollen Alice Howland i Still Alice (2014), hun vant sin første Oscar.

Har du gjettet deg til hvem vi skal frem til?

Eplet faller ikke langt fra stammen

Liv Freundlich er datteren til Julianne Moore og nevnte filmregissør Bart Freundlich.

BART FREUNDLICH OG JULIANNE MOORE: På MET-gallaen 2022. FOTO: NTB
BART FREUNDLICH OG JULIANNE MOORE: På MET-gallaen 2022. FOTO: NTB Vis mer

Å vokse opp å bli som sin egen mor er det ikke alle som drømmer om, men med Julianne Moores skuespillertalent, fortellertalent og hennes vakre utseende samt sin kjærlighet til barna, kan det ikke være noe galt i å bli omtalt som sin mors tvilling ved flere anledninger.

Liv er med en regissør som far og en skuespiller som mor, nærmest vokst opp i filmbransjen, og hun har ved flere anledninger holdt foreldrene med selskap på den rød løper.

Det er derfor ikke rart at hun selv satser på en karriere som skuespiller.

Hun har hatt en god start, da hun allerede som 3-åring spilte i filmen fra 2005, Trust the Man. Noen år senere spilte hun i The Rebound (2009). Hun uttalte i intervjuer da hun var en trasig tenåring at hun ikke skulle følge foreldrenes fotspor, men det kan se ut til å ha endret seg.

Enn så lenge har hun valgt å utdanne seg og går andreåret av en bachelorgrad og bor på Manhattan i New York, hvor hun ofte blir sett sammen med moren sin. Hun skal også ha et nært bånd med sin eldre bror Caleb.

Imponert over moren

Nylig var mor og datter intervjuet i Harper's Bazaar i forbindelse med en smykkekolleksjon de gir ut sammen. «Jeg har skrytt av Liv siden dagen hun ble født, og jeg er så imponert over hvor flink hun er til å navigere seg i livet - og hvor moden hun er», forteller hun til magasinet.

I det samme intervjuet forteller datteren at hun er imponert over hvor lidenskapelig moren er. Samtidig forteller hun at hun ofte kan bli flau over sin egen mor når de viser seg offentlig, da ofte offentlighetens øyne er rettet mot dem.

«Hun danser masse i offentligheten, og hun gjør det med en intensjon om å gjøre meg flau», forteller Liv og sier at hun pleier å be moren stoppe, men at det aldri slår feil – de får seg alltid en god latter sammen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer