Painkiller:

Ser du hvem «Painkiller»-stjerna er datteren til?

Overrasket foreldrene da hun fortalte at hun ville bli skuespiller.

PAINKILLER: West Duchovny har gjort stor suksess i rollen som Shannon Shaeffer i Netflix-dramaet «Painkiller». Men selv om foreldrene er skuespillere var det ikke selvsagt at hun skulle gå i deres fotspor. Foto: NTB/ Invision/ AP
PAINKILLER: West Duchovny har gjort stor suksess i rollen som Shannon Shaeffer i Netflix-dramaet «Painkiller». Men selv om foreldrene er skuespillere var det ikke selvsagt at hun skulle gå i deres fotspor. Foto: NTB/ Invision/ AP Vis mer
Publisert

Du har kanskje sett henne i Netflix-dramaet «Painkiller» som den unge, smilende salgsrepresentanten fra Purdue Pharma - Shannon Shaeffer?

I serien, som tar for seg hvordan det som blir kalt Opioid-epidemien tok livet av flere hundre tusen mennesker i USA, spiller West Duchovny den naive og fattige collegestudenten Shannon. Hun lar seg lett forføre av gode pengebonuser og luksuriøs livsstil når hun blir en av legemiddelfirmaet Purdue Pharmas salgsrepresentanter.

Hun lærer seg fort å manipulere amerikanske leger til å foreskrive legemiddelet Oxycontin som smertestillende til sine pasienter, men etter hvert begynner samvittigheten å gnage. Er jobben hun gjør virkelig i det godes tjeneste?

Første rolle i X-Files

Du kjenner kanskje igjen etternavnet til West Duchovny og ja: Hun er datteren til X-Files og Californication- stjerna David Duchovny og skuespiller Téa Leoni.

Skuespillerforeldre til tross: Til amerikanske Elle forteller Duchovny at hun aldri egentlig var interessert i underholdningsindustrien. At hun skulle gå i foreldrenes fotspor var en fjern tanke.

Da hun og broren besøkte foreldrene på sett som barn, var de mest opptatt av at de fikk lov til å spise junkfood - noe de aldri fikk gjøre hjemme. Selve skuespilleryrket var hun aldri spesielt opptatt av før hun spilte i et teaterstykke i tiden før hun skulle begynne å studere.

Til hennes store overraskelse skulle hun oppleve en sterk dragning mot yrket. Også foreldrene ble overrasket over datteren som hadde hatt helt andre planer i livet.

- Foreldrene mine var sjokkerte. De hadde ikke forestilt seg dette i det hele tatt, forteller hun til amerikanske Elle.

Gjennom faren David fikk hun sin aller første jobb som tv-skuespiller i seriefenomenet X-Files i 2018 hvor hun også spilte mot faren. Senere spilte hun inn både «Painkiller» og tv-serien «Saint X» mens hun fullførte studiene. Ifølge West selv har det hjulpet å ha skuespillere som foreldre. Hun beskriver det som et stort privilegium å kunne spørre dem om råd.

- Det er en skremmende jobb, så det å ha to mennesker som kjenner bransjen så godt er virkelig bra. Men de lar meg likevel gjøre min egen greie. De viser meg respekt og lar meg finne ut av ting selv, sier hun til Elle.

SAMMEN MED FAREN: West Duchovny fotografert sammen med faren David Duchovny under Tribeca fiLmfestival i 2023. Foto: NTB /Shutterstock
SAMMEN MED FAREN: West Duchovny fotografert sammen med faren David Duchovny under Tribeca fiLmfestival i 2023. Foto: NTB /Shutterstock Vis mer

Tvilte på at hun skulle få rollen

Til tross for rollen i X-Files skulle det likevel ta tid for West å slå gjennom i bransjen. Selv tvilte hun på at hun skulle klare å kapre rollen som Shannon i «Painkiller», også selv om hun ble kalt inn til audition.

Til Elle forteller West Duchovny at hun i rollen som Shannon også ville yte karakteren rettferdighet.

- Jeg ble veldig tiltrukket av hennes kraft, arbeidsmoral og utholdenhet. Hun ville så inderlig gjøre det bra, men det er også stygge og ukomfortable øyeblikk som gjør at man også blir skuffet over henne.

Shannon Shaeffer er ingen virkelig person, men hun er basert på virkelige erfaringer fra Purdue Pharmas salgsrepresentanter. De var viktige brikker i en milliardindustri som ødela tusenvis av liv.

I virkeligheten skal også legemiddelfirmaet Purdue Pharma ha instruert salgsrepresentantene til å forsikre amerikanske leger om at færre enn en prosent av pasientene som tok Oxycontin ble avhengige - en ren løgn som ble brukt kynisk i markedsføringen.

West Duchovny mener vi kan lære mye fra karakteren Shannon Shaeffer - at vi lager oss våre egne historier slik at vi kan sove godt om natta.

Kilder: Elle, Daily Mail

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer