Ellen Hamilton Latzen

Ser du hvilken ikonisk julefilm hun spilte i?

Ellen Hamilton Latzens startet skuespillerkarrieren sin i 1986, bare seks år gammel.

ELLEN HAMILTON LATZEN: - Jeg har ikke forandret meg så mye, så jeg får ofte høre at folk synes jeg ser kjent ut, sa Ellen i et intervju med HuffPost i 2015. FOTO: Skjermdump Instagram
ELLEN HAMILTON LATZEN: - Jeg har ikke forandret meg så mye, så jeg får ofte høre at folk synes jeg ser kjent ut, sa Ellen i et intervju med HuffPost i 2015. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Det hele startet i 1986 da Ellen Hamilton Latzens, som på det tidspunktet var seks år gammel, dro på en åpen casting for en ikke navngitt Adrian Lyn film sammen med moren sin.

Tusenvis av håpefulle småjenter møtte opp, klare for å ta verden med storm. Likevel ble det Ellen, som egentlig ikke hadde det utseendet castingen var ute etter, som kapret rollen.

Og det var ikke hvilken som helst rolle. Det var rollen som Michael Douglas og Anne Archer's datter «Ellen» i thrilleren «Fatal Attraction».

«FATAL ATTRACTION»: Ellen Hamilton Latzen startet skuespillerkarrieren allerede som 6-åring i filmen «Fatal Attraction» fra 1987. FOTO: NTB
«FATAL ATTRACTION»: Ellen Hamilton Latzen startet skuespillerkarrieren allerede som 6-åring i filmen «Fatal Attraction» fra 1987. FOTO: NTB Vis mer

Ikonisk julefilm

Etter suksessen med «Fatal Attraction», fikk Ellen tilbud om å spille i en rekke filmer og tv-serier - og i perioden 1987-1995 var hun blant annet å se i Family Ties, The Equalizer og Alkali, Iowa.

Men de fleste husker henne nok aller best som «Ruby Sue» i filmen «National Lampoon's Christmas Vacation», bedre kjent som «Hjelp, det er juleferie!».

RUBY SUE: Ellen spilte datteren til fetter Eddy, Ruby Sue. FOTO: Skjermdump
RUBY SUE: Ellen spilte datteren til fetter Eddy, Ruby Sue. FOTO: Skjermdump Vis mer

I 2015 fortalte hun i et intervju med HuffPost at hun fortsatt blir gjenkjent, 26 år senere.

- Jeg har ikke forandret meg så mye, så jeg får ofte høre at folk synes jeg ser kjent ut, men at de ikke klarer å plassere meg. Og det er jo ikke så rart, for jeg var jo bare 9 år gammel da filmen ble spilt inn, sa hun og la til:

- Men det hender fra tid til annen at noen sier «Du var hun lille jenta i Fatal Attraction og Christmas Vacation», og da svarer jeg som regel «Wow, du er god. Hvordan klarte du å kjenne meg igjen?».

HJELP, DET ER JULEFERIE: Det blir ikke jul uten denne juleklassikeren. FOTO: NTB
HJELP, DET ER JULEFERIE: Det blir ikke jul uten denne juleklassikeren. FOTO: NTB Vis mer

Forlot Hollywood som 15-åring

Etter å ha gjort stor suksess som barnestjerne på 80- og 90-tallet, ble det plutselig stille fra Ellen.

Som 15-åring begynte hun på internatskole, og da hun fire år senere ble uteksaminert bestemte hun seg for å ikke ta opp skuespillertråden igjen.

- Det ville vært hardt arbeid å skulle starte på nytt, og det var jeg rett og slett ikke klar for. Og selvom jeg elsket skuespill og brant skikkelig for yrket, ville jeg bare være en annen person og la det derfor bak meg, sa hun i intervjuet med HuffPost.

Etter årene på internatskolen flyttet hun til San Francisco Bay Area for å gå på «California College of Arts and Crafts».

I dag er Ellen 42 år og bor i Los Angeles hvor hun produserer podcasten, «Watched», som blant annet gir et innblikk i hvordan barnestjerneindustrien egentlig fungerer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer