Drag Me Out

Ser du hvilken norsk kjendis dette er?

Et knippe kjendiser skal få prøve seg som dragqueens i den nye serien som har premiere i dag.

DRAGDRONNING I GLITTER OG STAS: Kjenner du igjen denne karen? FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+
DRAGDRONNING I GLITTER OG STAS: Kjenner du igjen denne karen? FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+ Vis mer
Publisert

Denne våren er det duket for glitter og glam når tolv kjendiser skal by på seg selv i drag-kostymer og vise hva de er gode for i en lip sync-konkurranse. Det hele ledes av programleder Janne Formoe (46).

I dommerpanelet finner vi Jan Thomas og drag-youtuber Marius Hagen, bedre kjent som Pamela the Pam. Dommerduoen får med seg en ny kjent gjestedommer på laget hver uke utover våren, og den beste dragdronningen kåres avslutningsvis i hver episode ut ifra en lip sync-konkurranse mellom to av deltakerne.

I første episode får vi se youtuber Herman Dahl (19) bli forvandlet til dragqueen med hjelp fra mentor Skrellex (Kai Thomas Larsen).

Og hvem han skal møte i en humoristisk konkurranse med parykker og paljetter?

Jo, det er Stian «Staysman» Thorbjørnsen (40), som er dragdronningen avbildet i toppen av denne saken. Hvem som vinner av Staysman og Dahl, avgjøres i en lip sync-konkurranse til slutt.

FINSTASEN PÅ: Herman Dahl (19) får prøvd seg som dragqueen i første episode. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+
FINSTASEN PÅ: Herman Dahl (19) får prøvd seg som dragqueen i første episode. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+ Vis mer

Åpent sinn

Annet enn god veiledning og hjelp fra mentor Puffie Mantrap (Kim Wigaard), har ikke Thorbjørnsen forberedt seg i veldig stor grad.

– Jeg har riktig nok alltid vært fascinert av drag-kulturen og gikk inn i det med et åpent sinn, selv om jeg ikke kunne så veldig mye på forhånd, sier han til KK.

– Var du langt utenfor komfortsonen?

– Jeg ELSKET det. Jeg er nesten litt for komfortabel i dameklær.

LITE GLITTER OG GLAM: Det er to forskjellige versjoner av samme mann vi får se i første episode. FOTO: NTB
LITE GLITTER OG GLAM: Det er to forskjellige versjoner av samme mann vi får se i første episode. FOTO: NTB Vis mer

Det morsomste med deltakelsen var selve opptredenen – noe han begrunner med at han liker jo å stå på scenen fra før av.

– Jeg tror forrige gang jeg koste meg så mye på en innspilling, må ha vært i en episode på Paradise Hotel i 2012. Man skulle kanskje ikke tro det, men jeg var så sykt i komfortsonen min som «Anita Rambo», som er drag-navnet mitt.

Deltakelsen gikk likevel ikke smertefritt. I forkant hadde han gruet seg til å gå med høyhælte sko.

– Men det gikk ganske fint altså. Jeg fikk veldig mye fin og god veiledning av min personlige coaching-queen Puffie Mantrap, og sminkejobben Malin Sørensen sto for var helt eksepsjonell.

SCENEVANT: At Staysman elsker å stå på scenen er nok ingen ulempe når han skal opptre som Anita Rambo i drag. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+
SCENEVANT: At Staysman elsker å stå på scenen er nok ingen ulempe når han skal opptre som Anita Rambo i drag. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+ Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

– Har prøvd drag et par ganger før

Komiker og programleder Magnus Devold (35) forteller til KK at han har vært «enormt stor» fan av RuPaul's Drag Race i mange år – en amerikansk tv-serie som følger dragqueen og programleder RuPaul og jakten på USAs neste drag-superstjerne.

– Jeg har sett absolutt alle sesongene. I tillegg har jeg prøvd drag et par ganger før, så jeg tror aldri jeg har følt meg bedre forberedt til en innspilling, sier Devold.

FORANDRING FRYDER: Magnus Devold får en real make-over i programmets andre episode. FOTO: NTB
FORANDRING FRYDER: Magnus Devold får en real make-over i programmets andre episode. FOTO: NTB Vis mer

Gjennom to sesonger av TV Norge-serien Kjør meg til OL, har Devold besøkt mange av verdens land på ruten fra Norge til OL-vertslandene – et konsept der han for øvrig må finne seg ulike sjåfører underveis ettersom han selv ikke har lappen – kun en bil til disposisjon.

I Paraguay fikk seerne være vitne til at Devold testet ut drag-kostyme. Det var dermed ikke helt nytt for 35-åringen da han ble invitert til å være med i Drag Me Out.

– Jeg følte meg egentlig aldri utenfor komfortsonen, bortsett fra å forsøke å gå i 8 centimeter høye hæler. Drag for meg er ikke noe som er skummelt og farlig, om man har lyst til å ta på seg parykk og sminke, må man jo bare gjøre det uansett hvem man er.

IKKE FARLIG MED DRAG: - Om man har lyst til å ta på seg parykk og sminke, må man jo bare gjøre det uansett hvem man er, sier Devold til KK. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+
IKKE FARLIG MED DRAG: - Om man har lyst til å ta på seg parykk og sminke, må man jo bare gjøre det uansett hvem man er, sier Devold til KK. FOTO: Cato Ingebrigtsen/Discovery+ Vis mer

En helt ny respekt

Devold kan fortelle at det var særlig én ting han slet med under innspilling som har ført til at han har fått en helt ny respekt for det.

Å bruke høye hæler var uten tvil det vanskeligste, ifølge komikeren.

– Det morsomste var å få på seg full drag og kjenne på den energien og selvtilliten man får av det. Det unner jeg alle å prøve – det er overhodet ikke noe farlig!

Devold skal møte sanger Didrik Solli-Tangen (34) i lip sync-konkurransen.

Adrian Sellevoll, Eskil Pedersen, Petter Pilgaard, Daniel Franck, Pål Anders Ullevålseter, Noman Mubashir, Erik Follestad og Leif Einar «Lothepus» Lothe er de øvrige kjendisprofilene som skal få prøve seg på drag-konseptet og lip sync utover våren.

Drag Me Out har premiere mandag 25. april på TV Norge og Discovery.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer