Marilyn Monroe

- Ser jeg noe jeg ikke burde sett, eller?

Ja, vi snakker om «The Naked Dress»!

Publisert
Sist oppdatert

Det skapte ramaskrik da sexsymbolet Marilyn Monroe (1926 - 1962) sang bursdagssangen til daværende president John Fitzgerald Kennedy (1917 - 1963) i forbindelse med hans 45-årsdag i mai 1962. Ikke bare fordi at folk stusset over at Kennedy hadde hyret inn (den påståtte) elskerinnen Monroe som musikalsk underholdning, men fordi underholdningen var ikledd en kjole som overlot så lite til fantasien at folk måtte stille seg spørsmålet: «Ser jeg noe jeg ikke burde sett, eller?».

IKONISK: Marilyn Monroe ble ikke kalt et sexsymbol for ingenting. Bildet i midten er fra filmen Some Like It Hot (1959), mens bildet til høyre er fra da hun sang bursdagssangen for president John F. Kennedy i mai 1962. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Marilyn Monroe ble ikke kalt et sexsymbol for ingenting. Bildet i midten er fra filmen Some Like It Hot (1959), mens bildet til høyre er fra da hun sang bursdagssangen for president John F. Kennedy i mai 1962. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marilyn Monroe, som dessverre gikk bort under tre måneder etter den ikoniske «Happy Birthday»-opptredenen, hadde nemlig gått for en tettsittende, hudfarget paljettkjole som viste fram blondinens smekre former.  På 60-tallet var dette å tenke så langt utenfor boksen at antrekket fikk et helt eget navn. I ettertid er den nemlig blitt titulert den aller første «The Naked dress»-kjolen.

Siden har flere vågale kvinner, både kjente og ukjente, latt seg inspirere av sexsymbolets antrekk.

Stilte i en «nakenkjole» verden ikke hadde sett maken til

I 1993 kastet supermodellene Kate Moss (42) og Naomi Campbell (45) glans over Elite model Agencys kjendisfest i London i forbindelse med kåringen «Look of the year»- og til tross for at kalenderen viste høstvær og kulde troppet Moss, som da var 20 år gammel, opp i en «nakenkjole» verden ikke hadde sett maken til før.

Ifølge DailyMail var det Moss' «roomie» Liza Bruce (62) som designet den sølvtransparente kjolen som absolutt IKKE overlot noen ting til noens fantasi. 

- Å bruke undertøy som yttertøy var noe som skjedde i øyeblikket. Kjolen så mer gjennomsiktig ut på bildene enn i virkeligheten, og dette er nok grunnen til at hun hadde gutsen til å gå med den. Hun gjorde det ikke for å vise seg fram, det var mer «dette er meg», har Bruce tidligere uttalt.

SUPERMODELLER: I 1993 var Kate Moss 20 år og Naomi Campbell var 22 år, og sammen var de to av verdens hotteste supermodeller. Her fra en fest i London - hvor de begge stilte i to forskjellige varianter av The Naked Dress. Foto: All Over Press
SUPERMODELLER: I 1993 var Kate Moss 20 år og Naomi Campbell var 22 år, og sammen var de to av verdens hotteste supermodeller. Her fra en fest i London - hvor de begge stilte i to forskjellige varianter av The Naked Dress. Foto: All Over Press Vis mer

Vil at verden skal se dem - ALT av dem

Det er mulig Kate Moss ikke mente noe ekstra da hun valgte å gå med den transparente kjolen, men i ettertid har flere superstjerner toppet opp i kjoler som uten tvil har vært ment for at verden skulle se dem. Alt av dem.

Skuespiller Rose McGowan (42) er en av disse. Da hun og hennes daværende kjæreste Marilyn Manson (47) kastet glans over MTV Video Music Awards i Los Angeles i 1998 var det flere som fikk hakeslepp da de så den dristige kjolen - som siden er blitt omtalt som «den mest dristige kjolen som noen gang har entret rød løper under MTV VMA».

Selv har Rose uttalt til talkshowvertinnen Rosanne Barr at antrekket fikk henne til å le da hun så det:

SJOKK-KJOLE: I 1998 deltok skuespiller Rose McGowan og hennes daværende kjæreste Marilyn Manson på MTV Video Music Awards i Los Angeles, og det var flere som fikk hakeslepp da de så den dristige kjolen hun bar på rød løper.  Foto: NTB Scanpix
SJOKK-KJOLE: I 1998 deltok skuespiller Rose McGowan og hennes daværende kjæreste Marilyn Manson på MTV Video Music Awards i Los Angeles, og det var flere som fikk hakeslepp da de så den dristige kjolen hun bar på rød løper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var morsomt og en morsom greie! Jeg fikk faktisk antrekket sendt over kvelden i forveien. Jeg hadde bedt om noe som viste litt rygg, men jeg var ikke klar over at også fronten var såpass avslørende. Men, hva skal man gjøre? Jeg ville jo lage en storslått ankomst til utdelingen!

Se hvilke andre kjendiskvinner som har gjort storslåtte rød løper-ankomster i sine avslørende nakenkjoler i bildekarusellen øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer