Marilyn Monroe

- Ser jeg noe jeg ikke burde sett, eller?

Ja, vi snakker om «The Naked Dress»!

Publisert
Sist oppdatert

Det skapte ramaskrik da sexsymbolet Marilyn Monroe (1926 - 1962) sang bursdagssangen til daværende president John Fitzgerald Kennedy (1917 - 1963) i forbindelse med hans 45-årsdag i mai 1962. Ikke bare fordi at folk stusset over at Kennedy hadde hyret inn (den påståtte) elskerinnen Monroe som musikalsk underholdning, men fordi underholdningen var ikledd en kjole som overlot så lite til fantasien at folk måtte stille seg spørsmålet: «Ser jeg noe jeg ikke burde sett, eller?».

Marilyn Monroe, som dessverre gikk bort under tre måneder etter den ikoniske «Happy Birthday»-opptredenen, hadde nemlig gått for en tettsittende, hudfarget paljettkjole som viste fram blondinens smekre former.  På 60-tallet var dette å tenke så langt utenfor boksen at antrekket fikk et helt eget navn. I ettertid er den nemlig blitt titulert den aller første «The Naked dress»-kjolen.

Siden har flere vågale kvinner, både kjente og ukjente, latt seg inspirere av sexsymbolets antrekk.

Stilte i en «nakenkjole» verden ikke hadde sett maken til

I 1993 kastet supermodellene Kate Moss (42) og Naomi Campbell (45) glans over Elite model Agencys kjendisfest i London i forbindelse med kåringen «Look of the year»- og til tross for at kalenderen viste høstvær og kulde troppet Moss, som da var 20 år gammel, opp i en «nakenkjole» verden ikke hadde sett maken til før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer