Pelsforbud

Setter foten ned - nå blir det forbudt med pels i dronningens garderobe

- Nye antrekk som designes for dronningen kommer kun til å innehold falsk pels, bekrefter Buckingham Palace.

PELSFORBUD: Dronning Elizabeth ønsker ikke lenger at antrekk som lages til henne skal inneholde ekte pels. Det er 52 år forskjell mellom disse bildene. Pelsen til høyre er antatt å være falsk. FOTO: NTB scanpix
PELSFORBUD: Dronning Elizabeth ønsker ikke lenger at antrekk som lages til henne skal inneholde ekte pels. Det er 52 år forskjell mellom disse bildene. Pelsen til høyre er antatt å være falsk. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nylig slapp dronning Elizabeth IIs (93) personlige klesdesigner Angela Kelly (52) biografien The Other Side Of The Coin, og der kommer det frem at ingen av dronningens nysydde klær kommer til å ha ekte pels.

«Dersom Hennes Kongelige Høyhet skal delta på et arrangement i kaldt vær fra og med 2019, kommer kun falsk pels til å blir brukt for å holde henne varm», skriver Kelly i boken.

Dette bekrefter også Buckingham Palace ifølge Daily Mail: «Nye antrekk som designes for dronningen kommer kun til å innehold falsk pels».

Buckingham Palace ønsker ikke å spekulere i om dronningen kommer til å bruke pelsjakker hun har eid i en årrekke som er laget av ekte pels.

- Dronning Elizabeths beslutning og å gå «faux» er helt i tråd med det britiske folks synspunkt

Dronning Elizabeth er nemlig kjent for å besitte utallige antrekk som er laget av ekte pels. Blant de mest kjente pelsantrekkene er den såkalte Robe of State, den 4,5 meter lange kepen, som dronningen bruker under åpningen av parlamentet og som hun også brukte under kroningen i Westminster Abbey 2. juni 1953. Den er ifølge Textile Research Centre laget av røyskatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer