«Sex og Singelliv»-fan?

Da bør du sjekke ut disse seriene!

SUPERSTJERNER: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall og Kristin Davis utgjorde hele verdens favorittgjeng i «Sex og Singelliv». Hvis du – som oss – var storfan av serien, bør du lese denne saken! FOTO: HBO
SUPERSTJERNER: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall og Kristin Davis utgjorde hele verdens favorittgjeng i «Sex og Singelliv». Hvis du – som oss – var storfan av serien, bør du lese denne saken! FOTO: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sex and the City» (eller «Sex og Singelliv» som vi kjenner det på norsk) har gått ned i historien som en av de mest populære seriene noensinne.

Bygget rundt en kjerne av tidløs klær- og skomote, var serien om den New York-baserte gjengen preget av vennskap, kjærlighet og intriger.

TV-programmet kan også beskrives som banebrytende i form av at kvinners seksualitet var i front – og dét på en stolt og ofte ujålete måte. Hurra!

Nå er det 15 år siden den aller siste episoden kom på lufta, og savnet er fremdeles veldig stort hos fansen. Kanskje er du en av dem? I så fall kan du trøste deg med at det finnes andre serier som (nesten) kan fylle tomrommet!

Under har vi samlet fem serier – alle med et hint av den deilige, velkjente «Sex and the City»-ånden – du kan kose deg med når lengselen etter Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha blir for overveldende.

LES OGSÅ: Nå er en splitter ny «Sex og Singelliv»-serie på vei«The Bold Type»

Her må jeg ta av meg KK-hatten og snakke som individuell journalist i frykt for å få resten av redaksjonen på nakken!

Jeg er veldig glad i «Sex og Singelliv», men når det gjelder «The Bold Type», drister jeg meg til å kaste en aldri så liten brannfakkel: Nemlig at sistnevnte ikke bare er en ny, men en bedre versjon av førstnevnte.

Serien er sentrert rundt tre unge kvinner som er ansatt i fiktive Scarlet Magazine. (Funfact: Seriens ansvarlige produsent er tidligere redaktør i selveste Cosmopolitan, Joanna Coles.)

Jane Sloane har nylig blitt promotert til journalist, Sutton Brady er assistent på huset og drømmer om jobb innenfor moteverdenen, og Kat Edison er ansvarlig for sosiale medier.

Vi følger trekløveret gjennom flere av de samme situasjonene og utfordringene vi kjenner fra «Sex og Singelliv», men på en ny måte – en måte som sklir sømløst inn i 2019.

I tillegg til karriere, sex, forelskelse og kjærlighetssorg, tør «The Bold Type» å ta opp temaer som er like såre som de er viktige; deriblant rasisme, abort, frysing av egg i ung alder og usikkerhet rundt egen legning.

Serien er sterkt feministisk i bunn, og dét skinner gjennom i hver eneste episode. Anbefales på det sterkeste!

«The Carrie Diaries»

Denne minner veldig om «Sex og Singelliv», men det skulle bare mangle. Det er nemlig en forløper til den ikoniske serien! I «The Carrie Diaries» møter vi Carrie Bradshaw som tenåring – før New York, før Manolo Blahniks, før Charlotte, Samantha og Miranda.

Carrie har nettopp mistet moren, og prøver å navigere en ny hverdag med faren Tom og sin rebelske lillesøster Dorrit.

Vi er med den moteriktige ungjenta da hun kaprer en jobb i anerkjente Interview Magazine, da hun forelsker seg i skolens mystiske «bad boy», da kjærligheten blir vanskelig...

Noe klisjé er det definitivt å spore, men vi anbefaler den likevel – spesielt for de «Sex og Singelliv»-frelste.

«Lipstick Jungle»

Det er journalist og forfatter Candace Bushnell som står bak «Sex og Singelliv», og nettopp derfor kan det hende at «Lipstick Jungle» blir din nye favoritt; også denne serien er basert på Bushnells skriverier.

Her følger vi de tre bestevenninnene Victory Ford, Nico Reilly og Wendy Healy.

Hver av kvinnene er på topp i sine respektive felt – klesdesigner, magasinredaktør og produsent – og trekløveret hjelper hverandre med å balansere sine nokså elleville liv.

Serien fra 2008 fikk kun to sesonger, men vi synes absolutt at den er verdt en titt!

«Girls»

Den aller første episoden av «Girls» kom i 2012, og serien var en hit fra dag én.

I motsetning til mange andre serier, er «Girls» nemlig upolert. Ekte. Av og til for ekte – på den måten at vi må ha en pute tilgjengelig for å gjemme oss bak den... Pinlige (men gjenkjennelige) situasjoner er HBO-seriens levebrød, og vi hyller det!

I likhet med «Sex og Singelliv», følger vi hverdagen til en New York-basert gjeng: Hannah Horvath, Shoshanna Shapiro, Marnie Michaels og Jessa Johansson.

Det er Lena Dunham – som også spiller Hannah – som er skaperen av serien, og hun har tidligere uttalt at den er inspirert av hennes eget liv. Se en smakebit under:

«Younger»

«Younger» handler om Liza Miller, en 40 år gammel kvinne som nettopp har skilt seg fra ektemannen David.

Liza er desperat etter å komme seg tilbake på jobbmarkedet for å forsørge seg selv og datteren (David har et alvorlig gamblingproblem og har satt familien i dyp gjeld), men det viser seg å være vanskeligere enn antatt for en kvinne på hennes alder.

Det er her premisset hele serien er basert på kommer inn; Liza bestemmer seg seg nemlig, etter en solid makeover, for å si at hun er 26 år for å kapre en jobb – som hun får. Dét byr naturligvis på en del utfordringer.

«Younger» byr på humor, varme og autensitet, og vi digger det!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer