Sex og singelliv

Sex og singelliv-kollegenes rørende farvel med «Magda»

Den høyt elskede skuespilleren Lynn Cohen ble 86 år.

SEX OG SINGELLIV: Den amerikanske skuespilleren Lynn Cohen ble 86 år. Hun gikk bort fredag 14. februar 2020. Video: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På valentinesdagen kom den triste beskjeden om at den amerikanske skuespilleren Lynn Cohen hadde gått bort. Hun ble 86 år. Cohens manager Josh Pultz bekreftet nyheten overfor CNN, men har foreløpig ikke gått ut med hva dødsårsaken er.

Lynn Cohen er mest kjent for rollen som Magda, hushjelpen og barnepike for Miranda Hobbs sønn Brady, i TV-serien Sex og singelliv - og var en høyt elsket dame både på og utenfor TV-skjermen.

De tre hovedrolleinnehaverne Sarah Jessica Parker (54), Cynthia Nixon (53) og Kim Cattrall (63), som spilte henholdsvis Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes og Samantha Jones i serien, har alle delt minneord på sosiale medier.

«Vakre Lynn Cohen. Mirandas kjære og høyst nødvendige Magda. Vår kjære SATC-kollega. Talentfull, elegant, en inspirasjon. Hvil i fred, SJ», skriver Sarah Jessica til et bilde av Lynn Cohen på Instagram.

«Vår vakre Lynn Cohen. Passerer gjennom naturen og til evigheten. Hvil i fred», skriver Kim Cattrall til et bilde av seg selv og sin tidligere kollega, som også hun har postet på sin offisielle Instagram-profil.

SEX OG SINGELLIV: Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall med skuespiller Lynn Cohen (midten) under et veldedighetsarrangement i New York i 2008. FOTO: NTB scanpix
SEX OG SINGELLIV: Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall med skuespiller Lynn Cohen (midten) under et veldedighetsarrangement i New York i 2008. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Cynthia Nixon, som spilte tett med Lynn Cohen i Sex og singelliv-serien, minnes også skuespilleren utover rollen som Magda. Spesielt gjorde Lynn Cohens rolle som den israelske statsministeren Golda Meir (1898 - 1978) i Steven Spielberg-filmen Munich fra 2005.

«Mange kjente og elsket Lynn Cohen i rollen som Mirandas trofaste polske barnepike Magda. For meg var hun det, og så mye mer - hun var en engasjert innbygger, en ekte venn og en fantastisk skuespiller med mange ulike roller bak seg. Her er en av mine favoritter: da Lynn spilte Golda Meir i filmen Munich. Jeg kommer til å savne henne så mye».

Kristin Davis (54), som spiller rollen som Charlotte York i Sex og singelliv-serien, har foreløpig ikke lagt ut en hyllest til sin tidligere kollega - men har liket flere av hyllestene på sosiale medier.

I tillegg til rollene som Magda og Golda Meir, er Lynn Cohen kjent for rollen som Mags i filmen The Hunger Games: Catching Fire fra 2013.

HØYT ELSKET: Lynn Cohen har satt sine spor, etter rollen som Magda i Sex og Singelliv. FOTO: NTB scanpix
HØYT ELSKET: Lynn Cohen har satt sine spor, etter rollen som Magda i Sex og Singelliv. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Lynn Cohen ble født i Kansas City i Missouri i 1933, og fikk navnet Lynn Harriette Kay. Hun er av jødisk herkomst.

I 1957 giftet hun seg med Gilbert L. Frazen. De var gift inntil hans død i 1960 og fikk ett barn sammen. Hun giftet seg på nytt med Ronald T. Cohen i 1964. De forble gift til hennes død.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer