NRK-serie om kronprinsesse Märtha:

«Sex og singelliv»-stjernen Kyle MacLachlan spiller i norsk serie om kronprinsesse Märtha

- Det er en karakter med mange lag, hvor Kyle leverer på alle plan, sier produsent Silje Hopland Eik til KK.

I NORSK TV-SERIE: Den amerikanske skuespilleren Kyle MacLachlan spiller den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt, som hadde en nær relasjon med norske kronprinsesse Märtha under andre verdenskrig. FOTO: NRK
I NORSK TV-SERIE: Den amerikanske skuespilleren Kyle MacLachlan spiller den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt, som hadde en nær relasjon med norske kronprinsesse Märtha under andre verdenskrig. FOTO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det kjent at NRK er i gang med storsatsingen «Atlantic Crossing», som tar for seg kronprinsesse Märthas eventyrlige liv. Hun var gift med kronprins Olav, og under andre verdenskrig måtte hun og resten av familien som kjent flykte ut av Norge da tyskerne okkuperte landet. (PSST: Les den gripende historien om vår kjære folkekonge Olav, som aldri kom over tapet av sin standhaftige kone kronprinsesse Märtha)

Kronprins Olav (da 36 år) og kong Haakon (da 67 år) endte som kjent i eksil i London, mens kronprinsesse Märtha (da 39 år) og barna prins Harald (da 3 år), prinsesse Astrid (da 8 år) og prinsesse Ragnhild (da 9 år) flyktet først til Sverige, og siden over Atlanteren til Amerika, hvor de fikk bo på eiendommen Pooks Hill i Maryland utenfor Washington D.C. Eiendommen tilhørte den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt (da 58 år) og hans kone Eleanor (da 55 år).

Kronprinsesse Märtha og president Roosevelt utviklet et nært og varmt vennskap, og sammen holdt de blant annet en tale til det norsk-amerikanske folket den 16. september 1942, hvor Roosevelt sa følgende ikoniske strofer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer