Hollywood:

Sexsymbolet drept i bilulykke - i baksetet satt hennes tre små barn

Hollywood-stjernen fryktet at hun skulle lide samme skjebne som konkurrenten Marilyn Monroe.

HOLLYWOOD: Skuespiller Jayne Mansfield med sønnen Miklos og sin tredje ektemann Mickey Hargitay i 1958. Livet skulle bli kort for sexsymbolet som gjorde suksess på 50- og 60-tallet. Hun ble bare 34 år. FOTO: NTB scanpix
HOLLYWOOD: Skuespiller Jayne Mansfield med sønnen Miklos og sin tredje ektemann Mickey Hargitay i 1958. Livet skulle bli kort for sexsymbolet som gjorde suksess på 50- og 60-tallet. Hun ble bare 34 år. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 1954 troppet en ung småbarnsmor opp i Hollywood, for å søke lykken som skuespiller. Bak det billedskjønne ytre, befant det seg en hardtarbeidende og standhaftig kvinne.

Til tross for at fokuset lå på hennes platinablonde hår og smekre former, hadde den da 21 år gamle kvinnen jobbet hardt for å komme dit hun var kommet. Hun hadde studert ved University of Texas og University of California, tatt dramatimer på fritiden, deltatt på missekåringer og hatt støjobber som resepsjonist og modell utenom studiene for å forsørge sin lille familie.

Jayne, som ble døpt Vera Jayne Palmer i 1933, hadde allerede som 17-åring giftet seg med den fire år eldre mannen Paul Mansfield, og samme år fikk de datteren Jayne Marie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer