Hollywood:

Sexsymbolet drept i bilulykke - i baksetet satt hennes tre små barn

Hollywood-stjernen fryktet at hun skulle lide samme skjebne som konkurrenten Marilyn Monroe.

HOLLYWOOD: Skuespiller Jayne Mansfield med sønnen Miklos og sin tredje ektemann Mickey Hargitay i 1958. Livet skulle bli kort for sexsymbolet som gjorde suksess på 50- og 60-tallet. Hun ble bare 34 år. FOTO: NTB scanpix
HOLLYWOOD: Skuespiller Jayne Mansfield med sønnen Miklos og sin tredje ektemann Mickey Hargitay i 1958. Livet skulle bli kort for sexsymbolet som gjorde suksess på 50- og 60-tallet. Hun ble bare 34 år. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 1954 troppet en ung småbarnsmor opp i Hollywood, for å søke lykken som skuespiller. Bak det billedskjønne ytre, befant det seg en hardtarbeidende og standhaftig kvinne.

Til tross for at fokuset lå på hennes platinablonde hår og smekre former, hadde den da 21 år gamle kvinnen jobbet hardt for å komme dit hun var kommet. Hun hadde studert ved University of Texas og University of California, tatt dramatimer på fritiden, deltatt på missekåringer og hatt støjobber som resepsjonist og modell utenom studiene for å forsørge sin lille familie.

Jayne, som ble døpt Vera Jayne Palmer i 1933, hadde allerede som 17-åring giftet seg med den fire år eldre mannen Paul Mansfield, og samme år fikk de datteren Jayne Marie.

Da ektemannen vervet seg i militæret, og ble innkalt til å gjøre tjeneste i Koreakrigen, var Jayne, som selv hadde gitt uttrykk for at hun hadde en IQ på 164, travelt opptatt med å studere psykologi og biologi ved Southern Methodist University i Texas. På kveldene tok hun privattimer hos en dramalærer. Målet var å følge barndomsdrømmen - og bli filmstjerne, akkurat som barndomsidolet Shirley Temple.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer