Maskorama:

Silje Nordnes: – Kan være noen jeg kjenner

Maskorama skaper mye spekulasjon om dagen. Programleder Silje Nordnes deler med oss det hun vet.

MASKORAMA: Første sesong av Maskorama vant den gjeve prisen for «beste underholdningsprogram» på Gullruten. FOTO: NTB.
MASKORAMA: Første sesong av Maskorama vant den gjeve prisen for «beste underholdningsprogram» på Gullruten. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Maskorama-suksessen fortsetter, og det er like spennende fra uke til uke. Hintene om identitetene blir flere, og én etter én blir avslørt og må forlate konkurransen. Det store spørsmålet i høst er: Hvilke kjendiser skjuler seg bak maskene?

Silje Nordnes har etablert seg som en kjent og kjær programleder og ble for alvor kjent gjennom P3morgen fra 2013 til 2019, sammen med Ronny Brede Aase og Markus Neby. Selv sier hun til KK at hun ikke har lang erfaring med direktesendte tv-sendinger. Hvis vi derimot ser på det hun har gjort, begynner hun å få en solid CV også på det området. Hun var blant annet en av programlederne i Melodi Grand Prix 2021 og Maskorama sesong 1, og nå også sesong 2.

36-åringen fra Hamarøy trives i rollen som programleder. Men er det ikke frustrerende å ikke vite deltakernes identitet når hun er så tett på dem? Vi tok en prat med henne.

– Har du noe inside information å dele med KKs lesere?

– Hehe, jeg vet ikke hvem som er bak maskene, så der kan jeg ikke hjelpe, dessverre!

Nordnes forteller at det kjennes rart å være programleder i et program der deltakernes identiteter holdes skjult, men samtidig er det det hun er vant til, så for henne er det «normalen», kan hun fortelle.

– I tilsvarende produksjoner som innebærer et panel, programleder og deltakere, så er jo alle sammen bak scenen. Man lever i en boble og blir veldig sammenspleiset, men det gjør man ikke i Maskorama. Vi møter ikke deltakerne annet enn når vi står på scenen. Så jeg har møtt de like mye som seerne – og det er klart at det er rart, det er jo det, konkluderer hun.

– Blir mer ekte

I første episode av årets sesong fikk hun en klem av «Snømonsteret». Vi spurte om hun kunne avsløre noe ved vedkommendes identitet.

– Det eneste jeg kan er å få en slags fornemmelse av størrelsen på personen som er inni kostymet. Men det kommer an på hvor stort kostymet er. Med Snømonsteret har jeg ikke helt klart å finne ut av hvor ansiktet til personen inni er – det kan jo være hvor som helst! Det er så tykt det kostymet også, så jeg forstår det ikke, sier hun uten å høres spesielt frustrert ut.

– Det er ikke noe mer frustrerende enn hva det er for seerne. Jeg er glad jeg ikke vet, for det hadde gjort jobben litt vanskeligere hvis jeg hadde visst hvem som gjemmer seg bak maskene, og jeg hadde vært redd for hva jeg kunne sagt og ikke. Slik det er nå er jeg på lag med tv-seeren, så jeg tenker at det er veldig bra at jeg ikke vet.

Når hun ikke vet deltakernes identiteter, blir reaksjonene hennes mer ekte, og hun får ikke sjansen til å røpe noe – verken bevisst eller ubevisst.

– Det blir spennende og mer ekte. Jeg blir jo overrasket over hvor store noen av de er, det kan være litt creepy. Det er et menneske inni der som jeg kanskje vet hvem er. Men da slipper jeg å late som da, det er ekte – det er bra det.

Seersuksess

Maskorama har så langt hatt stor suksess. Første episode av årets sesong hadde hele 1,1 millioner seere. Fjorårets finaleepisode hadde et seertall på 1,4 millioner.

I diskusjonsforum og sosiale medier, så vel som arbeidsplasser og redaksjoner koker det i diskusjoner om hvilke kjendiser som gjemmer seg bak maskene til «Snømonsteret», «Nøkken», «Havfruen», «Bamsen», «Nissen» og «Dragen».

I første episode var det programleder og forlegger Arve Juritzen som måtte forlate programmet og ta av seg masken som «Frosken». Uken etter viste «Heldiggrisen» seg å være en av Norges rikeste, nemlig Christian Ringnes.

Her i KK-redaksjonen blir det diskutert om vår egen sjef, Ingeborg Heldal, kan være Nøkken. Det kan du lese mer om her.

Folk ønsker svar fra henne

Har folk oppsøkt deg for å få svar?

– Nei, de gjør egentlig ikke det. Mange spør om jeg kan avsløre noe selv om det er ganske godt etablert at jeg ikke vet noe – så det er det jeg svarer dem.

Logistikken trenger hun heldigvis ikke tenke like mye på som det deltakerne må. For at det skal være vanskelig å oppsøke, følge etter personene og at identiteten skal holdes skjult, må logistikken sørge for at ingen blir avslørt.

– Det jeg vet er at deltakerne blir hentet på et hemmelig sted og kjørt til studio i kappe og maske, forteller programlederen.

Diskuterer med panelet

På tross av at spekuleringen mellom panelet og programlederen i hovedsak er det som blir vist på tv, forteller hun at det kan være vanskelig å la være også av lufta. Hun har måttet hente seg inn noen ganger.

– Vi har fått beskjed om at vi ikke skal diskutere sammen av lufta og at vi skal holde diskusjonen til sendingen. Vi skal ikke spekulere noe utenom det seerne ser på skjermen.

– Kan du og detektivene spekulere og lese medier?

– Ja, vi kan alle diskutere med andre, men vi skal ikke gjøre det med hverandre mens vi er i studio.

Og så til slutt må vi spørre:

– Kunne du selv vært deltaker?

– Ja, det hadde vært artig det!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer