Farmen 2021

Simon om Tonje:
- Jeg trodde ikke hun hadde noe i topplokket

Verken Tonje Frigstad (21) eller Simon Tronstad Jacobsen (23) skulle finne kjærligheten på Farmen, men gjorde de det likevel?

HAR DET FINT SAMMEN: Simon og Tonje legger ikke skjul på at de koser seg i hverandres selskap. Foto Ida Bergersen
HAR DET FINT SAMMEN: Simon og Tonje legger ikke skjul på at de koser seg i hverandres selskap. Foto Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Årets Farmen-eventyr er over, og to av deltakerne som har fått mye oppmerksomhet de siste ukene, er Tonje Frigstad (21) og Simon Tronstad Jacobsen (23). KK møter dem på kafé Løve i Oslo sentrum, et par dager etter Farmen-finalen.

Utenfor snør det så vidt, og kulden kjenner man godt. Til og med tromsøværingen Simon synes storbyen er kald. Vi setter oss ned med en kaffekopp, for å snakke om Farmen, tiden etter, og det uunngåelige spørsmålet: Har de blitt et par?

Veldig jevn finale

Tonje kom helt til finalen, sammen med Daniel Godø. Etter en svært jevn kunnskapskonkurranse, ble det hele avgjort med et utslagsspørsmål, hvor finalistene skulle gjette seg frem til hvor mange personer som bodde i Hurdal i 1920.

FARMEN-FINALEN: Det var jevnt, men Tonje endte med en andreplass. Foto: TV2
FARMEN-FINALEN: Det var jevnt, men Tonje endte med en andreplass. Foto: TV2 Vis mer

- Jeg syntes det var surt at det ble avgjort på den måten. Der glapp den hytta og bilen. Det var bittert, men jeg har hatt god tid til å fordøye det nå, og jeg føler at jeg er en vinner uansett. Jeg er veldig fornøyd, sier Tonje med et stort smil.

Simon sitter ved siden av henne, og forteller hvor inderlig han håpet at hun skulle vinne.

- Jeg ville så sinnssykt at hun skulle vinne. Sånn skikkelig. Jeg sendte alt jeg hadde av positive tanker til henne.

Hver gang Tonje så på Simon underveis i finalen, møtte hun blikket hans.

- Det var så intenst, sier Simon.

- Du hadde kanskje fått en liten bit av premien du også, om Tonje vant?

Simon begynner å le.

- Jeg tenkte ikke på premien et sekund faktisk. Jeg syntes bare at Tonje virkelig fortjente det, fordi hun er så kul og rå. Jeg visste at hun ville nå langt, og målet mitt var at vi skulle stå i finalen sammen. Men sånn ble det dessverre ikke.

VILLE TIL FINALEN SAMMEN: Tonje og Simon ville stå mot hverandre i finalen, men Simon røk ut i finaleuken. Foto: TV2
VILLE TIL FINALEN SAMMEN: Tonje og Simon ville stå mot hverandre i finalen, men Simon røk ut i finaleuken. Foto: TV2 Vis mer

Dette gjorde de før Farmen

Før Tonje og Simon ble sendt til en gård 100 år tilbake i tid, gjorde de noe helt annet. Tonje hadde tatt et årsstudium i drama og teater i Kristiansand, og før det var hun i militæret.

- Erfaringene fra militæret hjalp meg på Farmen. Det var mange harde dager og lite mat, noe som helt klart gjorde meg tøffere.

Simon kom nesten direkte fra USA. Han spilte college basket og fullførte en bachelor mens han bodde i Chicago. Deretter flyttet han til Los Angeles for å søke jobb.

- Jeg fikk et jobbtilbud, takket ja, og rett etterpå fikk jeg en telefon fra Strix, med tilbud om å være med på Farmen.

- Hva slags jobb var det? spør Tonje, før hun unnskylder seg for å ta over intervjuet.

- Det var en assistentjobb i et management for små band og artister i Los Angeles. Det var på et ganske lavt nivå, men det var kult å få et jobbtilbud, og jeg tenkte at jeg ville få god erfaring. Men så kom Farmen-tilbudet.

- Var det et vanskelig valg?

- Overhodet ikke. Jeg er veldig fornøyd med valget – jeg ville ha angret resten av livet om jeg ikke takket ja til Farmen.

FORNØYD: Simon og Tonje er veldig glade for at de fikk muligheten til å delta på Farmen. Foto: Ida Bergersen
FORNØYD: Simon og Tonje er veldig glade for at de fikk muligheten til å delta på Farmen. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Flytte til utlandet

Simon var veldig innstilt på å bli i USA et år til og jobbe, men nå er det ikke aktuelt med det første.

- Jeg følte at jeg ble voksen på de tre årene i USA, og at jeg kom tilbake til Norge som en ny og voksen person. Nå er det mye som skjer her, og det liker jeg. Men om jeg får en jobbmulighet i utlandet om noen år, vil jeg gjerne gripe den muligheten.

- Kunne du ha flyttet til utlandet, Tonje?

- Jeg er veldig innstilt på at jeg ikke vil bo i Norge resten av livet. Jeg har hatt Australia i tankene, men det blir ikke med det første, da det er så mye som skjer her nå.

Barndomsdrøm

Å være med på Farmen har vært en barndomsdrøm for både Tonje og Simon. Tonje forteller at hun, fra hun var veldig liten, så på Farmen og sa til mammaen sin at hun ville være med på Farmen når hun ble gammel nok. «Jeg tror ikke det kommer til å gå på TV når du blir voksen» svarte mammaen hennes, og Tonje ble veldig skuffet.

- Da jeg meldte meg på ble jeg kalt inn til flere intervjuer, og de hørtes veldig positive ut, men så hørte jeg ikke noe mer. Jeg takket derfor ja til en skuespillerjobb i Kristiansand dyrepark. Men plutselig fikk jeg melding fra deltakeransvarlig for Farmen, som spurte om jeg hadde planer de neste månedene. Jeg svarte nei, jeg har ingen planer, sier Tonje og ler.

Simon var veldig sikker på at han ville bli en av deltakerne, lenge før det var bekreftet.

- Det er helt sprøtt, men jeg var så sikker på at jeg ville bli valgt ut, fordi de virket så interessert. Det var uten tvil en drøm som gikk i oppfyllelse – jeg har alltid tenkt at det var et utrolig kult program, hvor man får utfordret seg på en helt ny måte.

DRØMMEN: Både Tonje og Simon har drømt om å få delta på Farmen. Foto: TV2
DRØMMEN: Både Tonje og Simon har drømt om å få delta på Farmen. Foto: TV2 Vis mer

Mat største utfordring

Lite tilgang på mat var den største utfordringen for begge to, men det var verst for Simon.

- Jeg er en relativt stor kar, og er vant til å spise mye. Å legge seg sulten er ikke noe jeg er vant til. Det var spesielt utfordrende i starten, jeg hadde vondt i magen, og det rumlet fordi jeg var så sulten. Det hørtes ut som ekko inne i magen, sier han og ler.

- Du spiser det du får. Du kan ikke ta deg en brødskive engang, fordi du stjeler fra fellesskapet. Og vi spiste nesten bare potet. Jeg har aldri likt kokt potet. Men jeg elsket grøten vi spiste, det var et høydepunkt, sier Tonje.

Simon forteller at det han savnet mest, var et variert kosthold og proteinrik mat.

- Det nytter ikke å jobbe hardt fysisk, for så å spise litt potet etterpå. Det er ikke ideelt. Men jeg visste godt at det var for en kortere periode, og at det var en del av spillet, så det gikk over all forventning, forteller Simon.

Relasjonen utviklet seg raskt

Det tok ikke lang tid før Tonje og Simon fant tonen. De ble veldig gode venner, og så utviklet det seg videre mye raskere enn de hadde trodd. Begge forteller at tre dager føltes som tre uker eller måneder der inne, fordi de bodde så tett på hverandre, og var med hverandre hele tiden.

- Når skjønte dere at det var mer enn vennskap mellom dere?

Det blir stille. Begge to sitter der med undrende blikk, før Tonje tar ordet:

- Jeg er ikke en person som kaster meg ut i noe. Men jeg ble overrasket over hva jeg følte, og jeg merket raskt at det kunne bli noe mer mellom oss.

- Det første jeg tenkte da jeg så Tonje var at hun er en pen jente, men jeg trodde det bare var å glemme at hun hadde noe i topplokket. Jeg var nok litt rask til å forhåndsdømme. Så fort vi begynte å prate ble jeg overrasket over hvor utrolig smart hun er, sier Simon.

Tonje begynner å le, og forteller at Simon viste interesse ganske tidlig. Simon mener det er irriterende at hun skal ta det opp hver gang, men hun klarer ikke å la være, og setter i gang:

- Vi skulle på låven og hente høy på dag to, og da begynte Simon å fiske ut litt informasjon, forklarer hun, og begynner å imitere Simons tromsødialekt: «Du, Tonje. Spurte produksjonsselskapet om du var singel, og åpen for en flørt? Hva svarte du da?»

Simon fikk bekreftelsen han trengte. Begge to svarte at de var single og åpne for å møte nye mennesker, men det var ikke målet med deltakelsen.

Før Tonje dro til Farmen, var hun overbevist om at hun aldri ville møte noen hun kom til å falle for.

- Jeg er superkresen. Venninnene mine tulla med at jeg kom til å få en Farmen-flørt, men jeg tenkte aldri i livet.

- Jeg hadde samme innstilling. Dette er ikke Jakten på kjærligheten – jeg skal ikke dit for å finne meg en dame. Og det var jo bare oss to som var single blant de opprinnelige deltakerne i år, så at det skulle bli en så god match, ble en stor overraskelse, sier Simon.

OVERRASKET: Både Tonje og Simon er veldig overrasket over at de møtte hverandre, og klaffet så bra. Foto: Ida Bergersen
OVERRASKET: Både Tonje og Simon er veldig overrasket over at de møtte hverandre, og klaffet så bra. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Mye beundring for hverandre

- Hvilke kvaliteter beundrer dere mest hos hverandre?

- Simon er utrolig snill, sier Tonje, før Simon avbryter:

- Det høres ut som at jeg er kjedelig.

- Men du er jo det! Det jeg beundrer mest, er at Simon setter alle andre foran seg selv. Han er veldig omsorgsfull og omtenksom, og sprer god stemning. Der er han helt unik, sier Tonje.

Simon takker, og viser at han setter pris på de fine ordene. Han forteller at han verdsetter mye av det samme hos Tonje, og komplimentene kommer på løpende bånd:

- Tonje er flink til å få alle rundt seg til å føle seg sett. Hun sprer mye glede, er artig, og har både bra og dårlig humor, noe jeg verdsetter veldig. Hun gjør meg ekstremt glad. Jeg kunne ha holdt på i all evighet, sier Simon, og Tonje smiler godt.

Er det ett spørsmål Farmen-duoen har fått mange ganger i det siste, så er det spørsmålet om de er kjærester.

- Det spørsmålet har vi fått en god del ganger. Men vi svarer det samme hver gang: Vi er ikke kjærester, sier Simon.

De har innrømmet at de er forelsket, og det er det ikke vanskelig å se.

- Vi stresser ikke. Vi ønsker ikke å forhaste oss – vi bare tar det lugnt og koser oss, sier Simon tilfreds.

Det som ikke ble vist på TV

Det er kun ett, og en sjelden gang to, kamerateam til stede på gården. Derfor er det mye man ikke får se på TV. Blant annet måneskinnsturene til Tonje og Simon, som ble nevnt flere ganger av de andre deltakerne.

- Det var seriøst måneskinnsturer, er Tonje rask til å skyte inn, før hun fortsetter:

- Det var helt magisk ute på kvelden. Vi var på mange sånne turer, hvor vi satt under den klare himmelen og så på stjernene.

En annen ting de trekker frem, som man ikke fikk se så mye til på TV, var en av festene mot slutten av oppholdet. Da fikk de mat og alkohol. Og det ble litt for mye av det gode for enkelte.

- Den festen var helt klin kokos. Vi fikk så mye å drikke – jeg tror alle var dritings. Vi tålte jo ingenting på det tidspunktet. Jeg husket ikke at jeg hadde lagt meg engang. Noen lå rett ut på tunet og spydde, sier Tonje, og ler.

- Ja, jeg husker ikke så mye fra slutten på den kvelden. Det var livsfarlig opplegg, sier Simon lattermildt.

Beste minner

Når Tonje og Simon blir bedt om å trekke frem et av deres beste minner fra Farmen, nevner Tonje Sonja, som var årets Farmen-hund.

- Da Amalie dro fra gården tok jeg over mammarollen for Sonja. Vi fikk et tett bånd, og hun fulgte etter meg over alt. Jeg merket hvor glad hun var i meg. Det er litt vondt å tenke på dyrene på Farmen – de tror jo at det er livet deres, men så er det bare TV.

FARMEN-HUNDEN: Sonja var årets Farmen-hund. Foto: TV2
FARMEN-HUNDEN: Sonja var årets Farmen-hund. Foto: TV2 Vis mer

Hverken Tonje eller Simon er dyremennesker, men på gården fikk de et helt annet forhold til dyr.

- På Farmen oppdaget jeg at jeg egentlig er veldig glad i dyr, sier Tonje.

- Å bo på en gård med geiter, sauer, kyr og hest, oppleves veldig eksotisk når man er vant til å bo i byen. Man får et spesielt forhold til dem, og det ble veldig rart da de dro. De ble en stor del av oppholdet mitt, forteller Simon.

Tonje og Simon satt ofte og melket kuene sammen på morgenen.

- Vi satt ofte der, tidlig om morgenen, og melket kuene i skumringen. Man får en helt annen tilstedeværelse uten mobil og andre forstyrrelser. Det var helt magisk, forteller Tonje.

- Jeg ble så glad i kuene, og jeg følte vi fikk et bånd – man skulle jo tro det hadde klikka for meg, forteller Simon.

- Jeg savner det skikkelig. Jeg tror jeg må skaffe meg en ku jeg kan sitte og melke, sier Tonje spøkefullt.

ET SAVN: Simon, som ikke egentlig er en dyreperson, ble veldig glad i kuene. Foto: TV2
ET SAVN: Simon, som ikke egentlig er en dyreperson, ble veldig glad i kuene. Foto: TV2 Vis mer

Enkel hygiene

For 100 år siden levde folk under enkle kår. Deltakerne hadde ikke tilgang til dusj eller hygieneprodukter, annet enn litt såpe. Og det kan bli utfordrende – kanskje spesielt når man blir litt ekstra glad i noen.

- Alle blir mer uhygieniske, og ettersom vi stiller likt, er det ikke ekkelt i det hele tatt. Noen dusjet daglig, andre én gang i måneden. Det er litt sykt å si, men det var ikke ekkelt, og det var ingen som luktet veldig vondt, sier Simon.

- Man får virkelig kjenne på hvor bra kroppen fungerer – den renser seg selv. Det er ikke nødvendig å dusje eller vaske seg hele tiden. Man føler seg renere enn man skulle tro, sier Tonje.

Fikk sjokk

Da Tonje kom ut av Farmen og så seg selv i speilet i helfigur, for første gang på tre måneder, begynte hun å hylgråte.

- Jeg hadde ikke gått ned så mange kilo, men jeg hadde mistet en del muskler, og jeg så rett og slett underernært ut. Jeg lignet ikke på meg selv, og jeg lurte på hva i all verden jeg hadde vært med på.

AKTIV HVERDAG: Farmen-hverdagen besto av mye aktivitet, og Simon og Tonje klaffet ekstra bra. Foto: TV2
AKTIV HVERDAG: Farmen-hverdagen besto av mye aktivitet, og Simon og Tonje klaffet ekstra bra. Foto: TV2 Vis mer

Simon hadde mistet hele 12 kilo, som hovedsakelig var muskler, i løpet av oppholdet.

- Da jeg så meg selv i speilet tenkte jeg bare: Herregud, stakkars. Det var rart, for jeg har alltid følt meg sunn og sterk, og plutselig var jeg skinnmager. Det så ikke bra ut, sier Simon.

Tonje ble skikkelig dårlig kort tid etter at hun kom hjem igjen. Hun tilbragte noen dager sammen med Simon før han skulle fly tilbake til nord.

- Jeg ville lande litt før jeg fortalte venner at jeg var tilbake fra Farmen.

Plutselig en natt ble Tonje veldig kvalm og fikk vondt i magen. Dagen etter fikk hun ekstreme kramper i magen.

- Jeg fikk skyhøy feber, ristet og skalv, og klarte ikke å gå. Jeg besvimte nesten. Det var så vondt at det kjentes ut som at jeg skulle føde, og jeg lurte på hva i alle dager som foregikk. Da ble jeg redd, forteller Tonje.

- Det var ordentlig nifst, supplerer Simon.

Ble operert

Tonje ble fraktet til legevakten, hvor de mistenkte blindtarmbetennelse.

Simon skulle fly hjem samme kveld, og han forteller at det var fælt å si ha det til Tonje mens hun lå i sykesengen med sterke smerter.

- Jeg sa til henne at det kom til å gå fint, men hun responderte ikke fordi hun var helt fjern, stakkar. Vi hadde vært sammen hver dag i 12 uker, og så skulle jeg bare forlate henne der. Det var ganske fælt.

Legene valgte å operere Tonje, men da de snittet henne opp, kunne de ikke finne noen ting.

- Det er veldig rart, men de trodde at det var en reaksjon på at jeg begynte å spise som vanlig igjen. Det var et sjokk for kroppen min å gå fra 1921 til 2021. Men etter en uke med hvile, ble jeg helt bra igjen, forteller Tonje.

TILBAKE TIL 2021: Det ble et sjokk for begge to å gå tilbake til 2021. Foto: Ida Bergersen
TILBAKE TIL 2021: Det ble et sjokk for begge to å gå tilbake til 2021. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Tok tid å komme til normalen

Det tok to-tre uker å omstille seg, og komme tilbake til den normale hverdagen. Simon forteller at han slet med å få i seg nok mat.

- Jeg følte at magesekken hadde krympet. Jeg slet med å sove, spise og trene – jeg ble bare kvalm og uvel.

Ettersom Simon knapt hadde vært i Norge før han dro til gården, hadde han mye å ta igjen med familie og venner. I tillegg fikk han beskjed om at bestefaren hans hadde gått bort, noe som var tungt.

For Tonje sin del, har mye endret seg. Hun fikk tilbud om å være vikar for Sophie Elise Isachsen som programleder i God kveld Norge.

- Jeg føler meg så heldig, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk den muligheten, og at de turte å satse på meg. Jeg lever drømmelivet nå, sier hun med et stort smil.

Begge to kan tenke seg å jobbe mer med TV.

- Det ga definitivt mersmak. Jeg kan godt tenke meg å jobbe mer med TV og underholdning – det er en veldig kul bransje. Tonje er jo et naturtalent – jeg skulle ønske at jeg var halvparten så god som henne, sier Simon.

Flytteplaner

Begge to skal feire jul hjemme med familiene sine, men Tonje skal til nord for å besøke Simon og familien hans.

Over nyttår, flytter begge to til hovedstaden. Simon skal bo sammen med Farmen-deltaker Mohammed.

Det blir også flytting på Tonje – hun velger å forlate Sørlandet til fordel for Oslo. Den siste tiden har hun bodd hos en venninne, og enkelte netter på hotell. Snart flytter hun inn i et kollektiv med to kompiser.

JUL HJEMME: Tonje og Simon skal feire jul hjemme hos sine familier, og så flytter til de til samme by over nyttår. Foto: Ida Bergersen
JUL HJEMME: Tonje og Simon skal feire jul hjemme hos sine familier, og så flytter til de til samme by over nyttår. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Jeg trives veldig godt i Oslo, så det føles riktig, sier hun.

- Så dere skal ikke bo sammen, altså?

- Nei, det er ingen hast, sier Simon med et lurt smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer