Siri Kristiansen er klar for «Skal vi danse»

- Jeg har aldri danset edru, sier den ferske «Skal vi danse»-deltakeren.

KLAR FOR SKAL VI DANSE: Siri Kristiansen er blant årets deltakere. Foto: Astrid Waller for KK
KLAR FOR SKAL VI DANSE: Siri Kristiansen er blant årets deltakere. Foto: Astrid Waller for KK Vis mer
Publisert

En ny «Skal vi danse»-høst nærmer seg, og nok en gang er 12 kjendiser klare for å innta parketten for både rumba og slowfox.

De som skal få bryne seg på disse dansene i år er Øystein Lihaug Solberg, Michael Andreassen, Kristin Gjelsvik, Thomas Alsgaard, Andreas Wahl, Marte Bratberg, Fred Buljo, Agnete Husebye, Birgit Skarstein, Synnøve Skarbø, Nate Kahungu og Siri Kristiansen. Sistnevnte sier til KK at hun gleder seg stort til høsten, men at hun allerede nå vet hva hennes største utfordring kommer til å bli.

ÅRETS DELTAKERE: Fra venstre, bakerst: Øystein Lihaug Solberg, Michael Andreassen, Kristin Gjelsvik, Thomas Alsgaard, Andreas Wahl, Siri Kristiansen. Fra venstre, foran: Marte Bratberg, Fred Buljo, Agnete Husebye, Birgit Skarstein, Synnøve Skarbø og Nate Kahungu. Foto: Fredrik Arff/TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Fra venstre, bakerst: Øystein Lihaug Solberg, Michael Andreassen, Kristin Gjelsvik, Thomas Alsgaard, Andreas Wahl, Siri Kristiansen. Fra venstre, foran: Marte Bratberg, Fred Buljo, Agnete Husebye, Birgit Skarstein, Synnøve Skarbø og Nate Kahungu. Foto: Fredrik Arff/TV 2 Vis mer

- Jeg må skru av huet og skru på kroppen, sier Kristiansen.

Mange så nok programlederen og komikeren i Kompani Laurtizen denne våren. Der imponert hun blant annet med å løse logiske oppgaver svært så kjapt.

Selv om den logiske tankegangen hjalp Kristiansen da, er hun ikke sikker på at dette vil være en fordel denne høsten.

- Jeg prøver alltid å forstå ting intellektuelt i stedet for å kjenne på kroppen. Prøver å redde enhver situasjon og tenker at jeg må ligge i forkant for at ting ikke skal bli kleint. Men det har ingenting for seg i dans! Jeg har danset med partneren min i noen dager nå og jeg merker at jeg prøver å gjette i stedet for å kjenne på hva han gjør. Noen ganger tror han kanskje at jeg har skjønt det, men da har jeg mest sannsynlig bare gjetta riktig.

Foto: Astrid Waller for KK
Foto: Astrid Waller for KK Vis mer

Brudevals med kodesystem

I sommer giftet Kristiansen seg, men selv da ble det ikke brudevals. Likevel tror hun det er de mer klassiske dansene hun kommer til å være best på.

- Det er ikke like mye hoftebevegelser der, så jeg tenker at det blir lettere for meg. Men det blir vanskelig å gjøre noe om helst uten ironisk distanse, som jeg gjør i alt ellers i livet.

På bryllupsdagen var hun en av de siste utpå dansegulvet og hadde ikke planlagt en klassisk brudevals. Men hun hadde sammen med mannen laget en dans med et kodesystem.

- Men med en gang noen skulle se på, stoppa vi, ler Kristiansen.

- Jeg har aldri danset edru, og er også litt vanskelig å få utpå gulvet - selv i alkoholpåvirket tilstand. Jeg er kroppslig forknytt og ganske selvbevisst.

Likevel ser hun frem imot de mange timene på dansesenteret.

- De gangene jeg danser er det veldig gøy. Hvis noen klarer å dra meg dit at jeg klarer å slippe meg løs, så er det en gavepakke til en gammel kropp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer