Thor Hushovd

Sjekk hvilken idrettshelt som tok over spinningtimen!

Tour de France-legenden Thor Hushovd (38) gir deg sine beste tips for at du skal yte maks på sykkelsetet.

SPINNING MED HUSHOVD: SATS ELIXIA-sjef Bjørn Maaseide (t.h.) hadde fått sin gode venn og «Mesternes mester»-kollega Thor Hushovd (t.v.) til å lede to spinningøkter på SATS Bislett denne uken. KK.nos utsendte var med! Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no
SPINNING MED HUSHOVD: SATS ELIXIA-sjef Bjørn Maaseide (t.h.) hadde fått sin gode venn og «Mesternes mester»-kollega Thor Hushovd (t.v.) til å lede to spinningøkter på SATS Bislett denne uken. KK.nos utsendte var med! Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken syklet jeg Tour de France. På SATS ELIXIA. I Oslo. Det var i alle fall slik det føltes der jeg satt på spinningsetet omkranset av tynne karer i Tour de France-inspirerte sykkeldrakter, sammen med ingen ringere enn Thor Hushovd (38) bak instruktørspakene.

Treningskjedene SATS og Elixia samt Fresh Fitness, slo seg sammen i august 2014 og har jobbet knallhardt for å rette opp det noe negative inntrykket de har gitt medlemmene sine etter fusjonen.

Ting gikk nemlig i nedoverbakke en stund for treningssenteret. Epostene og telefonsamtalene hopet seg opp på kundesenteret, medlemsprisene gikk opp og kundene var misfornøyde.

Men så fikk de den tidligere volleyballspilleren og ELIXIA-gründeren Bjørn Maaseide (47) med på laget. 

IDRETTSHELTER: Snowboarder Andreas Ygre Wiig (t.v.) og tidligere langrennsstjerne Vibeke Skofterud (t.h.) var to av idrettskjendisene som hadde takket ja til å la seg piske av proffsyklist Thor Hushovd. En spent KK.no-journalist i midten. Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no
IDRETTSHELTER: Snowboarder Andreas Ygre Wiig (t.v.) og tidligere langrennsstjerne Vibeke Skofterud (t.h.) var to av idrettskjendisene som hadde takket ja til å la seg piske av proffsyklist Thor Hushovd. En spent KK.no-journalist i midten. Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no Vis mer

For ham har det vært en fanesak å rette opp inntrykket og å blidgjøre medlemmene igjen, og torsdag denne uken klarte han nettopp dét. Det var i alle fall 61 meget fornøyde syklister som hadde fått gleden av å dele en time med Thor Hushovd i spinninginstruktør-rollen.

Hushovds beste sykkeltips

I tillegg til SATS ELIXIA-medlemmer var det også fem instruktører og seks sporty kjendiser - Ailo Gaup (37), Vendela Kirsebom (49), Jan Åge Fjørtoft (49), Andreas Ygre Wiig (34), Vibeke Skofterud (35) og Erik Solér (55) - som hadde fått plass på timen. 160 sto på venteliste 10 minutter etter at bookingen ble åpnet tidligere den samme uken.

GA TIPS: Thos Hushovd delte gledelig tips og råd med sykkelamatørene.  Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no
GA TIPS: Thos Hushovd delte gledelig tips og råd med sykkelamatørene. Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no Vis mer

En salig blanding av idrettskjendiser, SATS ELIXIAs ivrige spinninginstruktører og «oss vanlig, dødelige» hadde tatt veien til spinningsalen denne kvelden.

Før økten startet fikk KK.nos utsendte et par minutter med sykkellegenden, og han kunne avsløre sine beste tips til hvordan å bli en bedre syklist:

- Det viktige er å finne en god sittestilling, slik at du får en bedre sykkelopplevelse. Ellers er det jo lite teknikk i sykkelsporten sammenlignet med for eksempel langrennssporten. Men det som er fordelen her at man kan bestemme selv hvor mye man gidder å slite seg ut.

Viktig å være mentalt sterk

Hushovd forklarer videre at dersom man ønsker å bli en god syklist er det viktig å være mentalt sterk.

- Det jeg pleier å tenke når det butter litt imot og jeg har lyst til å gi meg, er å sette meg inn i følelsen jeg får når jeg er ferdig. Hvis en fullfører så er man fornøyd, og hvis man ikke fullfører så kommer jo nederlaget etterpå. 

- Det blir som når du er i butikken og vurderer å kjøpe sjokolade. Du må ikke tenke på hvordan den smaker, men du må tenke på følelsen du får etterpå - og da får du ikke lyst til å spise den.

- Hva burde man spise før økten, og hva burde man spise etterpå?

- Det er viktig å komme til timen med litt energi i kroppen, slik at man unngår å være tom for næring. Hvis man klarer å spise en middag et par timer før økten, er det bra. Ikke spis en full middag, og så sett deg på sykkelen i 20 - 30 minutter etterpå. Det blir for tett. 

- Har man spist en god lunsj på jobb og spiser et lett mellommåltid før økten, som for eksempel kornblanding, en banan eller et knekkebrød, og så sykler, så kan man dra hjem etter økten og spise en god middag. 

TO STOLTE DAMER: Regionssjef Anita Aspelund (t.v.) og Grethe Stølan, senterkoordinator ved SATS BISLETT, delte ut frukt til sine sporty medlemmer etter endt spinningøkt. Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no
TO STOLTE DAMER: Regionssjef Anita Aspelund (t.v.) og Grethe Stølan, senterkoordinator ved SATS BISLETT, delte ut frukt til sine sporty medlemmer etter endt spinningøkt. Foto: Malini Gaare Bjørnstad / KK.no Vis mer

Men tilbake igjen til den noe opphetede spinningsalen på Bislett i Oslo - fordi svetten renner som en foss hos oss alle, og ifølge Hushovd har han faktisk ikke svettet så mye på lenge.

Dyttet inn åtte sykler for å gi plass til flere

Det kan ha noe å gjøre med at SATS ELIXIA har økt antallet spinningsykler fra 53 til 61 for at flere medlemmer skal få plass på den noe alternative spinningtimen. En salig blanding av Faithless og Sandra Lyng pumper ut av høyttalerne.

- Grunnen til at jeg spiller så lav musikk er fordi at jeg er vant til å høre Bjørn puste tungt bak meg, men til en forandring er han nå foran meg, fortalte Hushovd til latter fra sine medsyklister.

Og det var slik det var under den 60 minutter lange sykkeløkten - god stemning og vellykkede «onelinere» fra Grimstads store sønn, som riktignok flere ganger gikk på bekostning av sjefen. Men hva gjør vel det - når Maaseide kan le hele veien til hovedkontoret i Nydalen og vite at han har oppfylt drømmen til mange sykkelamatører.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer