Skam:

Skam-Josefine: - Jeg er veldig stolt over at jeg fikk folk til å gjøre noe med hemmelighetene sine

Skam-gjengen tok farvel med fansen.

SKAM: Den populære Noora-karakteren ble spilt av Josefine Frida Pettersen. Foto: NRK
SKAM: Den populære Noora-karakteren ble spilt av Josefine Frida Pettersen. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nest siste uken i september ble det arrangert Nordiske Seriedager på Vulkan i Oslo, og naturlig nok sto gigasuksessen Skam på plakaten. Både fans og bransjefolk hadde møtt kvinne- og mannssterke opp for å ta farvel med Skam-skuespillerne som de har knyttet nære bånd til over de fire sesongene som har gått fra høsten 2015 til sommeren 2017.

På scenen var Ulrikke Falch («Vilde»), Tarjei Sandvik Moe («Isak»), Josefine Frida Pettersen («Noora»), Ina Svenningdal («Chris») og Carl Martin Eggesbø («Eskild»), i tillegg til prosjektleder Marianne Furevold-Boland. Samtalen ble ledet av Jonas Brenna som er innholdsansvarlig i Aftenposten TV.

Latteren satt løst blant skuespillerne og publikum, men det ble også tid til å snakke om hvilken stor betydning de ulike sesongenes tematikk har hatt for både seerne og skuespillerne. I sesong tre belyste serieskaperne blant annet hevnporno og voldtekt gjennom karakteren Noora, og skuespiller Josefine Frida Pettersen (21) fortalte fra scenen at hun ikke var klar over hva slags effekt sesongen skulle ha på folk.

- Det tok ganske lang tid før jeg skjønte at det virkelig var viktig for folk. Jeg leste manus og tenkte: «her er den jobben jeg skal gjøre. Jeg skal si det her, og gjør det så sant som mulig». Jeg tenkte ikke helt over at folk skulle ta det så inn over seg, så jeg fikk veldig sjokk etter episoden hvor Noora konfronterer Nikolai. Folk ble plutselig veldig personlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer