Prins Andrew

Skandaleprinsens datter med støtteerklæring etter den tøffe tiden

60-årsdagen er avlyst som følge av skandalene rundt prins Andrew.

SKANDALEPRINS: Prins Andrew har vært i hardt vær det siste året, men får støtte av datteren prinsesse Eugenie. FOTO: NTB scanpix
SKANDALEPRINS: Prins Andrew har vært i hardt vær det siste året, men får støtte av datteren prinsesse Eugenie. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19. februar fylte prins Andrew, sønn av dronning Elizabeth (93), 60 år. Og tradisjonelt sett skulle dagen ha blitt feiret med brask og bram av hele den britiske kongefamilien.

Men på tampen av fjoråret ble det bestemt at prinsens store 60-årslag ble avlyst, som følge av skandalene rundt prinsen og vennskapet med den nå avdøde pedofildømte milliardæren Jeffrey Epstein.

Prins Andrew ga et intervju til BBC i november, hvor han uttrykte at han ikke angrer på vennskapet og at han heller ikke hadde noe kjennskap til Epstein-offeret Virginia Giuffre. Han uttrykte at han ikke kjente seg igjen i Giuffres uttalelser om at de to skal ha hatt en seksuell relasjon ved tre anledninger, da hun var i slutten av tenårene.

Skandaleintervjuet førte til at dronning Elizabeth ga sitt samtykke til at sønnen for en tid trer bort fra den kongelige spotlighten, og at han trekker seg tilbake fra alle offisielle oppdrag.

Se dette innlegget på Instagram

Happy Birthday Papa! 📷 @sarahferguson15

Et innlegg delt av Princess Eugenie (@princesseugenie)

Dette gikk da som nevnt også utover den i utgangspunktet planlagte 60-årsfeiringen som skulle ha vært avholdt i februar.

Men prins Andrews datter prinsesse Eugenie (29), som ble ført opp til alteret av sin far da hun giftet seg med kjæresten Jack Brooksbank (34) høsten 2018, kom med et støtteerklæring til faren på sin offisielle Instagram-konto i anledning farens fødselsdag.

«Gratulerer med dagen, pappa!» skrev hun til et bilde av seg selv som barn, geleidet på en ponny av faren prins Andrew. Hun avslører også at det er moren Sarah Ferguson (60) som har tatt bildet.

Til tross for at Prins Andrew og Sarah Ferguson er skilt, har de beholdt det gode vennskapet, og også hun delte et bilde av prinsen på Instagram for å markere 60-årsdagen hans.

Se dette innlegget på Instagram

Happy 60th Birthday to Andrew @alexbramall

Et innlegg delt av Sarah Ferguson (@sarahferguson15)

Det er flere som har benyttet kommentarfeltet til å kritisere at ekskona Sarah hyller Andrew på fødselsdagen, på bakgrunn av skandalene han er en del av.

I kommentarfeltet til prinsesse Eugenie er det derimot flere som støtter henne, og som påpeker at hun har rett til å komme med godord til faren, til tross for at han er i hardt vær. For der tydelig at yngstedatteren prinsesse Eugenie har et nært forhold til sin far, og at hun har valgt å holde det negative fokuset rundt faren på en armlengdes avstand.

I forbindelse med farsdagen i 2019, som i Storbritannia ble markert søndag 16. juni, delte hun et bilde av seg selv og prins Andrew tatt kort tid før hun ble ført opp til alteret.

«Gratulerer med farsdagen til alle fedre, og også til min egen pappa. Tusen takk for mange lykkelige år, og for dette spesielle øyeblikket», skrev hun til fotografiet tatt på Windsor Castle under bryllupet høsten 2018.

Skandalene rundt prinsen går utover datterens bryllup

Men det negative fokuset rundt prins Andrew har ikke bare gått utover ham selv, men også eldstedatteren prinsesse Beatrices (31) har fått føle på at skandalene rundt faren har hatt negativ betydning for henne.

AVLYSTE PLANLAGT FORLOVELSESFEST: I midten av desember skulle paret feire kjærligheten, men festlighetene lagt på is. VIDEO: KK Vis mer

I desember 2019 skulle hun og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi (36) ha samlet familie og venner til forlovelsesfest, for å markere den gledelige nyheten som ble kjent i september samme år, men på grunn av fokuset rundt faren ble også denne begivenheten lagt på is. I stedet ble det holdt en betydelig mindre markering.

I begynnelsen av februar ble det kjent at prinsesse Beatrice og den italienske forretningsmannen Edoardo Mapelli Mozzi skal gifte seg fredag 29. mai i St James's Palace.

Ifølge BBC er stedet for bryllupet valgt nettopp fordi at det er lite og intimt, og dermed blir bryllupet av en vesentlig mye mindre karakter enn det lillesøster Eugenie hadde i 2018. Dette bryllupet ble direktesendt på TV over hele verden, men ifølge Buckingham Palace kommer ikke dette til å skje under bryllupet i mai - og mange spekulerer i om dette har med skandalene rundt prins Andrew å gjøre.

Dronningen har planlagt å avholde en intim bryllupsfest for barnebarnet i hagen på Buckingham Palace etter selve bryllupsseremonien, og der prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank hadde rundt 800 gjester under festlighetene høsten 2018, er det ventet knappe 150 gjester i prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzis bryllup.

Om prins Andrew skal følge sin eldste datter prinsesse Beatrice opp kirkegulvet i St James's Palace i mai gjenstår å se - men det er trolig kun de som er invitert til den royale begivenheten som altså får det med seg...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer