Seksuell trakassering

Skuespiller Emma Watson starter hjelpetelefon for kvinner som blir utsatt for trakassering på jobben

- Å forstå hvilke rettigheter du har og vite hvordan du kan bruke dem er en viktig del av å skape trygge arbeidsplasser.

FEMINIST: Skuespiller og modell Emma Watson har ved flere anledninger titulert seg selv som feminist, og er svært opptatt av kvinners rettigheter. Nå vil hun hjelpe utsatte kvinner på arbeidsplassen. FOTO: AFP
FEMINIST: Skuespiller og modell Emma Watson har ved flere anledninger titulert seg selv som feminist, og er svært opptatt av kvinners rettigheter. Nå vil hun hjelpe utsatte kvinner på arbeidsplassen. FOTO: AFP Vis mer
Publisert

Du kjenner henne kanskje aller best som den lille, flinke piken Hermine Grang med stort hår og «besserwisser»-tendenser i Harry Potter-universet, hvor hun er en av Harry Potters to bestevenner, sammen med Ronny Wiltersen. Siden den gang, hvor hun sjarmerte en hel verden fra livet på Galtvort, har hun også gjort seg godt bemerket på andre områder.

Psst! Slik ser Harry Potter-stjernene ut 17 år etter første film

Hun har tross alt rukket å bli 29 år, hatt flere hovedroller i filmer som «The Perks of Being a Wallflower» og «The Bling Ring», gjort modellkarriere og ikke minst bydd på sine sterke, feministiske uttalelser.

- Jeg vet ikke hva puppene mine har med dette å gjøre

For rundt to år siden ble det blant annet stor oppstandelse da hun i et intervju med Vanity Fair stilte opp på et bilde hvor litt av puppene hennes synes. Kritikken haglet inn. Noen mente tydeligvis at det var helt «koko» med tanke på at «Harry Potter»-skuespilleren er feminist.

Pret-a-reporter hadde blant annet tittelen: «Er skuespilleren og feministen Emma Watson en hykler for å gå toppløs i Vanity Fair?». Mennesker verden over skapte store diskusjoner på internett, men igjen svarte sterkt Watson på kritikken:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer