Transseksuell

Skuespiller Trace Lysette: - Som transkvinne føler jeg presset for å passe inn i den «hetero-definisjonen» av skjønnhet

31-åringen snakker ut om livet som transkjønnet kvinne i skuespiller- og sexbransjen. - Som transkvinne får man beskjed om at kropp helst ikke skal eksistere.

UTFORDRENDE: Da Lysette var i midten av 20-årene hadde hun allerede vært gjennom det hun selv omtaler som «et helvete» på grunn av legningen og utseendet sitt. FOTO: NTB Scanpix
UTFORDRENDE: Da Lysette var i midten av 20-årene hadde hun allerede vært gjennom det hun selv omtaler som «et helvete» på grunn av legningen og utseendet sitt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den 31 år gamle amerikanske skuespilleren Trace Lysette er best kjent for sin rolle som karakteren «Shea» i tv-serien «Transparent» og den kommende filmen «Hustlers». Hun har også hatt roller i en rekke andre serier og filmer - som for eksempel «The Curse of the Fuentes Women» og «Blunt Talk».

Lysette er transkjønnet, og er faktisk en av dem første skuespillerne som spilte en ikke-transkjønnet person med en snakkende rolle under en større tv-produksjon.

I et fersk intervju med det amerikanske magasinet Womans Health, snakker hun ut om livet som transkjønnet, og hvordan det er å være «litt annerledes» i en bransje med så mye fokus på utseende og velstand.

Satte meg fri

- Å bli en offentlig person og «komme ut» var på mange måter det som satte meg fri, tross mange humper på veien. Endelig kunne jeg si «jeg gir faen i hva dere synes om meg. Hvis du lurer på om jeg er trans, hvis du ikke lurer, hvis du vet at jeg er det eller ikke vet noen ting - samma det. Dette er meg og min sannhet», sier hun til magasinet.

Da hun i midten av 20-årene begynte å jobbe som skuespiller hadde hun nemlig allerede vært gjennom det hun selv omtaler som «et helvete» på grunn av legningen og utseendet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer