Amy Schumer:

Skulle fjerne livmoren - fant svulst

Komikeren åpner seg om inngrepet som har forandret livet hennes.

AMY SCHUMER: Amy Schumer måtte tidligere i september fjerne livmoren. Nå kommer hun med ytterligere oppdateringer om inngrepet. FOTO: NTB
AMY SCHUMER: Amy Schumer måtte tidligere i september fjerne livmoren. Nå kommer hun med ytterligere oppdateringer om inngrepet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden kunne komiker Amy Schumer (40) avsløre at hun har måttet fjerne livmoren og blindtarmen, da hun var full av endometriose (vev som likner slimhinnen i livmoren, som begynner å vokse utenfor livmoren, journ.anm.).

Tilstanden er kjent for å gi mye smerte, og i Schumers tilfelle har livskvaliteten blitt begrenset. I en ny oppdatering på Instagram, kan imidlertid komikeren dele flere skremmende funn etter inngrepet.

Fant svulst

«Jeg føler meg sterkere og mer begeistret for livet», skriver Schumer, til et bilde av seg selv.

Videre forteller 40-åringen hvordan legene i tillegg til å finne endometriose, også fant noe annet bekymringsfullt.

«Jeg hadde en svulst i min endo-angrepne blindtarm. Sjokoladecyster i begge eggstokkene. Endometriose i livmoren min», fortsetter hun.

Schumer skriver videre at et liv fylt med smerte, nå ser ut til å ha blitt «løftet ut av kroppen» hennes, og at hun allerede føler seg som en annen person. Hun er blant annet sjeleglad for all den nye energien hun har fått, til å kunne være med sønnen Gene (2).

«Og alle som lurer på om dette er knyttet til min vanskelige graviditet og hyperemese, jeg sier faens ja!», skriver hun videre.

Schumer kritiserer deretter forskningen på emdomentriose og kvinnehelse, som hun mener er minimal i forhold til mannehelse.

Trøblete svangerskap

Som Schumer skriver, hadde hun en vanskelig graviditet. Hun har tidligere snakket åpent om at hun blant annet led av ekstrem svangerskapskvalme, og da hun skulle ta keisersnitt under fødselentok inngrepet hele tre timer på grunn av endometriosen, ifølge US Weekly.

Tilstanden har også gjort at hun har hatt problemer med å få flere barn. I august i fjor avslørte 40-åringen at hun aldri kunne bli gravid igjen.

- Jeg har bestemt meg for at jeg aldri kan være gravid igjen. Vi har tenkt på surrogati, men akkurat nå tenker vi bare å vente, sa hun da hun gjestet «Sunday Today with Willie Geist», ifølge People.

Schumer fikk sønnen via prøverørsbehandling, men heller ikke det skal ha vært en enkel prosess.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer