Skylder på seg selv for datterens anoreksi

- Det gjør veldig, veldig vondt å se Amelias smerte, sier Lisa Rinna ærlig.

HOLLYWOOD-FAMILIE: I reality-serien The Real Housewives of Beverly Hills er vi flue på veggen i livene til Hollywood-paret Lisa Rinna og Harry Hamlin, og deres to døtre Delilah Belle Hamlin og Amelia Gray Hamlin (t.h.). FOTO: NTB Scanpix
HOLLYWOOD-FAMILIE: I reality-serien The Real Housewives of Beverly Hills er vi flue på veggen i livene til Hollywood-paret Lisa Rinna og Harry Hamlin, og deres to døtre Delilah Belle Hamlin og Amelia Gray Hamlin (t.h.). FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som flue på veggen i reality-serien The Real Housewives of Beverly Hills har vi blant annet blitt godt kjent med Melrose Place-stjernen Lisa Rinna (55), hennes skuespillerektemann Harry Hamlin (67) og deres to døtre Delilah Belle (20) og Amelia (17).

I en fersk episode, sendt på amerikansk TV i juni, åpner 17-åringen Amelia opp om sin lange kamp mot anoreksi-sykdommen, skriver People. I en scene sitter familien ute i hagen og spiser middag, og da Amelia nekter å spise salat blusser diskusjonen opp.

- Jeg er ikke sulten. Jeg er allergisk mot alt, sier Amelia oppgitt da faren Harry tilbyr henne grillmat og salat.

- Er du allergisk mot salat også? spør storesøster Delilah Belle, og får til svar at hun ikke liker den type salat.

I et tidligere klipp har vi sett mor og datter i en fortrolig samtale, hvor Amelia er åpen om kampen hun kjemper.

- Uansett hvor mange dødsfall anoreksi bidrar til, klarte jeg ikke bry meg om noe annet enn å bli tynn, sier Amelia til sin mor.

MOR OG DATTER: Lisa Rinna og ynstedatteren Amelia (t.h.) har et nært forhold. Hun synes det er vanskelig å være vitne til datterens anoreksi-kamp. Her fra en morgentur i Melrose Place i Hollywood i mai. FOTO: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Lisa Rinna og ynstedatteren Amelia (t.h.) har et nært forhold. Hun synes det er vanskelig å være vitne til datterens anoreksi-kamp. Her fra en morgentur i Melrose Place i Hollywood i mai. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Kommer hun til å ha dette for alltid?

Det er ingen tvil om at Lisa Rinna føler skyld for datterens sykdom.

- Det skumleste med anoreksi er: «kommer hun til å ha dette for alltid?» Jeg vil ikke se på at hun lider. Det eneste man vil er å hjelpe barnet sitt ut av smerten. Man kan ikke annet enn å skylde på seg selv: «Hva gjorde vi for å fucke det til?» Kanskje vi gjorde noe galt? Jeg vet ikke. Men det gjør veldig, veldig vondt å se Amelias smerte, sier Lisa Rinna i The Real Housewives of Beverly Hills-episoden.

I tillegg til å ha blitt et kjent fjes gjennom morens reality-deltakelse har Amelia også gjort karriere som modell. Som 16-åring ble hun signert av det prestisjetunge modellbyrået IMG Models.

Ifølge nettstedet TVoverMind er hun også blitt diagnostisert med den autoimmune sykdommen hashimotos tyreoiditt, som angriper skjoldkjertelen. «En betennelse i skjoldbruskkjertel kan utvikle seg langsomt eller raskt, det finnes flere ulike typer betennelser. Symptomer er enten tegn på lavt eller høyt stoffskifte», skriver Lommelegen.

Kritiserer underholdingsindustrien for å bidra til økt kroppspress

Både tyreoiditt-diagnosen og anoreksi-sykdommen har gjort at det har vært problematisk for henne å jobbe som modell. I RHOBH-episoden kritiserer 17-åringen underholdningsbransjen for å bidra til økt kroppspress.

TRIO: Skuespiller Lisa Rinna med døtrene Delilah Belle og Amelia på New York Fashion Week i 2017. FOTO: NTB Scanpix
TRIO: Skuespiller Lisa Rinna med døtrene Delilah Belle og Amelia på New York Fashion Week i 2017. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg håper folk i underholdningsindustrien kan slutte med å opprettholde den perfekte fasade, fordi vi sliter alle sammen med noe. (...) Bokstavelig talt alle vennene mine, og jeg er sikker på at alle dine venner også, kun tenke rpå hvor mange kalorier man inntar hver dag. Når de sitter ved middagsbordet ser de på brødkurven og tenker «ikke søren».

- Jeg ønsker ikke at det som skjedde med meg skal skje med andre mennesker. Det er så mye jeg vil si om anoreksi-sykdommen, fordi jeg får så mange henvendelser fra unge jenter som ber meg om hjelp til å komme ut av det. Men jeg er ikke ute av det, og kommer nok aldri til å bli det, sier hun i episoden.

Men til tross for motgang og en evigvarende kamp mot skjønnhetspresset, ser det ut til at Amelia er på et positivt stadie i livet.

På sin offisielle Instagram-konto publiserte hun i juni et bilde av seg selv uten sminke, hvor hun forteller sine over 500 000 følgere at hun denne sommeren har bestemt seg for å være hundre prosent naturlig - og å akseptere seg selv for hvem hun er.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer