Nicola Coughlan

Slår tilbake etter hun ble kalt «hun feite fra Bridgerton»

Den irske skuespillerens kommentar har skapt overskrifter verden over: «jeg har et navn».

BRIDGERTON: Nicole Caughlan (t.v.) er blant stjernene i Netflix-suksessen Bridgerton. Foto: NTB
BRIDGERTON: Nicole Caughlan (t.v.) er blant stjernene i Netflix-suksessen Bridgerton. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Årets Golden Globes ble ikke helt som de tidligere. De fleste stjernene fulgte den gjeve prisutdelingen hjemme fra sofaen sin, men finstasen var selvfølgelig på likevel!

Nicole Coughlan (34) var blant dem som benyttet seg av anledningen til å pynte seg litt ekstra. Stjerneskuddet fra Netflix-suksessen Bridgerton har blitt en av Hollywoods nye yndlinger. Hun har også bemerket seg i motebransjen med sin lekne og fargerike stil.

Under årets Golden Globes hadde hun på seg en gigantisk gul kjole fra Molly Goddard. Til kjolen hadde hun rosa øyeskygge og en svart kardigan.

Antrekket fikk masse oppmerksomhet i etterkant. Kommentarfeltet til både Coughlan, stylist Aimée Croysdill og designer Molly Goddard er fylt av positive tilbakemeldinger.

Men det er dessverre ikke disse kommentarene som har fått oppmerksomhet. En podcast-vert ved navn Amanda Richards kommenterte nemlig prisutdelingen på Twitter-kontoen sin.

Hun valgte å beskrive Nicola Coughlans antrekk denne kvelden på følgende vis:

Slår tilbake etter hun ble kalt «hun feite fra Bridgerton»

«Den feite jenta fra Bridgerton har på seg en svart kardigan på Golden Globes», skriver Richards. Denne kommentaren har mange reagert på. Deriblant skuespilleren selv.

Slår tilbake etter hun ble kalt «hun feite fra Bridgerton»

Coughlan begynner med å si at hun elsket antrekket sitt og avslutter med noe som har skapt overskrifter over hele verden: «jeg har et navn».

Mange - Coughlan inkludert - mente nemlig at Richards kunne spart seg for å kalle skuespilleren for «hun feite», og heller bare brukt navnet hennes.

Dette har Amanda Richards tatt til seg i etterkant.

Slår tilbake etter hun ble kalt «hun feite fra Bridgerton»

Richards forsvarer kommentaren sin med å si at vi sjelden kritiserer noen som kaller andre for «hun korte» eller «hun blonde». Likevel ser hun at hun gjorde feil i å ikke bruke navnet til skuespilleren.

«Ja, det var dumt at jeg ikke brukte navnet hennes, og jeg er lei meg for at jeg tok det valget. Men jeg kommer ikke til å si unnskyld for at jeg brukt ordet feit. Aldri».

Ukomfortabel og trist

Nicola Coughlan har vært særdeles aktiv på sin egen Twitter-konto siden dette. Hun har blant annet delt en kronikk hun skrev for The Guardian for et par år siden.

Her oppfordrer hun anmeldere og kritikere til å skrive om opptredenene hennes på scenen, ikke kroppen hennes.

Slår tilbake etter hun ble kalt «hun feite fra Bridgerton»

Like etter kommer det flere Twitter-meldinger fra stjernen. Her ber hun presse om å slutte å spørre kvinner om vekten deres i intervjuer - spesielt når det er helt irrelevant.

«Hver gang jeg blir spurt om kroppen min i et intervju, blir jeg veldig ukomfortabel og trist. Kan jeg ikke bare få snakke om jobben jeg gjør som jeg elsker så høyt?»

BRIDGERTON-STJERNE: Nicola Coughlan håper hun kan slutte å få spørsmål om kroppen sin. Foto: NTB
BRIDGERTON-STJERNE: Nicola Coughlan håper hun kan slutte å få spørsmål om kroppen sin. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer