Jennifer Lawrence:

Slår tilbake mot kjole kritikk: - Kjønnsdiskriminerende, latterlig og overhodet ikke feminisme

Skuespiller Jennifer Lawrence kom med kraftig motsvar på kjolehysteri!

JENNIFER LAWRENCE: Jennifer Lawrence er ikke redd for å si hva hun synes om oppstyret rundt premierekjolen hennes. Foto: NTB Scanpix
JENNIFER LAWRENCE: Jennifer Lawrence er ikke redd for å si hva hun synes om oppstyret rundt premierekjolen hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Flotte Jennifer Lawrence (27) møtte opp på London-premieren for hennes nye film, Red Sparrow, i en elegant sort kjole, med dyp utringning og lang splitt - tidenes kjole. Flere medier sammenlignet henne med Elizabeth Hurley, da hun i 1994 ankom premieren for Four Weddings and a Funeral sammen med Hugh Grant i en lignende kjole.

Derimot var det ikke bare filmrelaterte overskrifter som dukket opp i kjølevannet av premieren. Både på sosiale medier og i media, ble det lagt godt merke til hvordan Lawrence ble fotografert utendørs i kalde London - også avbildet sammen med fire mannlige kolleger i iført vinterfrakk. Dette skal ha gitt ny gnist til den pågående debatten om seksuell trakassering og forskjeller mellom menn og kvinner i Hollywood.

Lawrence (27) ble fotografert utendørs i London sammen med sine mer påkledde mannlige kolleger. Foto: NTB Scanpix
Lawrence (27) ble fotografert utendørs i London sammen med sine mer påkledde mannlige kolleger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lawrence er derimot ikke enig i oppstyret, og slår hardt ned på tilbakemeldingene på Facebook. Hun skriver:

«Wow. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne angående dette "Jennifer Lawrence har på seg en utfordrende kjole ute i kulden"-oppstyret. Det er ikke bare fullstendig latterlig, jeg er også ekstremt fornærmet. Versace-kjolen var absolutt nydelig, tror dere jeg ville dekke den til med kåpe og skjerf? Jeg var ute i fem minutter. Jeg hadde stått ute i snøen for den kjolen, fordi jeg elsker mote».

Skuespilleren presiserer hvordan det var hennes valg å la seg avbilde utendørs uten videre påkledning, og skriver at alt hun har på seg er hennes eget valg.

Pssst, stjel stilen til Jennifer Lawrence her!

Kaldt eller ikke - det er ingen tvil om at hun ser fantastisk ut! Foto: NTB Scanpix
Kaldt eller ikke - det er ingen tvil om at hun ser fantastisk ut! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre tar hun stilling til debatten om feminisme og likestilling som har pågått i Hollywood og andre deler av verden i det siste:

«Dette er kjønnsdiskriminerende, latterlig og dette er ikke feminisme. Å overreagere på alt folk sier eller gjør, å lage oppstyr over teite, ufarlige ting som hva jeg velger å gå med og ikke, er ikke noe som bidrar til fremskritt. Det er å skape dumme distraksjoner fra de viktige problemene».

Her er innlegget i sin helhet:

Lawrence, som en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, har også nylig annonsert at hun vil ta en pause fra skuespillet. Hun har tidligere uttalt at det var vanskelig å takle berømmelsen etter storsuksessen rundt Hunger Games-filmene, og nå ønsker hun en mer normal hverdag og vil engasjere seg i politikk.

LES OGSÅ: Dette har Sandra Lyng, Kim Kardashian og Jennifer Lawrence til felles

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer