JENNIFER LAWRENCE: Jennifer Lawrence er ikke redd for å si hva hun synes om oppstyret rundt premierekjolen hennes. Foto: NTB Scanpix
JENNIFER LAWRENCE: Jennifer Lawrence er ikke redd for å si hva hun synes om oppstyret rundt premierekjolen hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jennifer Lawrence:

Slår tilbake mot kjole kritikk: - Kjønnsdiskriminerende, latterlig og overhodet ikke feminisme

Skuespiller Jennifer Lawrence kom med kraftig motsvar på kjolehysteri!

Flotte Jennifer Lawrence (27) møtte opp på London-premieren for hennes nye film, Red Sparrow, i en elegant sort kjole, med dyp utringning og lang splitt - tidenes kjole. Flere medier sammenlignet henne med Elizabeth Hurley, da hun i 1994 ankom premieren for Four Weddings and a Funeral sammen med Hugh Grant i en lignende kjole.

Derimot var det ikke bare filmrelaterte overskrifter som dukket opp i kjølevannet av premieren. Både på sosiale medier og i media, ble det lagt godt merke til hvordan Lawrence ble fotografert utendørs i kalde London - også avbildet sammen med fire mannlige kolleger i iført vinterfrakk. Dette skal ha gitt ny gnist til den pågående debatten om seksuell trakassering og forskjeller mellom menn og kvinner i Hollywood.

Lawrence (27) ble fotografert utendørs i London sammen med sine mer påkledde mannlige kolleger. Foto: NTB Scanpix
Lawrence (27) ble fotografert utendørs i London sammen med sine mer påkledde mannlige kolleger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lawrence er derimot ikke enig i oppstyret, og slår hardt ned på tilbakemeldingene på Facebook. Hun skriver:

«Wow. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne angående dette "Jennifer Lawrence har på seg en utfordrende kjole ute i kulden"-oppstyret. Det er ikke bare fullstendig latterlig, jeg er også ekstremt fornærmet. Versace-kjolen var absolutt nydelig, tror dere jeg ville dekke den til med kåpe og skjerf? Jeg var ute i fem minutter. Jeg hadde stått ute i snøen for den kjolen, fordi jeg elsker mote».

Skuespilleren presiserer hvordan det var hennes valg å la seg avbilde utendørs uten videre påkledning, og skriver at alt hun har på seg er hennes eget valg.

Pssst, stjel stilen til Jennifer Lawrence her!

Kaldt eller ikke - det er ingen tvil om at hun ser fantastisk ut! Foto: NTB Scanpix
Kaldt eller ikke - det er ingen tvil om at hun ser fantastisk ut! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre tar hun stilling til debatten om feminisme og likestilling som har pågått i Hollywood og andre deler av verden i det siste:

«Dette er kjønnsdiskriminerende, latterlig og dette er ikke feminisme. Å overreagere på alt folk sier eller gjør, å lage oppstyr over teite, ufarlige ting som hva jeg velger å gå med og ikke, er ikke noe som bidrar til fremskritt. Det er å skape dumme distraksjoner fra de viktige problemene».

Her er innlegget i sin helhet:

Lawrence, som en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, har også nylig annonsert at hun vil ta en pause fra skuespillet. Hun har tidligere uttalt at det var vanskelig å takle berømmelsen etter storsuksessen rundt Hunger Games-filmene, og nå ønsker hun en mer normal hverdag og vil engasjere seg i politikk.

LES OGSÅ: Dette har Sandra Lyng, Kim Kardashian og Jennifer Lawrence til felles

Sjekk KKs store årshoroskop!