Slår tilbake mot Photoshop-anklager

Chrissy Teigen ble beskyldt for å fikse på rumpa. Det ville hun ha seg frabedt.

BEIN I NESA: Chrissy Teigen tok raskt til motmæle da en følger beskyldte henne for bildemanipulering. FOTO: Scanpix
BEIN I NESA: Chrissy Teigen tok raskt til motmæle da en følger beskyldte henne for bildemanipulering. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er få stjerner som er like «neppå» som Chrissy Teigen (34).

Selv om modellen ofte avbildes med plettfri sminke ikledd vakre gallakjoler på diverse celebre tilstelninger, er hun heller ikke redd for å vise frem de mindre glamorøse dagene.

Hun deler kjærestekrangler, sjalusi, uungåelige problemstillinger man møter på som forelder og – ikke minst – sitt naturlige jeg. Det bugner nemlig av sminkefrie selfies på stjernens Instagram.

Det avslørte hun bakgrunnen for da hun gjorde et intervju under fjorårets BeautyCon i Los Angeles; da slo hun hardt ned på bruk av apper og verktøy man kan endre utseende sitt med.

– Jeg føler ikke at man vet hvordan noens virkelige ansikt faktisk ser ut lenger. Det er grunnen til at jeg poster få bilder med sminke på! Det gjør meg kvalm at vi må perfeksjonere både fjes og kropp for å få likes, fortalte hun den gang.

LES OGSÅ: 7 av kjendisenes verste Photoshop-tabber


Chrissy – som forøvrig er gift med musiker John Legend (41) – er også kjent for å ha bein i nesa og å snakke rett fra levra. Det var intet unntak da en Instagram-bruker nylig beskyldte henne for å ha retusjert kroppen sin.

Tobarnsmoren delte et bilde av seg selv sittende på alle fire, hvor hun viste frem noe av det mye rare folk sender stjerneparet i posten; en tights med bilde av John på rumpa.

«Photoshop. Hvorfor så ikke rumpa sånn ut da John så på henne i jacuzzien og tenkte 'hva i helvete er det der'?», skriver brukeren @fvcksympathy.

Nettrollet referer til dette bilde av Chrissy, ektemannen og sønnen Miles (1) som begynte å sirkulere på nett i fjor sommer:

I kjent stil tok det ikke lang tid før 34-åringen tok til humoristisk, men spisst motmæle.

«Du har nok ikke sett en jente i denne posituren før, men det får deg til å se ut som du har rumpe», lød svaret fra Chrissy.

Se bildet og utvekslingen under!

Avslører stjernenes bildemanipulering

Selv om Chrissy nekter for å retusjere bildene sine, er det mange store stjerner som rett og slett ikke kan nekte for det; det finnes nemlig bevis.

Instagram-kontoen @celebface sammenligner bilder fra den originale kilden – for eksempel Getty Images – med versjonen kjendisene deler i sine kanaler. Ofte er forskjellen enorm.

Det kommer neppe som noe sjokk at Kim Kardashian og resten av hennes berømte familie manipulerer bilder av seg selv før de ser offentlighetens lys, men omfanget er langt større enn som så.

Den svenske Victoria's Secret-modellen Elsa Hosk gir seg selv ekstra magemuskler og større rumpe, artist Rita Ora gjør seg konsekvent halvparten så smal rundt midjen som hun egentlig er, Heidi Klum går ned noen kjolestørrelser... Listen er lang!

Se et knippe eksempler på kjendisretusjeringen under:

Det er russiske Anna Ontikova (25) som står bak den kontroversielle kontoen. Hun forteller at det begynte som en blogg hvor hun delte bilder av berømte fjes – derav profilnavnet – før hun en dag postet en side ved side-sammenligning; én uretusjert og én retusjert versjon av det samme bilde av en kjendis.

Folk likte det. «Bloggen», som en gang hadde beskjedne 200 følgere, har vokst hver dag siden.

KVINNEN BAK: Det er russiske Anna Ontikova som eier Instagrams @celebface. FOTO: Privat
KVINNEN BAK: Det er russiske Anna Ontikova som eier Instagrams @celebface. FOTO: Privat Vis mer

Superstjerner som ferskes i å manipulere kroppen sin smalere eller mer formfull, nærbilder fra rød løper som viser enhver pore og hvert sminkelag... Kan det tolkes som uthenging? Oppfordres det til ondsinnede kommentarer?

Ontikova presiserer at dét aldri har vært meningen.

– Det er viktig for meg å si at dette ikke er noen hatside. Jeg viser bare at kjendiser er normale mennesker, sier 25-åringen og fortsetter:

– Jenter og kvinner skriver til meg for å fortelle at de har blitt mer selvsikre på grunn av kontoen. Det er kult. Jeg sier aldri: «Se på dette bildet, Kendall Jenner har kviser!» Jeg sier: «Kendall Jenner er akkurat som deg. Elsk deg selv.»

Hatside eller ikke; @celebface må sies å være en konto som deler internett. Mens noen stjerner – som for eksempel Sophie Turner fra «Game of Thrones» – følger profilen, har den blitt andres verste mareritt.

Khloé Kardashian, Bella Hadid og Elsa Hosk er blant de kjente fjesene som har blokkert kontoen etter at Ontikova avslørte dem for betydelig bildemanipulering. Det samme gjelder et utall mindre influencere.

I visse tilfeller går det lenger enn blokkering på sosiale medier.

– Noen har truet meg med politi og søksmål, forteller russeren.

Foreløpig har dog verken blokkering, sinte direktemeldinger eller trusler stoppet Ontikova; hun fortsetter å utøve sin personlige form for borgervern.

LES OGSÅ: 7 Instagram-kontoer å følge hvis du trenger du et selvtillitsboost

TATT PÅ FERSKEN: Bella Hadid (t. h.) og svenske Elsa Hosk ble tatt i bildejuks. Begge blokkerte kontoen som avslørte «hemmeligheten». FOTO: Scanpix
TATT PÅ FERSKEN: Bella Hadid (t. h.) og svenske Elsa Hosk ble tatt i bildejuks. Begge blokkerte kontoen som avslørte «hemmeligheten». FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer