The Crown

Slik ble Claire Foy forvandlet til dronning Elizabeth II

- Jeg spiller ikke en rolle mens jeg ser meg selv i speilet. Det ville vært helt grusomt, sier den britiske skuespilleren til KK.no.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken hadde Netflix' storsatsing «The Crown» premiere på den populære strømmetjenesten. I serien blir vi kjent med unge prinsesse Elizabeth Windsor og hennes transformasjon fra prinsesse til hustru fru Mountbatten, og siden dronning Elizabeth II av Storbritannia, Nord-Irland og samveldelandene (bestående av blant annet Canada og Australia).

KK.no møtte den britiske skuespilleren Claire Foy (32) i Paris i april da Netflix inviterte flere hundre journalister over til den franske storbyen for å promotere nye serier, gamle serier og et par andre godbiter fra strømmegiganten. 

Foy kunne fortelle at det ligger mange timer med research bak rollen - blant annet dypdykk i royalt videomateriale, mange timer med kostymeprøver og stemmecoaching.

- Produksjonsteamet gjorde svært god research og fant fram til i informasjon som vi aldri selv ville ha fått tak i. Det var veldig hjelpsomt. Etter hvert kom dagen da jeg skulle entre settet for første gang - og da fikk vi for alvor se at alle forberedelsene vi hadde gjort i forkant var verdt det fordi jeg ble rollen - jeg gikk, snakket og beveget meg på den måten jeg hadde øvd på i lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer