KK.NO: Innad i de rojale kretser er det lange tradisjoner når det kommer til valg av babynavn. For det er ikke bare for kongehusets medlemmer å velge akkurat det navnet de selv vil, når deres lille sjarmtroll kommer til verden.
- Da må man nemlig følge rojal etikette - og studere slektstreet nøye, forklarer ekspert Ivar Utne, som er navneforsker ved Universitetet i Bergen, til KK.no.
Han forklarer bakgrunnen for at de kongelige har så mange navn:
- Skikken med flere fornavn er en adelig tradisjon, og også kongelig. Fra rundt 1500 - 1600-tallet i Europa. Altså i høyere overklasse. Det har nok vært en måte å markere tilhørighet til sine familier av høy rang.
LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit
I vår kongefamilie har medlemmene fått navnene Alexander Edward Christian Frederik (han fikk navnet Olav da han og familien flyttet til Norge i 1905), Astrid Maud Ingeborg Ferner (83), Ragnhild Alexandra (1930 - 2012), kronprins Haakon Magnus (42) og prinsesse Märtha Louise (44).
Kong Harald har kun ett navn
Men har du tenkt over at vår kjære kong Harald (78) bare har ett navn? Ja, for han fikk kun navnet Harald da han ble båret til døpefonten av farmor dronning Maud (1869 - 1938) 31. mars 1937.
- For folk flest kom to navn i bruk særlig ut over 1800-tallet. Da kong Harald fikk ett navn da han ble født i 1937, regner jeg med det har å gjøre med at de ville føre videre en skikk fra norsk mellomalder (ca. 1030 til ca. 1536), med kun ett navn på konger, sier Utne videre.
Han legger til at vi så det samme da kong Haakon 7. (han ble døpt Christian Frederik Carl Georg Valdemar Axel i 1872) og kronprins Olav fikk sine navn som norske kongelige på begynnelsen av 1900-tallet.
LES OGSÅ: Disse navnene er i ferd med å forsvinne
Ifølge Aftenposten ønsket ikke kong Haakon (1872 - 1957), Haralds bestefar, at guttungen skulle få hans navn - slik tradisjonen tilsier.
Har ført tradisjonen videre
Men både kronprins Haakon og prinsesse Märtha har gjenopptatt tradisjonen med å gi barna flere navn.

I 2004 kom prinsesse Ingrid Alexandra (11) til verden, året etter ble prins Sverre Magnus (10) født, mens Märtha har fått barna Maud Angelica Behn (12), Leah Isadora Behn (10) og Emma Tallulah Behn (7).
En god blanding av sterke rojale navn - med lange tradisjoner - men også et snev av modernitet og kreativitet.
- Et skille mellom tronarvinger og andre barn
For hvordan ser egentlig fremtiden ut, med tanke på de fremtidige konge- og dronningnavnene? Er det rom for at fremtidens kongelige barn, som blir født inn i de ulike kongehusene rundt om i Europa, kan få alternative nymotens navn?
- Ta for eksempel undertegnedes fornavn: Malini, som jo er ganske ukjent her i Norge - sett at Ingrid Alexandra i fremtiden hadde falt for dette navnet, tror du at det er sannsynlig at hun får lov til å velge dette navnet, eller må hun gå for et navn med lange rojale tradisjoner, Ivar?
- I framtida regner jeg med et skille mellom barn som kan bli tronarvinger og de andre barna født inn i kongefamilien. Barna til Ingrid Alexandra følger nok helst den kongelige tradisjonen. Derimot kan jo Sverre Magnus gjøre som Märtha Louise og Ari Behn, nemlig velge vanlige ikke-kongelige navn og ellers spesielle navn de måtte like.

LES OGSÅ: Derfor byttet vi navn
Sverige «har brutt» med den gamle rojale etikette
Han tror også at den danske tradisjonen om å bruke de gamle kongenavnene på tronarvingene kommer til å fortsette, og påpeker at de i Sverige «har brutt» med den gamle rojale etikette, ettersom kronprinsesse Victoria (38) i 2012 gikk for det noe utradisjonelle navnet Estelle på sin datter.
- I Danmark vil Christians valg følge den danske kongelige tradisjonen. I Sverige har de valgt helt annerledes. Når noe slik som det som skjedde i Sverige skjer i Norge, er vanskelig å si. Foreløpig neppe.

Det skal riktignok sies at navnet Estelle faktisk har et snev av kongelig sus over seg. I familien Bernadotte, som er det herskende fyrstehuset i Sverige (med røtter også i den norske kongefamilien), har det nemlig eksistert én kvinne med samme navn.
LES OGSÅ: Prinsesse Estelle sjarmerte som nissejente
Den amerikanskfødte skjønnheten Estelle Romaine Ekstrand (1904 - 1984) giftet seg med Røde Kors-leder, diplomat og greve Folke Bernadotte (1895 - 1948) i 1928. Treåringen Estelle av Sverige er oppkalt etter nettopp henne.

- Kan du spå hvilke navn som kronprinsfamilien i fremtiden kan komme til å velge på sine barn?
- Det er helt umulig å spå hva disse navnene blir, dersom de skulle velge å bryte tradisjonen. Det kan ha noe å gjøre med navnemoter på den aktuelle tida, og hvordan bakgrunnen til ektefellen er, sier Utne.