Kongelig

Slik blir de kongelige babynavnene i framtiden

Er de klassiske navnene Sverre Magnus og Ingrid Alexandra på vei ut?

FIN FAMILIE: Kronprinsparet har valgt kongelige navn til sine to felles barn Ingrid Alexandra og Sverre Magnus. Her er firerbanden fotografert på slottsbalkongen 17. mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
FIN FAMILIE: Kronprinsparet har valgt kongelige navn til sine to felles barn Ingrid Alexandra og Sverre Magnus. Her er firerbanden fotografert på slottsbalkongen 17. mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Innad i de rojale kretser er det lange tradisjoner når det kommer til valg av babynavn. For det er ikke bare for kongehusets medlemmer å velge akkurat det navnet de selv vil, når deres lille sjarmtroll kommer til verden.

- Da må man nemlig følge rojal etikette - og studere slektstreet nøye, forklarer ekspert Ivar Utne, som er navneforsker ved Universitetet i Bergen, til KK.no.

Han forklarer bakgrunnen for at de kongelige har så mange navn:

- Skikken med flere fornavn er en adelig tradisjon, og også kongelig. Fra rundt 1500 - 1600-tallet i Europa. Altså i høyere overklasse. Det har nok vært en måte å markere tilhørighet til sine familier av høy rang. 

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit

I vår kongefamilie har medlemmene fått navnene Alexander Edward Christian Frederik (han fikk navnet Olav da han og familien flyttet til Norge i 1905), Astrid Maud Ingeborg Ferner (83), Ragnhild Alexandra (1930 - 2012), kronprins Haakon Magnus (42) og prinsesse Märtha Louise (44).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer