Meghan og Harry

Slik blir første jul uten kongefamilien

- Det blir stille og rolig.

JUL: Dette vil bli den første julen hvor Harry og Meghan ikke lenger har en offentlig rolle i den britiske kongefamilien. FOTO: NTB
JUL: Dette vil bli den første julen hvor Harry og Meghan ikke lenger har en offentlig rolle i den britiske kongefamilien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år bestemte hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) seg for å gå utradisjonelle veier. De ønsket ikke lenger å representere kongefamilien, men heller rette fokus på saker som opptar dem - som blant annet mental helse blant barn og ungdom, kvinnekampen og fokus på idrett blant funksjonsnedsatte.

31. mars 2020 ble dette en realitet - og datoen går inn i historien som en spesiell merkedag. Det skulle nemlig vise seg å bli aller siste gang at de hadde en offentlig rolle i den britiske kongefamilien.

– Meghan skuffer en hel verden, sa kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, da det ble kjent at hertugparet trakk seg tilbake.

Stavseng var forøvrig ikke den eneste som kommenterte «sjokk-exiten». Det skapte selvfølgelig avisforsider verden over og kommentarene om parets valg har haglet ned - de er blitt kalt bortskjemte tenåringer og store egoister.

Rolig jul

Nå har det gått flere måneder siden den mye omtalte «sjokk-exiten» og haste-flyttingen til Canada. Mest sannsynlig har de fått muligheten til å leve et samliv utenfor en kongelig arena, der tradisjonsrike regler og kongelig etikette ikke har satt en stopper for hvordan de egentlig ønsker å leve livene sine.

For første gang skal de i år feire jul uten kongefamilien. Ifølge underholdningsnettstedet ET Online blir julen deres tilbrakt i deres nye hjem i Montecito, California. Der har de bodd siden juni 2020.

- Paret vil tilbringe en stille og rolig jul sammen med sønnen Archie (1) og Meghans mor, Doria Ragland (64). Meghan er utrolig dyktig på kjøkkenet, så hun kommer også til å kokkelere og stelle i stand flere av deres favorittretter, forteller en kilde til nettstedet.

Blind date

Meghan Markle kom inn som en vind i det britiske kongehuset sommeren 2016, da hun ble satt opp på en blind date med den britiske prinsen. Noen har spekulert i om de møttes allerede den samme våren, mens han var i Canada i forbindelse med Invictus Games - som han er høy beskytter for - og hun spilte inn serien Suits.

Lite visste vi den gang, at hun faktisk kom til å gifte seg med prins Harry i mai 2018, føde hans sønn Archie Harrison Mountbatten-Windsor i mai 2019 og vinteren 2020 bidra til at prins Charles (71) og avdøde prinsesse Dianas yngste sønn forlot den britiske kongefamilien.

UAVHENGIG: Harry og Meghan er ikke lenger å regne som offisielle medlemmer av den britiske kongefamilien. FOTO: NTB
UAVHENGIG: Harry og Meghan er ikke lenger å regne som offisielle medlemmer av den britiske kongefamilien. FOTO: NTB Vis mer

Hun er sjefen

Kroppsspråkekspert Judi James har tidligere sagt til britiske Express at det nå ser ut som at det er Meghan som har gått inn i en slags sjefsrolle i forholdet.

Dette var tydeligvis spesielt synlig etter at paret kom tilbake til Storbritannia for å utføre sine siste representasjonsoppdrag i mars i år.

- Hun går først ut av flyet, bærer med seg en business-aktig veske, med telefonen i den ene hånden og bagasjen i den andre, mens Harry går bak med telefonen i baklommen. Det er tydelig at han ønsker å være til stede for kona, forklarte Judi.

Også under Endeavour Fund Awards-tilstelningen var Meghan flere ganger i fortroppen, blant annet da hun og ektemannen skulle signere en gjesteprotokoll.

Ble drept etter paparazzijakt

For prins Harry - eller Harry som han nå blir kalt - er det kanskje ikke så rart at han ønsker å trekke seg unna offentligheten, ettersom han fremdeles bærer friskt i minne at hans mor prinsesse Diana omkom i den fatale bilulykken i Paris i 1997 - etter å ha blitt jaktet på av paparazzifotografer.

Han har i flere sammenhenger gitt uttrykk for at han er redd for at noe lignende skal skje med kona Meghan - som det de siste fire årene har vært en enorm medieinteresse rundt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer