Trekker seg tilbake:

Slik blir Meghan og Harrys nye liv

Hertugparet av Sussex har valgt å trekke seg fra sine kongelige plikter.

NYTT LIV: Hertugparet trekker seg fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Hertugparet trekker seg fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) skal tre tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien og være økonomisk uavhengige. Det kunne de avsløre i et innlegg på deres Instagramkonto @sussexroyal.

Hertugparet får støtte fra store deler av befolkningen og mener de to bør få gjøre det de vil, men mange stusser også over valget deres. Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng mente kritikerne fikk rett og Meghan og at hun har skapt splittelse i kongefamilien.

Andre mener paret skuffer monarkiet. Meghan og Harry skal visstnok bare ha vært i en diskusjon med dronningen om dette, og at nyheten de delte på Instagram derfor skal ha kommet som et sjokk på store deler av kongefamilien.

TREKKER SEG TILBAKE: Hertugparet skal visstnok fokusere på veldedige formål nå som de trekker seg fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG TILBAKE: Hertugparet skal visstnok fokusere på veldedige formål nå som de trekker seg fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke vært lett

Svært få er såpass tett på den britiske kongefamilien at vi kan vite hva som faktisk har skjedd. Meghan har ikke lagt skjul på at tiden etter at hun ble en del av det britiske monarkiet, ikke har vært lett.

Det er derfor mange som støtter valget til hertugparet, men flere monarkifans og kongereportere i Storbritannia har også uttrykt sin bekymring. Se i video under.

Fremtiden

Så langt vet vi at paret kommer til å dele tiden sin mellom Nord-Amerika og London. De har også planer om å drive med veldedig arbeid. De siste dagene har det også oppstått flere rykter om hertugparets fremtidige planer.

Ifølge The Sun skal blant annet Meghan ha planer om å samarbeide med flere luksusmerker. «De har allerede hatt diskusjoner med Givenchy. Noen av disse avtalene kan bli verdt millioner av pund», skal kilden ha sagt. Et slikt samarbeid er ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle ikke usannsynlig.

– Hun er et stilikon, og en hver designer drømmer nok om en allianse med henne. Hun har dessuten gjort det tidligere – før hun giftet seg inn i kongefamilien. Men jeg vil tro hun i så fall velger noe miljøvennlig for å kunne forsvare et slik kommersielt samarbeid.

Nylig ble det også sluppet en video fra da prins Harry og Meghan møtte Beyonce og Jay-Z i anledning premieren av «Løvenes konge». Der kommer Harry i snakk med Disney-sjef Bob Iger. Han forteller Iger at Meghan er interessert i voice over-arbeid.

I ettertid har det blitt snakk om at Meghan skal ha en stemme i en Disney-film.

Det kommer nok ikke til å være mangel på muligheter for paret, men Vagle tror det vil bli lagt føringer på hva de kan drive med.

– Dette er garantert et tema på krisemøtet med dronning Elizabeth. Deres tilknytning til kongefamilien er der uansett, det vil begrense dem enten de vil det eller ikke. Bare se på debatten som har vært her til lands om prinsesse Märtha Louise og hennes kommersielle virksomhet!

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer