Jon Almaas

Slik får du bukt med tørr hud på albuene (skal vi tro Jon Almaas)

Praktisk info-general Jon Almaas deler både skjønnhetstips og bryllupsråd med makker Kristine Grændsen.

PRAKTISK INFO: Programleder Jon Almaas har fått med seg Basic Bitch-stjernen Kristine Grændsen i den nye sesongen av Praktisk Info på TVNorge. FOTO: Julianne Leikanger og Vegard Wivestad Grøtt / NTB
PRAKTISK INFO: Programleder Jon Almaas har fått med seg Basic Bitch-stjernen Kristine Grændsen i den nye sesongen av Praktisk Info på TVNorge. FOTO: Julianne Leikanger og Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profil Jon Almaas blir aldri (54) blir aldri tom for praktisk råd, og til høsten kommer nok en sesong av Discovery+ og TVNorge-serien Praktisk info.

Med seg på laget har Jon Almaas denne gangen fått TV-stjernene Kristine Grændsen (29) og Magnus Devold (35) - kjent fra Basic Bitch og Alle mot en.

KK møtte trioen i forbindelse med kanalens høstlansering, og det kom ikke som noen overraskelse at Jon Almaas hadde et par praktiske tips til KKs lesere.

- Hvordan å holde den tørre huden på albuen fuktig! Det leste jeg i Det nye, da jeg var 14-15 år. Kan dere det? spør Almaas medprogramlederne Kristine og Magnus.

- Er ikke det å aldri smøre på noe som helst? spør Kristine.

PRAKTISK INFO: TV-profil Jon Almaas går aldri tom for praktiske tips og råd. Til høsten kommer en ny sesong av det populære programmet. FOTO: Discovery+
PRAKTISK INFO: TV-profil Jon Almaas går aldri tom for praktiske tips og råd. Til høsten kommer en ny sesong av det populære programmet. FOTO: Discovery+ Vis mer

Jon Almaas forklarer:

- Du tar lokket av syltetøyglass, fyller det med olivenolje, og så sitter du med albuene oppi der i en halvtimes tid.

- Er ikke olivenolje generelt bra som fuktighetskrem? smetter Magnus inn.

- Jo, det stemmer det! Et annet triks er å ta olivenolje i to poser og stikke føttene nedi hver sin pose, mens du ser ditt favorittfjernsynsprogram. Som for eksempel Praktisk info.

- Er dette noe du driver med selv, Jon?

- Nei, det er det ikke. Men jeg har hatt veldig lyst til å gjøre det, så du skal ikke se bort ifra at det kommer til å skje.

Aldri mer bad hairday

- Har dere noen flere hudpleietips til KKs lesere?

- Jeg har ett! sier Kristine entusiastisk. - Det er for å få bort mørke ringer under øynene.

- Å ja? kommer det semi-tørt fra Jon.

- Du legger to teskjeer i fryseren om kvelden, og når du står opp om morgenen legger du teskjeene på den tynne huden under øynene.

- Det fjerner bare mørke ringer midlertidig. Det må ha langtidseffekt, poengterer Jon.

GULLRUTEN: Jon Almaas og redaktør Vilde Egge mottok pris for beste TV-øyeblikk under Gullruten i 2020. FOTO: Tore Meek / NTB
GULLRUTEN: Jon Almaas og redaktør Vilde Egge mottok pris for beste TV-øyeblikk under Gullruten i 2020. FOTO: Tore Meek / NTB Vis mer

Almaas kommer på et triks han har funnet ut basert på egenstudier - om såkalt bad hairday.

- Bad hairday har vi alle hørt om, men det er få som har visst om hvorfor det oppstår. Etter mange års forskning har jeg nå kommet frem til at det handler om hva du gjør de første minuttene du kommer ut av dusjen. Hva du gjør med håret da, bestemmer hvordan det kommer til å bli resten av dagen.

- Hvis man går ut av dusjen, tørker og begynner med andre ting, før du fikser håret, da blir det bad hairday, konkluderer han.

Jon Almaas' bryllupsråd

Makker Kristine, som fridde til kjæresten sin i fjor høst, er i planleggingsfasen av bryllupet - og Praktisk info-general Almaas har selvfølgelig et par bryllupsråd å dele med 29-åringen.

- Jeg hadde mitt eget bryllup hjemme. Det ville hun ikke høre på, og hun har derfor leid et festlokale. Jeg hadde 50 gjester, det ville hun ikke høre på, og nå er hun oppe i 250 gjester. Jeg hadde tre klassiske musikanter, én på fele, én på cello og én på bratch. Det ville hun ikke høre på, så hun har leid Kaizers Orchestra. Ingenting av det jeg sier synker inn, forklarer Almaas.

- Er dette sant, Kristine?

29-åringen rister på hodet.

BRYLLUP: Kristine Grændsen fridde til kjæresten i fjor høst. FOTO: Julianne Leikanger / Pullman
BRYLLUP: Kristine Grændsen fridde til kjæresten i fjor høst. FOTO: Julianne Leikanger / Pullman Vis mer

- Men det skal faktisk sies; jeg har tatt en runde hjemme, og vi har blitt enige om å høre på ham likevel. Derfor kommer vi til å gifte oss hjemme hos Jon Almaas!

- Da blir 45 til 50 gjester, opplyser Jon.

- Du har fått større hus siden den gang du giftet deg, så det blir fremdeles 250 gjester, konkluderer Kristine.

- Think small, act big, som jeg pleier å si, avslutter Almaas med et lurt smil.

Praktisk info har premiere på Discovery+ og TVNorge til høsten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer