Kate Hudson

Slik får Kate Hudson (37) stjernekroppen

Den superhotte skuespilleren sverger til en god, gammeldags pilatesøkt.

KATE HUDSON: Den flotte Hollywood-stjernen har trent pilates i over 15 år - og det synes! Foto: NTB Scanpix
KATE HUDSON: Den flotte Hollywood-stjernen har trent pilates i over 15 år - og det synes! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Kate Hudson (37) ble skuespiller lå nok i kortene fra den dagen hun ble født, ettersom hennes mor er den velkjente Hollywood-skuespilleren Goldie Hawn (70) og hennes biologiske far er artist, komiker og skuespiller William Louis Hudson (66). Hennes stefar, og mannen hun ser på som sin «ekte» far, er Hollywood-legenden Kurt Russell (65) - som har vært sammen med Goldie Hawn siden 1983.

Men nok om det. 

Som del av den knallharde Hollywood-bransjen føler nok Kate Hudson på presset til å ta seg ut best mulig - til enhver tid. Men til sammenligning med mange andre kjentfolk lar ikke tobarnsmoren seg påvirke av nye (og påståtte) «superdupereffektive» treningsmetoder. Hun sverger derimot heller til en god, gammeldags pilatesøkt.

Ifølge Shape Magazine har hun hatt samme pilatesinstruktør i 15 år, og sammen med pilatesguru Nicole Stuart trener hun mellom tre til fem ganger i uken.

Skal vi tro Wikipedia ble treningsformen pilates oppfunnet og utarbeidet av tyskeren Josef Pilates, som til å begynne med kalte treningsmetoden for «Contrology»:

Pilates en form for fysisk trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Det er en form for styrketrening, men det handler ikke om «å pumpe» opp musklene for at de skal bli så store som mulig. Fokus er statisk styrke, ikke dynamisk styrke, og at den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen av, slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte. Josef Pilates utviklet metoden tidlig på 1900-tallet. Han kalte selv treningsformen for Contrology, fordi han mente at utøverne bruker tankekraft for å kontrollere musklene.

HOT: Det er ingen tvil om at tobarnsmoren Kate Hudson, som snart bikker 40, holder seg svært godt. Hun trener blant annet pilates for å opprettholde formen. Dette bildet er tatt under Vanity Fair Oscar Party tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
HOT: Det er ingen tvil om at tobarnsmoren Kate Hudson, som snart bikker 40, holder seg svært godt. Hun trener blant annet pilates for å opprettholde formen. Dette bildet er tatt under Vanity Fair Oscar Party tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pilates på flere forskjellige måter

Det finnes flere forskjellige måter å utføre pilates på - både med og uten apparater (sistnevnte heter da pilates reformer). KK.no har tidligere snakket med instruktør Rikke Schillinger, som daglig leder og eier av Pilates Room, og hun forklarte følgende om treningsformene den gang:

- Pilates er veldig teknisk i form av at du skal gjøre øvelsene veldig korrekt, og du jobber veldig direkte med én og én muskelgruppe. Så hvordan skuldrene er plassert, bekkenet ligger og hvordan ryggsøylen skal være i de ulike øvelsene er veldig viktig. I tillegg har man mindre utslag i en del av øvelsene, og så puster man annerledes. I pilates har man mer fokus på stabiliserende pust som skal holde magen og ryggen i ro, noe som også gjør at du får mer utbytte på magemusklene.

Også Kate Hudson er en svoren tilhenger av pilates både med og uten apparater. Tidligere har hun lagt ut et bilde på Instagram-profilen sin hvor hun har forklart at hun digger å trene pilates med et såkalt «booty belt».

My new obsession.... Booty Belt! This contraption is amazing! #ManicMonday #BootyBelt #FitnessFun #fabletics

Et bilde publisert av Kate Hudson (@katehudson)

KK.no har tidligere skrevet saker om «Piloxing» - hvor du kombinerer pilates og boksing, om hvorfor pilates er en treningsform du burde benytte deg mer av og at du faktisk ikke trenger å være supermyk for å trene pilates. God treningslyst!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer