Sommerhytta

Slik går det med Jeanett og Jerry fra fjorårets sesong av Sommerhytta

Sommerhytta-paret fikk mye oppmerksomhet gjennom sin deltakelse i programmet. Men de har også fått kjenne på medaljens bakside.

POPULÆRE: Jerry Johansson og Jeanett Fjeldstad fikk mye oppmerksomhet etter sin andreplass i TV-suksessen «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2
POPULÆRE: Jerry Johansson og Jeanett Fjeldstad fikk mye oppmerksomhet etter sin andreplass i TV-suksessen «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sommerhytta» har blitt en skikkelig publikumssuksess for TV 2. Programmet der fire deltakerpar konkurrerer om å bygge den fineste hytta, ble sendt på TV for første gang i 2017. Gjennom fem sesonger har det bydd på mange rørende og minneverdige øyeblikk.

Jeanett Fjeldstad (42) og Jerry Johansson (41) deltok i sesong fire, som gikk på TV i fjor høst. Der havnet de på en andreplass bak Øyunn Krogh (25) og Levi Try (24).

Mottar hatbrev og drapstrusler

Fjeldstad og Johansson fikk mye oppmerksomhet etter sin TV-opptreden. Ikke all oppmerksomheten har vært positiv, og Fjeldstad har mottatt både hatbrev og drapstrusler.

- Det siste hatbrevet fikk jeg for to uker siden. Det er det samme mennesket som skriver, tror jeg. Men det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Det er mange som ringer og er hyggelige også, sier Fjeldstad.

Hun legger til at det er mange som kjører sakte forbi huset deres, og at det er flere som stopper opp og tar bilde.

- De er vel nysgjerrige på hvordan vi har det. Men det er jo litt spesielt og uvant. Men da har man i hvert fall gjort inntrykk, ler Fjeldstad.

- Vi var jo klin gærne på tv, så det må vi jo tåle. Vi var opptatt av at dersom vi skulle være med, skulle vi være oss selv, legger hun til.

Litt tammere

Den tidligere deltakeren har denne våren fulgt ivrig med på årets sesong, og det er spesielt én av deltakerne hun har fått ekstra kjærlighet for.

- Anna (Rosenlund Skretteberg, journ.anm.) har fått kjørt seg. Det har jeg fått med meg, men hun viser hele spekteret av følelser. Da vi deltok, var det masse tårer, men nå er det nesten ingenting. Anna gråter og viser seg frem som seg selv, og det liker jeg, påpeker hun.

Da kommer det kanskje ikke som noen overraskelse hvem som var 42-åringens favoritt, nemlig Anna (23) og Jone Engemoen Hansen (27).

- Jeg synes de leverte best TV fordi de var ekte, men jeg synes veldig synd på henne også, forteller Fjeldstad.

Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen Hansen har fått så hatten passer i sosiale medier gjennom så å si hele sesongen. Flere TV-seere har reagert på hvordan Skretteberg snakket til samboeren i programmet, og noen har ment at hun har vært både streng og frekk.

Til tross for mye oppmerksomhet rundt det unge paret - og en finale som skapte reaksjoner - synes imidlertid Fjeldstad at det var flere ting som manglet denne sesongen.

- Alle var veldig flinke, men jeg syntes det manglet både personlighet og karakter på hyttene. Det var litt tammere i år, jeg savnet mer følelser og mer ekte TV, mener hun.

Hun forteller videre at de har fått flere meldinger fra seere som savner dem på skjermen, men legger til at det uansett har vært et behagelig familieprogram med fine mennesker.

Raste ned i vekt

Som nevnt havnet Jeanett og samboeren Jerry på andreplass, og fikk dermed ikke hytta de hadde brukt ti uker på å bygge.

- Jeg hadde lyst til å kjøpe hytta, men Jerry ville heller kjøpe i Sverige, fordi han er derfra, innrømmer hun.

Hun forteller videre at Jerry skal reise over til Sverige i fem uker i sommer, der han skal besøke familie og se på hytter i samme slengen. De har virkelig fått blod på tann etter deltakelsen i TV-programmet og ønsker seg derfor et oppussingsobjekt, slik at de kan bygge en slags «Sommerhytta» 2.0.

- Vi har spart alle møbler og slikt fra «Sommerhytta», som vi skal bruke på det nye stedet i Sverige, legger Fjeldstad til.

Og når de finner seg et småbruk og setter i gang med oppussingen, vet de naturligvis nøyaktig hva de går til. Selv om det denne gangen forhåpentligvis ikke blir like voldsomt.

Gjennom ti uker jobbet de dag, og noen ganger natt, for å få ferdig hvert ukeoppdrag. Bare seks dager med oppholdsvær og ingen bilvei frem til hyttene, gjorde det til en tøff, men samtidig unik opplevelse.

- Det er mye mer brutalt enn det ser ut som på TV. Vi raste ned i vekt, og Jerry mistet hele 14 kg, forklarer Fjeldstad.

Selv om det var slitsomt og mye hard jobbing, understreker hun at det var en fantastisk opplevelse og at hun hadde gjort det tusen ganger til.

- Det var skikkelig gøy og det har beriket livene våre. Topp fem opplevelser i mitt liv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer