«American Pie»:

Slik gikk det med «American Pie»-skuespillerne

Nesten 20 år etter at den første filmen kom på kino!

HOVEDROLLEINNEHAVER: Jason Biggs (til høyre) ble stjerne over natten da den første «American Pie»-filmen kom ut. FOTO: Scanpix
HOVEDROLLEINNEHAVER: Jason Biggs (til høyre) ble stjerne over natten da den første «American Pie»-filmen kom ut. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

«American Pie» ble en braksuksess da den kom ut i 1999.

Den litt drøye (og hysterisk morsomme) filmen om en gjeng unge gutter som har som mål å miste jomfrudommen innen de går ut av videregående, brakte inn totalt 235 millioner dollar – som tilsvarer rett i underkant av to milliarder norske kroner.

Med andre ord var det langt ifra glissent i kinosalene, og filmens hovedrolleinnehavere ble stjerner over natten.

Sjekk hvordan de ser ut og hva de driver med i dag, nesten to tiår etter at «American Pie» hadde premiere, under.

LES OGSÅ: Husker du «verdens vakreste jente»? Slik ser hun ut i dag

Jason Biggs

Jim Levenstein. En helt vanlig, ung fyr med helt vanlige lyster. Men å få utløp for de lystene ved hjelp av en pai... Kanskje ikke like vanlig? Det var altså skuespiller Jason Biggs som sto for en av scenene publikum husker aller best fra filmen (og forøvrig som det henvises til i tittelen).

Jason, som i dag er 40 år gammel, var bare 21 år da «American Pie» ble laget, men har klart å opprettholde karrieren noenlunde siden. Han har blant annet spilt i filmene «My Best Friend's Girl» og «Over Her Dead Body», og mest nylig dukket han opp i Netflix-originalen «Orange Is The New Black».

STJERNE OVER NATTEN: Jason Biggs' liv forandret seg drastisk da «American Pie» kom ut 1999. FOTO: Skjermdump / Scanpix
STJERNE OVER NATTEN: Jason Biggs' liv forandret seg drastisk da «American Pie» kom ut 1999. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Thomas Ian Nicholas

Kevin Myers, som ble portrettert av Thomas Ian Nicholas, var en av guttene som inngikk en pakt om å ha sex for første gang innen «graduation».

I dag er Thomas 38 år gammel. Han jobber fortsatt som skuespiller, og har hatt gjesteroller i populære serier «Grey's Anatomy» og «Medium». Ifølge IMDb har han også flere prosjekter på gang som slippes i løpet av 2019.

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

FORTSATT AKTIV: Thomas Ian Nicholas jobber fortsatt som skuespiller. FOTO: Skjermdump / Scanpix
FORTSATT AKTIV: Thomas Ian Nicholas jobber fortsatt som skuespiller. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Tara Reid

Tara spilte søte Vicky Lathum, Kevin Myers' kjæreste, som han etter hvert mistet jomfrudommen sin til.

Etter «American Pie»-premieren kunne det se ut til at Tara hadde en lysende fremtid foran seg i Hollywood – men skuespillerinnens suksess ble dessverre kortvarig. I dag er hun mer kjent for sin til tider bisarre oppførsel og stadige kosmetiske operasjoner, og det er årevis siden hun har spilt i en film som ikke har blitt latterliggjort av kritikerne.

SKANDALEDRONNING: Tara Reid sliter med å få karrieren sin på bena igjen etter utallige skandaler. FOTO: Skjermdump / Scanpix
SKANDALEDRONNING: Tara Reid sliter med å få karrieren sin på bena igjen etter utallige skandaler. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Seann William Scott

Steve Stifler er nok filmens aller mest minneverdige karakter, og ble portrettert av Seann William Scott. (Funfact: Skuespilleren fikk «bare» betalt rundt 70.000 kroner for å spille i den første filmen. Til sammenligning håvet han inn nærmere 50 millioner i oppfølgeren «American Pie Reunion» i 2012.)

Seann surfet på suksessen og kapret flere hovedroller i ettertid – blant annet i «Dude, Where's My Car?» med Ashton Kutcher – før han ble borte fra rampelyset i noen år. I dag spiller han i TV-serien «Lethal Weapon».

LES OGSÅ: Slik ser «Matilda»-stjernen ut i dag

PUBLIKUMSFAVORITT: Seann William Scott spilte filmens mest populære karakter, Stifler. FOTO: Skjermdump / Scanpix
PUBLIKUMSFAVORITT: Seann William Scott spilte filmens mest populære karakter, Stifler. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Eddie Kaye Thomas

Eddie Kaye Thomas var en av de yngste på settet under innspillingen av «American Pie»; stjernen var bare 19 år da han kapret rollen – men han gjorde likevel en fantastisk jobb som Paul Finch. Hvem kan vel glemme Finch' affære med fru Stifler? Eller toalettbesøket som fulgte etter at sønnen til sistnevnte puttet lakserende pulver i kaffen hans?

I dag er Eddie 38 år og gjør sitt beste for å opprettholde skuespillerkarrieren, men dessverre uten nevneverdig hell.

DA OG NÅ: Eddie Kaye Thomas var bare 19 år da han kapret rollen som Paul Finch. FOTO: Skjermdump / Scanpix
DA OG NÅ: Eddie Kaye Thomas var bare 19 år da han kapret rollen som Paul Finch. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Alyson Hannigan

«This one time at band camp...». Michelle Flaherty var korpsnerden som viste seg være ganske annerledes enn klassekameratene hennes trodde, og endte opp med å bli kjæreste med Jason Biggs' karakter.

Michelle ble spilt av Alyson Hannigan. 44-åringen har ikke ligget på latsiden siden den gang, og er kanskje mest kjent for rollen som Lily Aldrin i suksesserien «How I Met Your Mother».

LES OGSÅ: Husker du jenta fra «Grinchen»? I dag er hun 25 år gammel

VERDENSKJENT: Alyson Hannigan er en like stor stjerne i dag som for 20 år siden – om ikke større. FOTO: Skjermdump / Scanpix
VERDENSKJENT: Alyson Hannigan er en like stor stjerne i dag som for 20 år siden – om ikke større. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Chris Klein

Sportsidioten Chris «Oz» Ostreicher forandrer seg en god del gjennom filmen; det ender med at han dropper en lacrosse-kamp til fordel for å synge i kor (fordi han er hodestups forelsket i korjenta Heather, vel og merke).

I dag er stjernen som spilte Oz, Chris Klein, 39 år gammel og kan sees i TV-serien «The Flash».

DATET SUPERSTJERNE: Chris Klein var i et forhold med Katie Holmes fra 2000 til 2005. Duoen var til og med forlovet! FOTO: Skjermdump / Scanpix
DATET SUPERSTJERNE: Chris Klein var i et forhold med Katie Holmes fra 2000 til 2005. Duoen var til og med forlovet! FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Mena Suvari

Mena Suvari spilte korjenta Heather i «American Pie», men hun hadde også hovedrollen i en annen film som kom ut samme år: Suksessen «American Beauty». Dermed ble 1999 et høydepunkt i den unge stjernens karriere.

I dag reiser hun verden rundt og spiller poker, samtidig som hun opprettholder skuespillerkarrieren med sporadiske gjesteroller i diverse serier – deriblant populære «American Horror Story».

LES OGSÅ: Husker da disse superstjernene gjestet «Friends»?

DOBBEL SUKSESS: 1999 var virkelig Mena Suvaris år. FOTO: Skjermdump / Scanpix
DOBBEL SUKSESS: 1999 var virkelig Mena Suvaris år. FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer

Shannon Elizabeth

Den smellvakre utvekslingsstudenten Nadia ble spilt av Shannon Elizabeth.

Shannon jobber fortsatt som skuespiller – ifølge IMDb er hennes ferskeste roller i filmene «Swing Away» og «Marshall The Miracle Dog» fra 2016 – samtidig som hun, i likhet med Mena Suvari, spiller poker.

SPILLER POKER: Shannon Elizabeth har i flere intervjuer kalt poker sin «andre jobb». FOTO: Skjermdump / Scanpix
SPILLER POKER: Shannon Elizabeth har i flere intervjuer kalt poker sin «andre jobb». FOTO: Skjermdump / Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer