«Clueless»:

Slik gikk det med «Clueless»-stjernene

Dette gjør de nå, 23 år senere.

«CLUELESS»: Mye har forandret seg siden «Clueless»-tidene i 1995. FOTO: Clueless
«CLUELESS»: Mye har forandret seg siden «Clueless»-tidene i 1995. FOTO: Clueless Vis mer
Publisert

Det kan være vanskelig å tro at det er hele 23 år siden filmen «Clueless» tok verden med storm i 1995. Vi var alle opptatte av de fasjonable ungdommene i Beverly Hills som spankulerte rundt med knehøye strømper, men hva skjedde egentlig med stjernene etter at kameraene ble skrudd av, og de gikk hvert til sitt? Vi har funnet ut hva skuespillerne har gjort siden sist.

LES OGSÅ: 12 motefilmer du må se

1. Alicia Silverstone (41)

Etter å ha spilt tidenes største tenåringsidol, har Silverstone spilt i en rekke filmer og tv-serier. Vi har blant annet sett henne i «Batman and Robin» og «Vamps», samt med en gjesteopptreden i tv-serien «Suburgatory». Hun har dessuten gjort seg bemerket i dyrevernsmiljøet, og står blant annet bak nettsiden «The Kind Life», som skriver om vegansk mat og miljøvern. Silverstone giftet seg i 2005 med musikeren Christopher Jarecki, og sammen fikk de en sønn i 2011.

DYREVERNER: Alicia Silverstone har blitt en stor profil i dyrevernsmiljøet. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
DYREVERNER: Alicia Silverstone har blitt en stor profil i dyrevernsmiljøet. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

2. Stacey Dash (50)

Dash spilte i spinoff-serien som ble laget om «Clueless» fra 1996 til 1999. Siden den gang har hun blant annet spilt i filmen «View from the Top» og tv-serien «The Game». Hun var også å se i musikkvideoen til Kanye West, «All Falls Down». I 2013 lanserte hun webserien «Stacey Dash Is Normal», og hun dukker stadig opp som kommentator hos Fox News.

MUSIKKVIDEO: Stacey Dash har blant annet dukket opp i musikkvideoen til Kanye West. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
MUSIKKVIDEO: Stacey Dash har blant annet dukket opp i musikkvideoen til Kanye West. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

3. Brittany Murphy

Etter å ha slått gjennom som den naive og sprudlende Tai, tok skuespillerkarrieren av. Murphy har blant annet spilt store roller i filmer som «8 Mile», «Uptown Girls», «Just Married» og «Sin City». Murphy har også gjort det bra som artist, og singelen hennes «Faster Kill Pussycat» nådde førsteplass på Billborad sin dance chart. Hun giftet seg med Simon Monjack i 2007, men døde dessverre av hjerteinfarkt i 2009, i en alder av kun 32 år.

DØD: Brittany Murphy døde i tidlig alder, allerede i 2009. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
DØD: Brittany Murphy døde i tidlig alder, allerede i 2009. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

4. Paul Rudd (48)

Etter å ha fått alle til å falle pladask for ham i rollen som Josh, fikk Rudd Lisa Kudrow til å falle pladask for ham i de to siste sesongene av «Friends». Han har vært med i flere komedier siden den gang, blant annet «Knocked Up» og «The 40-Year-Old Virgin». Dessuten er det sikkert flere som husker ham som superhelten Ant-Man i filmen med samme navn. Rudd giftet seg med Julie Yaeger i 2003, og sammen har paret både en sønn og en datter.

FRIENDS: Mange husker nok Paul Rudd fra rollen som kjæresten til Lisa Kudrow i Friends. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
FRIENDS: Mange husker nok Paul Rudd fra rollen som kjæresten til Lisa Kudrow i Friends. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

5. Donald Faison (43)

Faison fikk nok en oppsving på karrieren da han spilte rollen som Dr. Chris Turk i serien «Scrubs» gjennom ni sesonger. Deretter gikk han videre til å spille i serien «The Exes», og leder komedieshowet «Who gets the last laugh» på TBS. Han var gift med Lisa Askey fra 2001 til 2005, og i 2012 giftet han seg med CaCee Cobb. Sammen har de to barn, mens Faison selv har fire eldre barn fra tidligere forhold.

GJENGANGER: Donald Faison skaffet seg en kjent tv-fjes gjennom ni sesonger av Scrubs. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
GJENGANGER: Donald Faison skaffet seg en kjent tv-fjes gjennom ni sesonger av Scrubs. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

6. Jeremy Sisto (43)

Sisto har dukket opp i flere roller siden han spilte den rike guttungen Elton. Han har blant annet vært med i «Six Feet Under», og spilt inn stemmen til Batman. Fra 2008 til 2010 spilte han rollen som detektiv Cyrus Lupo i «Law & Order». Det siste han har spilt i er ABC-serien «Wicked City». Allerede i 1993 giftet han seg med Marisa Ryan, men paret skilte seg i 2002. Deretter giftet han seg med Addie Lane i 2009, og paret har to barn sammen.

DETEKTIV: Sisto har blant annet spilt detektiv i serien Law & Order. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
DETEKTIV: Sisto har blant annet spilt detektiv i serien Law & Order. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer

7. Wallace Shawn (74)

I «Clueless» var han kjent for å torturere de unge studentene, og for å forelske seg håpløst i Miss Geist. Siden den gang kan han imidlertid skilte med mye annet, da han har vært med i alt fra «The Incredibles» og «BoJack Horseman» til «Gossip Girl». I 2005 fikk han prisen Master American Dramatist av Laura Pels International Foundation, og han dukker ofte opp på kanalen MSNBC som politisk kommentator.

ALLSIDIG: Det er ingen tvil om at Wallace Shawn er allsidig, og kan fylle flerfoldige roller. FOTO: Clueless / NTB Scanpix
ALLSIDIG: Det er ingen tvil om at Wallace Shawn er allsidig, og kan fylle flerfoldige roller. FOTO: Clueless / NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer