Den Syvende Himmel

Slik gikk det med «Den syvende himmel»-gjengen

Noen av skuespillerne er ikke så uskyldige som de ser ut som...

Publisert
Sist oppdatert

På midten av 90-tallet benket vi oss foran skjermen for å være flue på veggen hos den fiktive, kristne familien Camden i TV-serien «Den syvende himmel» (orginaltittel: «7th Heaven») som ble sendt på TV 2 på ettermiddagene, før TVNorge senere tok over rettighetene til programmet. 

I hver episode opplevde den sammensveisede familien å støte på små og store hverdagsproblemer - men dette ble alltid løst mot slutten av episoden med et dypt, moralsk budskap. TV-serien gikk i perioden 1996 til 2007. Til neste år er det altså 20 år siden pastor Eric Camden (spilt av Stephen Collins), hans kone Annie Camden (spilt av Catherine Hicks) og deres barn Matt (spilt av Barry Watson), Mary (spilt av Jessica Biel), Lucy (spilt av Beverley Mitchell), Simon (spilt av David Gallagher) og Ruthie (spilt av Mackenzie Rosman) gjorde sitt inntok i de norske hjem.

Men det var ikke bare i dramaserien at det utspilte seg - nettopp - drama. Også på privaten har flere av skuespillerne opplevd både opp- og nedturer etter at serien ble tatt av luften.

LES OGSÅ: 5 superstjerner som slo gjennom i «Home & Away»

Innrømmet seksuelt misbruk av små barn

Sjokket var stort da det ble kjent at Stephen Collins (68), som altså spilte den gode og trygge pastoren i TV-serien, innrømmet å ha blottet seg for flere mindreårige barn, og latt en 11 år gammel jente beføle ham. I 2014 publiserte TMZ et skjult båndopptak hvor Collins innrømmer overfor sin kone Faye Grant (59) og en samlivsterapaut at han har utført de seksuelle overgrepene flere ganger. 

- Det var ett tilfelle der det var et øyeblikk med berøring etter at jeg la hennes hånd på min penis, sier Collins i opptaket foran sin naturlig nok sjokkerte kone. Hør det sterke opptaket her.

Collins ble aldri dømt for overgrepene, men etter at nyheten ble kjent valgte både amerikanske TV-kanaler og også TV 2 å ta «Den syvende himmel» av TV-skjermen.

– Dette er en grov sak, og selv om det ikke foreligger en dom mot vedkommende har vi besluttet å ta av programmet. Vi har hørt tilståelsene som er blitt publisert av nettstedet TMZ, og ønsker på ingen måte å støte ofre eller pårørende som har opplevd lignede saker, sa kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Espen Skoland, til VG i oktober 2014. 

LES OGSÅ: Disse superstjernene forelsket seg på settet

Men til tross for at han har innrømmet å ha forgrepet seg på flere barn, ser det ikke ut til at hans kolleger i «Den syvende himmel» har vendt ham ryggen. Bare tre måneder etter at båndopptaket ble publisert la skuespiller Mackenzie Rosman (26), som spilte yngstedatteren i serien, ut et bilde av seg selv og Collins fra serien hvor hun skrev: «Gratulerer med dagen til verdens beste TV-pappa!».

Happy birthday to the BEST TV daddy ever! :) #stephencollins #theonscreendad

Et bilde publisert av Mackenzie Rosman (@mackrosman)

Det er ikke første gang Mackenzie vekker oppsikt - i 2013, da hun var 23 år, kastet hun klærne i mannemagasinet Maxim. Se bildeserien her. Hun har fortsatt sitt virke som skuespiller, og er også glødende opptatt av å ta bilder. 

PENT PAR: Skuespiller Jessica Biel er gift med popstjernen Justin Timberlake. De har sønnen Silas (1) sammen. Dette bildet er tatt under Vanity Fair-festen i forbindelse med Oscar-utdelingen i februar i år. Foto: NTB Scanpix
PENT PAR: Skuespiller Jessica Biel er gift med popstjernen Justin Timberlake. De har sønnen Silas (1) sammen. Dette bildet er tatt under Vanity Fair-festen i forbindelse med Oscar-utdelingen i februar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Giftet seg med verdensberømt popstjerne

Jessica Biel (34) er nok den av «Den syvende himmel»-skuespillerne som har hatt størst suksess etter at serien ble tatt av TV-skjermen - både i jobbsammenheng og på privaten. I oktober 2012 giftet hun seg med den verdensberømte artisten Justin Timberlake (35) i Italia, og 8. april 2015 ble de foreldre til lille Silas Randall Timberlake. I tillegg til å jobbe som skuespiller og modell driver Jessica Biel også restauranten Au Fudge i Los Angeles - som hovedsakelig er en restaurant for barn. Her står blant annet «Parent and Me Pilates»-kurs, kokkekurs for barn og ​andre kreative happenings på plakaten.

Biel har beholdt vennskapet med sin kjære kollega Beverley Mitchell (35), som selvfølgelig overvar det romantiske Italia-bryllupet mellom Jessica og Justin. Selv er hun godt gift med regnskapsfører Michael Cameron, som hun har fått to barn med. Det er mulig Justin og Jessica lot seg inspirere av nettopp Beverley og Michael da de to bestemte seg for å gifte seg i i Italia - for i 2008 gjorde det sistnevnte paret nettopp dette. De ble smidd i hymens lenker i vakre Ravello ved Amalfikysten. Både Jessica Biel og Mackenzie Rosman var brudepiker under bryllupet.

I disse dager spiller Beverley Mitchell inn TV-serien «Hollywood Darlings» side om side med de tidligere barnestjernene Christine Lakin (37) (som spilte Al i «Step by Step» på 90-tallet) og Jodie Sweetin (34) (som spilte Stephanie Tanner i «Full House» på 90-tallet).

Etter at TV-serien opphørte i 2007 har David Gallagher (31), som spilte den søte og sjarmerende yngstesønnen i familien Camden, gjort seg bemerket i flere TV-serier og filmer. Han har også stemmen til den fiktive karakteren Riku i PlayStation-spillet «Kingdom Hearts». På privaten er Gallagher talsperson for organisasjonen «Cure Autism Now»​​, ettersom hans lillebror Killian (19) er diagnostisert med utviklingsforstyrrelsen.

Fikk påvist kreft - måtte ta pause fra serien

Barry Watson (42) spilte den kjekke storebroren Matt i den 11 sesonger lange TV-serien, men underveis i innspillingen - i 2002, måtte han ta en pause ettersom han fikk påvist krefttypen Hodgkins lymfom. Ifølge Norsk Helseinformatikk er Hodgkins lymfom en kronisk sykdom og en kreftform med stor og ukontrollert vekst av lymfeceller. I 2003 var han tilbake igjen, og har siden vært friskmeldt. På privaten har han vært gift hele tre ganger. Første gang med skuespiller Laura Payne-Gabriel, som han møtte gjennom «Beverly Hills 90210»-skuespiller Tori Spelling (43) i 1996. Siden giftet han seg med ungdomsskolekjæresten Tracy Hutson, som han fikk sønnene Oliver (11) og Felix (9) med. I dag er han gift med skuespiller Natasha Gregson Wagner (45), og sammen har de datteren Clover Clementyne (4). Han jobber fortsatt som skuespiller.

Catherine Hicks (64) spilte den omsorgsfulle fembarnsmoren i TV-serien, men i virkeligheten er hun mor til «kun» ett barn. Hun og ektemannen Kevin Yagher (54) har nemlig datteren Caitlin (24) sammen. Hun har jobbet som skuespiller siden 1976, og har også deltatt aktivt med lokalt kirkearbeid (ikke ulikt det rollefiguren Annie Camden i «Den syvende himmel»). Hun er nemlig medlem av den katolske kirke.

Denne saken har vært publisert på KK.no før, men er tatt opp igjen til glede for nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer