«Den sjette sansen»:

Slik gikk det med Haley Joel Osment fra «Den sjette sansen»

Valgte studiene fremfor karrieren.

«DEN SJETTE SANSEN»: Haley Joes Osment ble berømt allerede som 11-åring, men valgte til slutt studiene foran skuespillerkarrieren. FOTO: NTB Scanpix / Buena Vista Pictures
«DEN SJETTE SANSEN»: Haley Joes Osment ble berømt allerede som 11-åring, men valgte til slutt studiene foran skuespillerkarrieren. FOTO: NTB Scanpix / Buena Vista Pictures Vis mer
Publisert

Eventyret for skuespilleren Haley Joel Osment (29) begynte allerede da han var fire år gammel, i 1992, på en IKEA-butikk. Moren hadde tatt ham med seg på møbelshopping, og der møtte de en talentspeider på jakt etter nye skuespillere, ifølge nyhetsnettstedet NPR.

Karrieren begynte i det små. Først i ABC-serien «Thunder», og deretter som sønnen til Forrest Gump i filmen med samme navn. Det var imidlertid først da han landet rollen som Cole Sear i filmen «Den sjette sansen», som hadde premiere i 1999, at karrieren for alvor tok av.

LES OGSÅ: Slik ser barnestjernene ut nå

Ble spredt ryktene om hans død

Etter å ha tatt verden med storm var unggutten å se i flere filmer. Blant annet «Pay it Forward» og «A.I. Artificial Intelligence».

Deretter ble det stille fra skuespilleren, og i 2015 begynte til og med ryktene om hans død å svirre da Facebook-gruppa «RIP Haley Joel Osment» fikk nærmere én million følgere.

Det viste seg imidlertid raskt at dødsfallet kun var en løgn, men skuespilleren har vært åpen om at tiden etter livet som barnestjerne ikke bar har vært lett.

LOVENDE: Osment var nominert til Oscar i 2000, men tapte mot skuespiller Michael Caine. FOTO: NTB Scanpix
LOVENDE: Osment var nominert til Oscar i 2000, men tapte mot skuespiller Michael Caine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært en utfordring, men jeg har vært heldig, sier han i et intervju med ABC News.

LES OGSÅ: Den nye thrilleren til Netflix vil skremme vettet av deg

Fyllekjøring og studier

I 2006 fikk skuespilleren en knekk da han havnet i en bilulykke etter å ha kjørt i beruset tilstand.

Osment ble dømt til tre års prøvetid, 60 timer på alkoholrehabilitering og en bot på 13 000 norske kroner.

Deretter flyttet han til New York for å studere teater, og ble værende i studiene frem til 2011.

I denne perioden var han med i to filmer, men det viste seg at det skulle bli vanskelig å kombinere skuespillerkarrieren med studiene. Dermed fokuserte han utelukkende på studiene i de fire årene frem mot 2011, skriver The Telegraph.

Hvis du er en av dem som tror at Osment har lagt skuespillerkarrieren på hylla, må du imidlertid tro om igjen. I 2014 spilte han hovedrollen i filmen «Sex Ed», og i 2016 var han å se i filmen «Yoga Hosers», der han blant annet spilte mot Johnny Depps datter, Lily-Rose Depp (18). I fjor var han også å se i thrilleren «Sleepwalker».

LES OGSÅ: Vita & Wanda om seriesuksessen: - Vi forhåndsbestilte time til psykolog før premieren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer