Lorenzo Lamas:

Slik gikk det med «norske» Lance fra Falcon Crest

Lorenzo Lamas var kjent for pene damer og raske biler. I dag sitter han bak rattet på noe helt annet.

MINNEVERDIG TYPE: Lorenzo Lamas - selv ikke Sean Connery kunne posere bedre. FOTO: NTB Scanpix
MINNEVERDIG TYPE: Lorenzo Lamas - selv ikke Sean Connery kunne posere bedre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Han var ung, het, ansvarsløs og brøt fartsgrensen med god margin i sin røde sportsbil – og han var nevø og yndling til superheksen Angela Channing på vingården «Falcon Crest» i California.

Hvilken ungjente husker ikke Lorenzo da han i rollen som potente Lance Cumson (bare navnet ...) freste inn foran vingården med en skjønnhet på armen, og en annen i senga.

Jaktfalk med lue

Falcon Crest gikk på norske tv-skjermer på 80-tallet. Spenningen steg fort i de tusen hjem når bjellene begynte å kime på den årvåkne jaktfalken, og kamera sveipte over modne vinranker og glamorøse skuespillere.

Lorenzo spilte i Falcon Crest i årene 1981 til 1990, og for sin innsats fikk han etterhvert Golden Globe for Best Suppporting Actor in Series, Miniseries or Television Film.

«Norske» foreldre

Lorenzo Lamas ble født i 1958 i solfylte Santa Monica i California. Han er sønn av den argentinske skuespilleren Fernando Lamas og den norskættede skuespilleren Arlene Dahl fra Minnesota, hvis mor og far var etterkommere etter norske utvandrere fra Vest-Agder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer