Lorenzo Lamas:

Slik gikk det med «norske» Lance fra Falcon Crest

Lorenzo Lamas var kjent for pene damer og raske biler. I dag sitter han bak rattet på noe helt annet.

MINNEVERDIG TYPE: Lorenzo Lamas - selv ikke Sean Connery kunne posere bedre. FOTO: NTB Scanpix
MINNEVERDIG TYPE: Lorenzo Lamas - selv ikke Sean Connery kunne posere bedre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Han var ung, het, ansvarsløs og brøt fartsgrensen med god margin i sin røde sportsbil – og han var nevø og yndling til superheksen Angela Channing på vingården «Falcon Crest» i California.

Hvilken ungjente husker ikke Lorenzo da han i rollen som potente Lance Cumson (bare navnet ...) freste inn foran vingården med en skjønnhet på armen, og en annen i senga.

Jane Wyman som den famøse Angela Channing i Falcon Crest. FOTO: NTB Scanpix
Jane Wyman som den famøse Angela Channing i Falcon Crest. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Jaktfalk med lue

Falcon Crest gikk på norske tv-skjermer på 80-tallet. Spenningen steg fort i de tusen hjem når bjellene begynte å kime på den årvåkne jaktfalken, og kamera sveipte over modne vinranker og glamorøse skuespillere.

Lorenzo spilte i Falcon Crest i årene 1981 til 1990, og for sin innsats fikk han etterhvert Golden Globe for Best Suppporting Actor in Series, Miniseries or Television Film.

KJENT POSITUR: Ingen tvil om hva Lorenzo Lamas rolle var i den populære såpeserien Falcon Crest på 80-tallet. Her sammen med Ana Alicia som spilte Melissa i serien. FOTO: NTB Scanpix
KJENT POSITUR: Ingen tvil om hva Lorenzo Lamas rolle var i den populære såpeserien Falcon Crest på 80-tallet. Her sammen med Ana Alicia som spilte Melissa i serien. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

«Norske» foreldre

Lorenzo Lamas ble født i 1958 i solfylte Santa Monica i California. Han er sønn av den argentinske skuespilleren Fernando Lamas og den norskættede skuespilleren Arlene Dahl fra Minnesota, hvis mor og far var etterkommere etter norske utvandrere fra Vest-Agder.

Arlene Dahl var på 50-tallet en av stjernene ved MGM, og hadde før hun møtte Fernando Lamas vært gift med Lex Baker, som spilte Tarzan.

«NORSK» MOR: Arlene Dahl har norske aner fra Vest-Agder og er Lorenzo Lamas mor. Hun jobbet for Metro-Goldwyn-Meyer og nådde høyden av sin karriere på 50-tallet. FOTO: NTBScanpix
«NORSK» MOR: Arlene Dahl har norske aner fra Vest-Agder og er Lorenzo Lamas mor. Hun jobbet for Metro-Goldwyn-Meyer og nådde høyden av sin karriere på 50-tallet. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Ikke bare solskinn

Men selv om Lorenzo trådte sine barnesko blant Hollywoodstjerner og spotlights, har ikke privatlivet hans bare vært skyfri himmel.

Han har vært gift hele fem ganger, ekteskap nummer to med Playmate of the Month, Shauna Sand. Lorenzo beskyldte ifølge magasinet Star og People.com Shauna for å ha innledet et forhold med hans sønn fra et tidligere ekteskap, mens sønnen da var 18 år.

Da Lorenzo deltok i Celebrity: Apprentice fortalte han på Wendy Williams show om hvordan den påståtte utroskapen mellom sønnen om kona påvirket ham:

«De to tingene som sønnen min og ekskona mi bestemte seg for å gjøre, var å ha en affære som de begge visste ville såre meg på dypet av meg selv, og de lyktes» sa Lamas, og fortsatte: «Det ødela meg fullstendig følelsesmessig og jeg greide ikke å snakke med sønnen min på to år».

I sin selvbiografi «Renegade at Heart» forklarte Lorenzo hvordan hendelsen forandret forholdet til sønnen: «Jeg var sjokkert og sint og såret og jeg visste ikke hvordan jeg skulle reparere det».

STORMFULLE HØYDER: Shauna Sand var kjent som Playmate of the Month, og var på et tidspunkt gift med Lorenzo Lamas. FOTO: NTB Scanpix
STORMFULLE HØYDER: Shauna Sand var kjent som Playmate of the Month, og var på et tidspunkt gift med Lorenzo Lamas. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Stor barneflokk

Lorenzo har seks barn, og skilte seg fra sin femte kone i 2018. Han slo dermed ikke rekorden til moren Arlene Dahl, som giftet seg hele seks ganger.

Faren Fernando Lamas nøyde seg med fire ekteskap, det siste med svømmestjernen Esther Williams, som han var gift med fra 1962 og frem til sin død i 1982.

ELDET MED VERDIGHET: Lorenzo og datteren Victoria Lamas på Hollywood Palladium under Oscar-utdelingen. FOTO: Skjermdump Instagram
ELDET MED VERDIGHET: Lorenzo og datteren Victoria Lamas på Hollywood Palladium under Oscar-utdelingen. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Egen reality

I 2006 fortalte Lorenzo Lamas i TV2 i programmet «Gylne tider» at han måtte gjennom to auditions og kjempe mot fem andre for å få rollen som Lance. Siden «Falcon Crest» har han blant annnet vært å se som Reno Raines i dramaserien «Renegades», fra 1992 til 1997, og som Hector Ramirez i «Glamour» i årene 2004 til 2006.

Han har senere spilt flere action-roller der han fått brukt sine kampsportsferdigheter. Lorenzo har også vært å se i realityserien «Leave it to the Lamas», som følger skuespilleren og familien hans.

LES OGSÅ: Jeg vandret i dødens dal

ATLETISK STEMOR: Lorenzos far giftet seg senere med svømmedronningen Esther Williams. FOTO: NTBScanpix
ATLETISK STEMOR: Lorenzos far giftet seg senere med svømmedronningen Esther Williams. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Mot nye høyder?

Men Lorenzo Lamas har også et annet yrke som kanskje overrasker hans gamle fans. Skuespilleren er nemlig også utdannet helikopterpilot, og i 2016 fløy han turister på daglige turer fra Los Angeles og over Grand Canyon.

I 2017 begynte han å fly for HeliNY team i New York, og på firmaets hjemmeside presenteres han som «en Hollywoodskuespiller med lidenskap for å fly», en interesse som skal ha våknet i ham mens tre av barna bodde i Arizona på 90-tallet, og det å fly ville korte ned reisetiden.

På hjemmesiden deres sier Lamas:

«Om noen hadde fortalt meg for 20 år siden av jeg skulle slutte som skuespiller og begynne å fly turister over Manhattan ... Da ville jeg sagt du var gal. Men livet tar noen ganger uante vendinger og nye muligheter dukker opp. Enhver må finne sin egen vei, og fortsette å vokse som menneske og som far forsørge barna dine.

FLERE BEN Å STÅ PÅ: Lorenzo Lamas på jobb - denne gang som helikopterpilot. FOTO: Skjermdump Instagram
FLERE BEN Å STÅ PÅ: Lorenzo Lamas på jobb - denne gang som helikopterpilot. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

På sin egen Istagramkonto legger Lorenzo jevnlig ut bilder fra turene i oppe luften.

LUFTIG ARBEIDSPLASS: Et av helikopterpiloten Lorenzo Lamas' favorittaktiviteter i New York er å fly over Frihetsgudinnen, sier han på hjemmesiden til HeliNY. FOTO: SKjermdump Instagram
LUFTIG ARBEIDSPLASS: Et av helikopterpiloten Lorenzo Lamas' favorittaktiviteter i New York er å fly over Frihetsgudinnen, sier han på hjemmesiden til HeliNY. FOTO: SKjermdump Instagram Vis mer

Om han i skrivende stund fortsetter å henge mellom skyskraperne i the Big Apple vites ikke, men den som ønsker å finne det ut kan jo pakke kofferten og håpe på en helg oppe blant stjernene i NY.

BEGYNNELSEN OG SLUTTEN: Lorenzo Lamas og Jane Wyman utviklet et nært vennskap under årene i Falcon Crest, et vennskap som skulle vare lenge. FOTO: Skjermdump Instagram
BEGYNNELSEN OG SLUTTEN: Lorenzo Lamas og Jane Wyman utviklet et nært vennskap under årene i Falcon Crest, et vennskap som skulle vare lenge. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Hyller «bestemor»

Lorenzo Lamas er åpenbart takknemlig for årene i «Falcon Crest». Ikke minst for vennskapet med Jane Wyman, som spilte Angela Channing. Omtrent på tiårsdagen for skuespillerens bortgang, la han ut en hyllest til Wyman på Instagram, med teksten: «Hun var på mange måter den bestemoren jeg aldri fikk».

Kilder: Wikipedia. people.com. tv2.no, Instagram

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer