DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Pippi Langstrømpe skuespillere:

Slik gikk det med Pippi-skuespillerne!

Feelin' old yet?

«Här kommer Pippi Långstrump, Tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa.
Här kommer Pippi Långstrump, Ja, här kommer faktisk jag!».

Strofene fra de populære filmene om Pippi Langstrømpe er noe de fleste som er vokst opp i Skandinavia etter 1969 (mest sannsynlig) kan i søvne.

Historien om den sterke og selvstendige jenta, som bodde alene i huset Villa Villekulla, gikk sin seiersgang på den svenske TV-kanalen SVT - og ble raskt snappet opp av NRK.

Rollen som Pippi Langstrømpe var det det svenske Inger Nilsson (i dag 59 år) som hadde, mens Pippis nabovenner - søskenparet Tommy og Annika Settergren - ble spilt av Pär Sundberg (i dag 61 år) og Maria Persson (i dag 59 år).

De ikoniske filmene er basert på bøkene til den svenske forfatteren Astrid Lindgren (1907-2002), som opprinnelig skrev Pippi-historien til datteren Karin da hun under krigsåret 1941 hadde pådratt seg lungebetennelse. For å oppmuntre sin syke datter fant hun på eventyret om det Lindgren selv har beskrevet som uebermensch i ett barns gestalt.

Den første boken om Pippi Langstrømpe kom i 1945. I 1969 kom den første filmen om Pippi med Nilsson, Sundberg og Persson i hovedrollene - som for øvrig ble spilt inn på Røros i Norge i 1968.

Da og nå

I dag finnes det få bilder av trioen samlet, men den danske Instagram-komikeren Anders Hemmingsen, som står bak Danmarks største humor-konto @andershemmingsendk - med over 745 000 følgere - la nylig ut en da-og-nå-kollasje av Pippi-skuespillerne.

Det må være lov å si: «feelin' old yet?» når vi ser på bildet av Pippi, Tommy og Annika fra 1969 - og sammenligner dem med dagens versjon av skuespillerne!

Se dette innlegget på Instagram

Det var satans. (@nikki_i_k)

Et innlegg delt av Anders Søby Hemmingsen (@andershemmingsendk)

Hverken «Tommy» eller «Annika» fortsatte som skuespillere etter Pippi-suksessen. Pär Sundberg valgte å studere og jobber i dag innen PR-bransjen. Maria Persson prøvde seg som skuespiller, men ble alltid sammenlignet med Annika-karakteren. Etter hver ga hun opp, flyttet til Spania og begynte å jobbe på et sykehus.

Ville ikke omtale Pippi ved navn

Inger Nilsson har også vært åpen om at Pippi-rollen satte en stopper for hennes videre karriere som skuespiller, at hun alltid ble sammenlignet med Pippi-karakteren, og at det var et massivt mediefokus på henne da hun var yngre.

- Jeg har jo vært i denne situasjonen siden jeg var åtte år. Jeg vet ikke om noe annet liv. Jeg har bare lært meg å leve med det, for det må man, sa hun i SVT-programmet «Svenska TV-historier» som ble sendt i 2018, ifølge Expressen.

I mange år valgte hun å ikke en gang omtale Pippi ved navn.

- Nå derimot kan jeg kjenne litt ømhet for Pippi. Nå liker jeg karakteren. Det er ikke sånn at jeg ikke likte henne tidligere, men jeg fikk aldri sjansen til å se ting utenfra. Nå føler jeg at jeg kan det. Nå kan jeg prate om Pippi igjen, sa hun i «Svenska TV-historier»-intervjuet.

IKONISK: Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden. Det var Inger Nilsson som spilte i de populære filmene fra 60- og 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix
IKONISK: Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden. Det var Inger Nilsson som spilte i de populære filmene fra 60- og 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kilder: Expressen, Newsner og Wikipedia

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: