Pippi Langstrømpe skuespillere:

Slik gikk det med Pippi-skuespillerne!

Feelin' old yet?

DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Här kommer Pippi Långstrump, Tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa.Här kommer Pippi Långstrump, Ja, här kommer faktisk jag!».

Strofene fra de populære filmene om Pippi Langstrømpe er noe de fleste som er vokst opp i Skandinavia etter 1969 (mest sannsynlig) kan i søvne.

Historien om den sterke og selvstendige jenta, som bodde alene i huset Villa Villekulla, gikk sin seiersgang på den svenske TV-kanalen SVT - og ble raskt snappet opp av NRK.

Rollen som Pippi Langstrømpe var det det svenske Inger Nilsson (i dag 59 år) som hadde, mens Pippis nabovenner - søskenparet Tommy og Annika Settergren - ble spilt av Pär Sundberg (i dag 61 år) og Maria Persson (i dag 59 år).

De ikoniske filmene er basert på bøkene til den svenske forfatteren Astrid Lindgren (1907-2002), som opprinnelig skrev Pippi-historien til datteren Karin da hun under krigsåret 1941 hadde pådratt seg lungebetennelse. For å oppmuntre sin syke datter fant hun på eventyret om det Lindgren selv har beskrevet som uebermensch i ett barns gestalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer