Pippi Langstrømpe skuespillere:

Slik gikk det med Pippi-skuespillerne!

Feelin' old yet?

DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Det var Inger Nilsson (Pippi), Maria Persson (Annika) og Pär Sundberg (Tommy) som hadde hovedrollene i den populære svenske serien fra 60- og 70-tallet. Se hvordan de ser ut i dag i saken! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Här kommer Pippi Långstrump, Tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa.
Här kommer Pippi Långstrump, Ja, här kommer faktisk jag!».

Strofene fra de populære filmene om Pippi Langstrømpe er noe de fleste som er vokst opp i Skandinavia etter 1969 (mest sannsynlig) kan i søvne.

Historien om den sterke og selvstendige jenta, som bodde alene i huset Villa Villekulla, gikk sin seiersgang på den svenske TV-kanalen SVT - og ble raskt snappet opp av NRK.

Rollen som Pippi Langstrømpe var det det svenske Inger Nilsson (i dag 59 år) som hadde, mens Pippis nabovenner - søskenparet Tommy og Annika Settergren - ble spilt av Pär Sundberg (i dag 61 år) og Maria Persson (i dag 59 år).

De ikoniske filmene er basert på bøkene til den svenske forfatteren Astrid Lindgren (1907-2002), som opprinnelig skrev Pippi-historien til datteren Karin da hun under krigsåret 1941 hadde pådratt seg lungebetennelse. For å oppmuntre sin syke datter fant hun på eventyret om det Lindgren selv har beskrevet som uebermensch i ett barns gestalt.

Den første boken om Pippi Langstrømpe kom i 1945. I 1969 kom den første filmen om Pippi med Nilsson, Sundberg og Persson i hovedrollene - som for øvrig ble spilt inn på Røros i Norge i 1968.

Da og nå

I dag finnes det få bilder av trioen samlet, men den danske Instagram-komikeren Anders Hemmingsen, som står bak Danmarks største humor-konto @andershemmingsendk - med over 745 000 følgere - la nylig ut en da-og-nå-kollasje av Pippi-skuespillerne.

Det må være lov å si: «feelin' old yet?» når vi ser på bildet av Pippi, Tommy og Annika fra 1969 - og sammenligner dem med dagens versjon av skuespillerne!

Se dette innlegget på Instagram

Det var satans. (@nikki_i_k)

Et innlegg delt av Anders Søby Hemmingsen (@andershemmingsendk)

Hverken «Tommy» eller «Annika» fortsatte som skuespillere etter Pippi-suksessen. Pär Sundberg valgte å studere og jobber i dag innen PR-bransjen. Maria Persson prøvde seg som skuespiller, men ble alltid sammenlignet med Annika-karakteren. Etter hver ga hun opp, flyttet til Spania og begynte å jobbe på et sykehus.

Ville ikke omtale Pippi ved navn

Inger Nilsson har også vært åpen om at Pippi-rollen satte en stopper for hennes videre karriere som skuespiller, at hun alltid ble sammenlignet med Pippi-karakteren, og at det var et massivt mediefokus på henne da hun var yngre.

- Jeg har jo vært i denne situasjonen siden jeg var åtte år. Jeg vet ikke om noe annet liv. Jeg har bare lært meg å leve med det, for det må man, sa hun i SVT-programmet «Svenska TV-historier» som ble sendt i 2018, ifølge Expressen.

I mange år valgte hun å ikke en gang omtale Pippi ved navn.

- Nå derimot kan jeg kjenne litt ømhet for Pippi. Nå liker jeg karakteren. Det er ikke sånn at jeg ikke likte henne tidligere, men jeg fikk aldri sjansen til å se ting utenfra. Nå føler jeg at jeg kan det. Nå kan jeg prate om Pippi igjen, sa hun i «Svenska TV-historier»-intervjuet.

IKONISK: Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden. Det var Inger Nilsson som spilte i de populære filmene fra 60- og 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix
IKONISK: Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden. Det var Inger Nilsson som spilte i de populære filmene fra 60- og 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kilder: Expressen, Newsner og Wikipedia

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer