Ronja Røverdatter:

Slik gikk det med Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter blir serie, 37 år etter filmen hadde premiere.

BARNESTJERNER: Her er Dan Håfström i rollen som Birk og Hanna Zetterberg i rollen som Ronja Røverdatter i 1983. Foto: Stefan Lindblom/ NTB
BARNESTJERNER: Her er Dan Håfström i rollen som Birk og Hanna Zetterberg i rollen som Ronja Røverdatter i 1983. Foto: Stefan Lindblom/ NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden ble det kjent at strømmetjenesten Viaplay og produksjonsselskapet Filmlance skal lage en familievennlig fantasyserie om Astrid Lindgrens fortellinger om Ronja Røverdatter.

Det kom frem i en pressemelding fra Nent Group.

Nyheten kommer hele 37 år etter premieren på Tage Danielssons filmversjon. Filmlance skal lage totalt tolv episoder av serien som får navnet Ronja, fordelt på to sesonger.

Blir fortsatt gjenkjent

Det er nok flere som gleder seg til å se resultatet ettersom mange har et forhold til karakteren Ronja Røverdatter, som først ble brakt til liv av Astrid Lindgren i 1981. Tre år senere ble den eventyrlige boken, som handler om datteren til en røverhøvding i middelalderen, filmatisert.

Opp gjennom årene har denne filmen vært å se på norsk TV utallige ganger, og mange har derfor et godt og nostalgisk forhold til den. 37 år er gått siden den originale utgivelsen i 1984, og skuespillerne, især hovedrolleinnehaveren, har alle gått videre med livene sine.

Svenske Hanna Zetterberg Struwe (48) var bare elleve år da hun fikk rollen, som hun fortsatt blir gjenkjent for rundt om i Skandinavia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer