Simpson-barna

Slik gikk det med Simpson-barna

Sydney (8) og Justin (5) sov i andre etasje da mamma Nicole ble brutalt drept.

SIMPSON-BARNA: Disse bildene er tatt i 1994, kort tid før Nicole Brown Simpson ble drept i sitt eget hjem i Brentwood. Barna Sydney og Justin Simpson lå i andre etasje og sov da deres mor mistet livet. Pappa O.J. Simpson ble mistenkt for mordet, men har alltid hevdet sin uskyld. FOTO: NTB
SIMPSON-BARNA: Disse bildene er tatt i 1994, kort tid før Nicole Brown Simpson ble drept i sitt eget hjem i Brentwood. Barna Sydney og Justin Simpson lå i andre etasje og sov da deres mor mistet livet. Pappa O.J. Simpson ble mistenkt for mordet, men har alltid hevdet sin uskyld. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 12. juni 1994 fikk de to barna Justin Ryan Simpson og Sydney Brooke Simpson livene sine snudd på hodet da deres kjære mor, 35 år gamle Nicole Brown Simpson, ble funnet drept i familiens hjem i Brentwood i California. Justin var på dét tidspunktet fem år, mens Sydney var åtte år.

Da de brutale mordene på Nicole Brown Simpson og servitøren Ronald Goldman ble gjennomført på kveldstid den varme sommerdagen i juni lå de to barna og sov i etasjen over. De to skal ikke ha fått med seg hva som foregikk i underetasjen. Nicole og Ronald ble funnet drept rett utenfor inngangen til det fasjonable huset.

DEN GANG DA: O.J. Simpson og Nicole Brown Simpson fotografert høsten 1993. Under ett år senere var hun død. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: O.J. Simpson og Nicole Brown Simpson fotografert høsten 1993. Under ett år senere var hun død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Justin og Sydneys far Orenthal James, også kjent som O.J. Simpson (73), ble raskt knyttet til mordet, og jakten på den folkekjære tidligere amerikanske fotballspilleren ble ubønnhørlig dekket av pressen både i inn- og utland.

I 1995 ble O.J. frifunnet for drapet på sin ekskone, men i en etterfølgende sivil rettssak to år senere ble han allikevel funnet ansvarlig for drapene på både Nicole Simpson og servitøren Ronald Goldman, og ble også dømt til å betale erstatning til de etterlatte.

- Sydney er en veldig god og smart jente

Nå over to tiår senere er det relativt lite vi vet om de to kjendisbarna, som ufrivillig ble bipersoner i en av verdens mest omtalte drapssaker. De har holdt seg unna rampelyset, og ifølge Justins kontoer på sosiale medier har han gjort det stort som eiendomsmegler i Florida for eiendomsbyrået Coldwell Banker Homes.

Sydney Simpson på sin side er ikke å finne på sosiale medier, og lever et tilbaketrukket liv i St. Petersburg, Florida - samme kystby som sin bror Justin.

I 2014 åpnet hennes eks-kjæreste Stuart Alexander Lee opp om Sydneys tilværelse i kjølvannet av den mye omtalte drapssaken, i et eksklusivt intervju med RadarOnline.

- Sydney er en veldig god og smart jente, men hun forstår ikke hvorfor hennes historie kan hjelpe andre. Da vi var sammen prøvde jeg å sette henne i kontakt med folk i mediebransjen, men da sa hun at hun ikke følte seg komfortabel i rampelyset, sier han og legger til:

- Det blir med et så ekte når man forteller sin side av historien. Det er mange som kontakter henne for å få henne til å snakke ut. Hun kunne vært en inspirasjon for så mange mennesker, men hun er redd. Hun forstår ikke. Men en gang i fremtiden er hun forhåpentligvis klar.

- Hun snakket selvfølgelig om mordene

Stuart Alexander Lee, som var sammen med Sydney i perioden 2007 til 2012, forteller at hun på privaten snakket med han om den tragiske hendelsen fra 1994.

- Han var som en hvilken som helst vanlig far som hjalp barnet sitt med å flytte inn på Universitetet, minnes han.

Nettstedet skriver videre at hun i 2014 startet sin egen bedrift: Simspy LLC. Se bilder av hvordan Sydney Simpson ser ut i dag her.

DEN GANG DA: OJ Simpson med sin første kone Marguerite og datteren Arnella (4) og Jason (2) i 1973. FOTO: NTB
DEN GANG DA: OJ Simpson med sin første kone Marguerite og datteren Arnella (4) og Jason (2) i 1973. FOTO: NTB Vis mer

Sydney og Justin har halvsøsknene Arnelle Simpson og Jason Simpson, som O.J. fikk under ekteskapet med Marguerite Whitley som varte fra 1967–1979. I tillegg fikk de datteren Aaren i 1977, men hun døde i en tragisk drukningsulykke i familiens svømmebasseng kort tid før sin toårsdag.

EN FRI MANN: OJ Simpson fotografert sommeren 2017 i forbindelse med prøveløslatelseshøring. Høsten samme året var han en fri mann. FOTO: NTB
EN FRI MANN: OJ Simpson fotografert sommeren 2017 i forbindelse med prøveløslatelseshøring. Høsten samme året var han en fri mann. FOTO: NTB Vis mer

I 2008 fikk O.J. Simpson en dom (i forbindelse med et ran), som tidligst vil gi ham prøveløslatelse i 2017. Høsten 2017 fikk han innvilget søknaden om prøveløslatelse, og ble dermed en fri mann.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer