Step By Step

Slik gikk det med Step by Step-stjernene!

Én opplevde at moren og faren ble drept i forbindelse med et ran, én ble skutt, mens én annen ble rundstjålet av sine egne foreldre.

STEP BY STEP: Den populære TV-serien ble først sendt på NRK, siden TVNorge og i dag går serien sin seiersgang på TV 2 Humor. Bakerst fra venstre: Brandon Call, Suzanne Somers, Patrick Duffy, Angela Watson. Foran fra venstre: Staci Keanan, Josh Byrne, Christine Lakin og Christopher Castile. Foto: TV 2
STEP BY STEP: Den populære TV-serien ble først sendt på NRK, siden TVNorge og i dag går serien sin seiersgang på TV 2 Humor. Bakerst fra venstre: Brandon Call, Suzanne Somers, Patrick Duffy, Angela Watson. Foran fra venstre: Staci Keanan, Josh Byrne, Christine Lakin og Christopher Castile. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På 90-tallet benket vi oss foran TV-serier som «The Nanny», den om de rødkledde livvaktene «Baywatch», «Supermann» og ikke minst såpeserien «Melrose Place». Vi i KK.no-redaksjonen ser tilbake på dette som en superhyggelig og nostalgisk tid, hvor det absolutt viktigste var å komme seg så fort som mulig hjem fra skolen slik at vi rakk å få med oss serien fra start.

Da var det jo ikke sånn at det bare var å spole, ta opp episoden på forhånd eller laste den ned slik vi kan gjøre i dag (med mindre man hadde en VHS-spiller da, og noen satt klar i det serien begynte).

Men en annen serie som også dukker opp når vi tenker tilbake til 90-tallet er «Step by Step» (1991-1998) - eller «Steg for Steg» som den het på norsk! Her ble vi kjent med den fiktive alenefaren Frank Lambert som forelsket seg i alenemoren Carol Foster. Etter å ha møtt hverandre på en ferietur bestemte paret seg for å gifte seg og dermed også flytte sammen. Frank og Carol hadde tre barn hver (JT, Al, Brendan, Dana, Karen og Mark) som plutselig bodde under samme tak og måtte lære hverandre å kjenne (kanskje litt mot deres egen vilje). Til å begynne med bød den nye familiesituasjonen på en del utfordringer, men etter hvert begynte vennskapene mellom stesøsknene å blomstre. Etter hvert fikk også Frank og Carol datteren Lilly sammen.

Serien, som består av syv sesonger, ble først sendt på NRK. Dette var i perioden 1992 til 1995. Fra 1996 var det TVNorge som overtok rettighetene og i dag går serien på TV 2 Humor. 

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Nobel»: - Jeg fikk regelrett abstinenser etter å ha sett de to første episodene

GO' STEMNING: Samtalene rundt middagsbordet var både morsomme og alvorlige hos familien Foster/Lambert.  Foto: TV 2
GO' STEMNING: Samtalene rundt middagsbordet var både morsomme og alvorlige hos familien Foster/Lambert. Foto: TV 2 Vis mer

La oss ta en nærmere titt på hvordan det har gått med «Step by Step»-gjengen!

Patrick Duffy (67) - spilte Frank Lambert 

Duffy fikk sitt store gjennombrudd i TV-serien «Dallas» hvor han spilte rollen Bobby Ewing. I denne såpeserien spilte han i to perioder, fra 1978 til 1985, og siden 1986 til 1991. I 1991 fikk han altså hovedrollen som Frank Lambert i «Step by Step», hvor han også regisserte 41 av de 160 episodene som serien besto av. I samme periode spilte han også i såpeserien «The Bold and the Beautiful» og i 2014 fikk han en rolle i den svenske sitcom-serien «Welcome to Sweden» (hvor blant andre Josephine Bornebusch fra den populære TV-serien «Solsidan» spilte). I 2012 hadde han også en rolle i forbindelse med nyinnspillingen av Dallas. På privaten er Patrick Duffy tilhenger av den budistiske trosretningen Nichiren Daishonin, opplyser Wikipedia. Han er gift med ballettdanseren Carlyn Rosser (57) og sammen har de sønnene Padraic Terence Duffy (42) og Conor Frederick Duffy (37).

For 30 år siden, da Patrick Duffy var 37 år, ble hans foreldre drept i forbindelse med et innbrudd i deres eget hjem. Tenåringene Kenneth Miller og Sean Wentz ble dømt for drapene, men i 2001 innrømmet Wentz at han hadde skutt Duffys foreldre på egenhånd.

PAPPAEN I HUSET: Patrick Duffy spilte Frank Lambert.  Foto: NTB Scanpix
PAPPAEN I HUSET: Patrick Duffy spilte Frank Lambert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suzanne Somers (70) - spilte Carol Foster

Den sjarmerende blondinen har spilt i utallige filmer siden «Step by Step», og har også gjort stor suksess som selvhjelpsforfatter. Hun har skrevet flere bøker om slanking og også en rekke alternativ medisin-bøker. Hun er blitt kritisert, blant annet av American Cancer Society, for å promotere alternativ-kreftmedisin. I 2000 ble hun selv diagnostisert med brystkreft i stadie to. Hun valgte å ikke gjennomgå cellegiftbehandling, men heller bruke preparatet Iscador (alternativ medisin fra misteltein). I dag skal hun være friskmeldt, skriver Daily Mail.

- Cellegift har vært så mislykket for så mange. Jeg ønsket ikke å gjennomføre det og forgifte kroppen min. For meg var det absolutt det beste valget jeg kunne ha gjort, har hun, ifølge Daily Mail, sagt i et intervju med Closer magazine.

SUZANNE SOMERS: Suzanne spilte Carol Foster i Step by Step. Her med ektemannen Alan Hamel (80) fotografert i år.  Foto: NTB Scanpix
SUZANNE SOMERS: Suzanne spilte Carol Foster i Step by Step. Her med ektemannen Alan Hamel (80) fotografert i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke nok med det, i 2007 opplevde Suzanne og ektemannen Alan Hamel (80) å miste deres luksuriøse hus i Malibu da en skogbrann herjet i området. Sist gang vi så Suzanne Somers på TV var i fjor da hun var deltaker i «Dancing with the Stars» (den amerikanske versjonen av «Skal vi danse»). Der havnet hun på niendeplass.

LES OGSÅ: - TV-serier er den nye parterapien

Brandon Spencer Lee Call (40) - spilte John Thomas «JT» Lambert

Før suksessen med «Step by Step» spilte Brandon rollen som Hobie Buchannon i «Baywatch» - sønnen til Mitch Buchannon (spilt av David Hasselhoff).

I 1996 opplevde Brandon sitt livs mareritt i det han var på vei hjem etter en dag med filming på «Step by Step»-settet. Ifølge nettstedet The Richest oppdaget den da 19 år gamle skuespilleren at en bil fulgte etter ham. Han prøvde «å riste av seg» den ukjente bilen, men havnet i en blindvei og dette resulterte i at han ble skutt i begge armene av tenåringssjåføren Tommy Eugene Lewis. Til tross for at Brandon Call var hardt såret klarte han likevel å kjøre til nærmeste politistasjon. Ifølge nettstedet er det per dags dato ukjent hvorfor Lewis handlet som han gjorde. 

Da «Step by Step» hadde sin siste sesong i 1998 valgte Brandon å legge opp som skuespiller. Det var det samme året som han ble far til en liten jente. I dag er han og datterens mor skilt. 

JT LAMBERT: Brandon Spencer Lee Call spilte Frank Lamberts eldste sønn. Dessverre eksisterer det ikke nyere bilder av Call. Foto: TV 2
JT LAMBERT: Brandon Spencer Lee Call spilte Frank Lamberts eldste sønn. Dessverre eksisterer det ikke nyere bilder av Call. Foto: TV 2 Vis mer

Christine Lakin (37) - spilte Alicia «Al» Lambert

Lakin er den av «Step by Step»-barna som har hatt størst suksess på skuespillerfronten etter å ha spilt i 90-tallsserien. Hun har spilt i utallige blockbuster-filmer, og i 2008 spilte hun side om side med realitystjernen Paris Hilton (35) i «The Hottie and the Nottie». I mars i år ble det kjent at hun hadde fått en rolle i TV-serien «Hollywood Darlings». I denne serien fikk hun selskap av to andre tidligere barnestjerner, nemlig Jodie Sweetin (34) kjent fra «Under samme tak» og Beverley Mitchell (35) som spilte i «Den syvende himmel».

Høsten 2014 giftet hun seg med skuespillerkollega Brandon Breault og i mars i år ble de to foreldre til en liten jente, skriver People

- Vi er så heldige som får lov til å bli foreldre, og ser frem til å gi henne masse kjærlighet, og overøse henne med latter og glede i en tid hvor ting ser ut til å være utfordrende, sa hun til People i da gravidnyheten ble kjent i november i fjor.

LES OGSÅ: 5 tv-serier som passer ditt stjernetegn

Josh Byrne (32) - spilte Brendan Lambert

Josh var bare syv år da første sesong av «Step by Step» rullet over TV-skjermen på begynnelsen av 90-tallet. Etter at serien opphørte i 1998 har vi hørt - og sett - lite av 32-åringen som er født og oppvokst i Los Angeles. Men ifølge MySpace-kontoen hans er han glad i å kle seg ut og å tegne. 

FORLOT RAMPELYSET: Josh Byrne spilte Brendan Lambert. Dette bildet er lånt fra hans MySpace-side. Foto:  Foto: Skjermdump MySpace
FORLOT RAMPELYSET: Josh Byrne spilte Brendan Lambert. Dette bildet er lånt fra hans MySpace-side. Foto: Foto: Skjermdump MySpace Vis mer

Staci Keanan (41) - spilte Dana Foster

Skuespilleren ble gitt det russiske navnet Anastasia Sagorsky da hun ble døpt i 1975, ettersom hennes far Irv Sagorsky har russiske aner. Hun begynte karrieren allerede som femåring, og figurerte i flere TV- og radioshows, i tillegg til en rekke reklamer. Hun hadde blant annet stemmen i My Little Pony-reklamene. Etter noen år flyttet moren og lillesøsteren Pilar til New York slik at Staci kunne søke lykken som skuespiller i «The Big Apple», og da hun var 12 år dro familien videre til Los Angeles hvor hun hadde småroller i diverse filmer. Så landet Staci rollen som Dana Foster i «Step by Step» og suksessen var et faktum. 

Hun har fortsatt sitt virke som skuespiller, og har blant annet spilt i filmene «Hidden Secrets »(2006) og «Death and Cremation» (2010). Hun har også rukket å studere juss ved Southwestern Law School i Los Angeles, opplyser Wikipedia, og i dag jobber som advokat i nettopp Los Angeles. Hun er gift med skuespiller Guy Birtwhistle fra Nord-England, og tilhører den katolske trosretning.

LITT RUSSISK: Staci Keanan spilte Dana Foster. Hun er egentlig døpt Anastasia Sagorsky. Dette bildet er lånt fra Twitter-kontoen hennes. Foto:  Foto: Skjermdump Twitter
LITT RUSSISK: Staci Keanan spilte Dana Foster. Hun er egentlig døpt Anastasia Sagorsky. Dette bildet er lånt fra Twitter-kontoen hennes. Foto: Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk hvilken «SKAM»-skuespiller som dukker opp i ny film!

Angela Watson (41) - spilte Karen Foster

Den mørke skjønnheten vokste opp på gården til foreldrene Barbara og Allen Watson i Oakwood, Illinois fram til hun var 10 år. Da flyttet familien til Florida, og foreldrene sendte lille Angela på hundrevis av skjønnhetskonkurranser. Den mørke jenta var et yndet modellobjekt og vant ifølge Wikipedia hele 60 kroner og 200 trofeer. Familien flyttet etter hvert til Los Angeles slik at Angela fikk prøve seg som skuespiller. Her landet hun rollen som den obsternasige tenåringsjenta Karen Foster i «Step by Step».

Da serien tok slutt i 1998 fant Angela ut at foreldrene hennes hadde brukt opp alle pengene hun hadde tjent de siste 10 årene (som i dag utgjør rundt 21 millioner kroner), og gikk rettens vei for å få pengene tilbake, opplyser Wikipedia. Hun la siden skuespillerkarrieren på hylla for å kjempe for barn og unges økonomiske rettigheter i Child Actors Supporting Themselves (CAST). En organisasjon hun selv var med på å starte i 2000.

KJEMPER FOR UNGES RETTIGHETER: Angela Watson spilte Karen Foster i Step by Step. I dag har hun lagt skuespillerkarrieren for å jobbe for barn og unges økonomiske rettigheter. Foto: NTB Scanpix
KJEMPER FOR UNGES RETTIGHETER: Angela Watson spilte Karen Foster i Step by Step. I dag har hun lagt skuespillerkarrieren for å jobbe for barn og unges økonomiske rettigheter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christopher Castile (36) - spilte Mark Foster

36-åringen spilte den søte, lille nerden Mark i «Step by Step», og samtidig som han holdt på med innspillingen av denne serien hadde han også småroller i andre filmer og TV-serier. Men etter at «Step by Step» var over i 1998 la han skuespillerkarrieren på hylla. I dag er han historielærer ved en videregående skole i California, står det skrevet på Wikipedia.

BLE HISTORIELÆRER: Christopher Castile spilte Mark Foster i Step by Step. Han jobber i dag som historielærer på en videregående skole i California. Dette bildet er lånt fra Twitter-kontoen hans, hvor han har lagt ut et bilde av seg selv og kona Alison. Foto:  Foto: Skjermdump Twitter
BLE HISTORIELÆRER: Christopher Castile spilte Mark Foster i Step by Step. Han jobber i dag som historielærer på en videregående skole i California. Dette bildet er lånt fra Twitter-kontoen hans, hvor han har lagt ut et bilde av seg selv og kona Alison. Foto: Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Emily Mae Young (26) - spilte Lilly Foster-Lambert

«Step by Step» var lille Emilys aller første TV-serie. Hun var med i de to siste sesongene, og hadde rollen som Frank og Carols felles barn. Emily var seks år da hun begynte i serien. I 1999 spilte hun i den romantiske komedien «Undercover Angel», men etter dette har hun holdt seg borte fra rampelyset. Mest sannsynlig konsentrer hun seg om skolegang og studier. 

Se søtt YouTube-klipp fra da lille Emily gjestet «The Rosie O'Donnell Show» i 1996 under:

Vil du bli bedre kjent med noen av skuespillerne fra «Step by Step» kan du sjekke ut Twitter-kontoene deres: @ChrisCastile@Staci_Keanan@yolakin og @SuzanneSomers.

LES OGSÅ: - Vi har det villeste girl crush på Noora!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer