Ricki Lake

Slik gikk det med talkshow-ikonet Ricki Lake

Endelig smiler lykken til den 52 år gamle stjernen.

RICKI LAKE: Den populære programlederen Ricki Lake ledet et av de mest omdiskuterte talkshowene på 90-tallet. FOTO: NTB
RICKI LAKE: Den populære programlederen Ricki Lake ledet et av de mest omdiskuterte talkshowene på 90-tallet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Et av de mest omdiskuterte talkshowene som gikk på 90-tallet, var The Ricki Lake Show der amerikanske Ricki Lake hadde vertinnerollen.

Da talkshowet ble sendt for første gang, høsten 1993, var Ricki 24 år og var på det tidspunktet den yngste som noen gang hadde ledet et talkshow.

Talkshowet ble sendt på dagtid, og henvendte seg til et yngre publikum - Generasjon X - enn det man tidligere hadde vært vant til.

Kontroversielle temaer ble tatt opp, og alltid med en liten tvist og et element av overraskelse. Og, dette var lenge før man hadde sex på direktesendt TV.

Dersom noen for eksempel hadde vært utro, fikk gjerne den man hadde vært utro med en invitasjon til showet, uten å vite hvorfor han eller hun var invitert. For så å bli konfrontert med personen man hadde hatt sex med - og dens kjæreste eller ektefelle. Drama!

Habil skuespiller

Dette sørget for at talkshowet ble et populært program, og gikk sin seiersgang i hele 11 år. I mai 2004 ble det tatt av lufta. Noen år senere, i 2012, fikk Ricki et nytt program - The New Ricki Lake Show - men dette gikk så dårlig at det ble tatt av lufta etter kun én sesong.

Men det er ikke bare som talkshow-vertinne at Ricki Lake, i dag 52 år, har vist talent. Hun er også en habil skuespiller, og har flere roller bak seg. I 1988 hadde hun en av hovedrollene i den populære film Hairspray, og i 1990 spilte hun side om side med Hollywood-kjekkasen Johnny Depp i kultfilmen Cry baby.

CRY BABY: Ricki Lake spilte side om side med kjekkasen Johnny Depp i kultfilmen Cry baby fra 1990. FOTO: NTB
CRY BABY: Ricki Lake spilte side om side med kjekkasen Johnny Depp i kultfilmen Cry baby fra 1990. FOTO: NTB Vis mer

I 2011 var hun med i den amerikanske versjonen av Skal vi danse, Dancing with the Stars, og viste at hun har talent også på parketten. Hun havnet på en respektabel tredjeplass i konkurransen, kun slått av reality-kjendis Rob Kardashian og tidligere soldat J. R. Martinez.

HAIRSPRAY: Denne filmen fra 1988 ble Ricki Lakes gjennombrudd. FOTO: NTB
HAIRSPRAY: Denne filmen fra 1988 ble Ricki Lakes gjennombrudd. FOTO: NTB Vis mer

Skilt to ganger

På privaten har Ricki Lake opplevd både opp- og nedturer. Hun har vært gift to ganger, og har to barn med eksmannen Rob Sussman.

De møttes samme høst som Ricki Lake ledet første sesong av det populære talkshowet, og giftet seg i Las Vegas høsten etter. Sønnen Milo Sebastian kom til verden i 1997 og Owen Tyler i 2001.

I forbindelse med yngstesønnens fødsel lagde Ricki Lake dokumentarfilmen The Business of Being Born, der Ricki fødte foran kamera.

Ekteskapet med Sussmann opphørte i 2005.

Senere ble hun gift med smykkedesigner Christian Evans, men lykken tok slutt i 2015. Seks år etter at de ble sammen. I 2017 begikk han selvmord, noe som gikk hardt innpå ekskona Ricki.

DØDE: Ricki Lake var gift med smykkedesigner Christian Evans fra 2012 til 2015. To år etter skilsmissen begikk han selvmord. FOTO: NTB
DØDE: Ricki Lake var gift med smykkedesigner Christian Evans fra 2012 til 2015. To år etter skilsmissen begikk han selvmord. FOTO: NTB Vis mer

- Jeg var aldri så lykkelig som når jeg var med ham. Det er en tragedie som jeg tror jeg aldri kommer til å komme helt over. Han var min favorittperson, og det beste som har hent meg, sa Ricki Lake i podkasten The Dan Wootton Interview i 2019.

Fødte foran kamera

Under talkshow-perioden var det også mye fokus på Ricki Lakes vekt, og hun har tidligere vært åpen om at hun begynte å overspise etter å ha opplevd seksuelt misbruk i barndommen.

I et intervju med Today show i 2009 åpnet hun opp om at fødslene har hjulpet henne gjennom traumene.

- Fødslene bidro til at jeg fikk et helt annet syn på kroppen min. Jeg så hva kroppen var i stand til å gjøre, og klarte å omfavne den. Slutte å bry meg om kroppsfokuset. Jeg tror det ligger en potensiell healing-prosess for alle kvinner gjennom en fødsel, dersom man selv ønsker å åpne seg opp for det, sa hun i Today-intervjuet.

GODT JOBBA: Ricki Lake har til sammen gått ned nesten 60 kilo. Her fra 2009. FOTO: NTB
GODT JOBBA: Ricki Lake har til sammen gått ned nesten 60 kilo. Her fra 2009. FOTO: NTB Vis mer

På det tyngste veide den 160 cm høye Ricki 117 kilo, men i forbindelse med premieren av talkshowet på begynnelsen av 90-tallet gikk hun ned 45 kilo. Etter yngstesønnens fødsel har hun tatt av seg ytterligere 13 kilo.

Lider av hårtap

Og som om ikke dette var nok av opp- og nedturer, har også Ricki Lake opplevd å både miste familiehjemmet i Malibu i en brann og har vært åpen om at hun lider av hårtap som følge av jojo-slanking, depresjon og sterke kjemikalier som ble bruk under innspillingen av filmen Hairspray på 80-tallet.

- Jeg har slitt med hårtap hele mitt voksne liv. Jeg gikk fra Hairspray til Hairless, sa Ricki Lake i et intervju med Woman's Health i januar 2020.

Men nå smiler lykken endelig igjen for den 52 år gamle tobarnsmoren.

På sosiale medier avslørte hun at hun har fått ring på fingere, og skal gifte seg for tredje gang.

«Jeg er forlovet! Dette er Ross. Han er min person. Han er fantastisk», skrev hun til et bilde av seg selv og forloveden publisert 21. februar 2021.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer