Ungkaren

Slik gikk det med Ungkaren-parene

- Det var veldig sårt for meg. Jeg har aldri kjent på de følelsene som jeg hadde da vi kom hjem.

UNGKAREN: Alexander og Maiken på deres siste date før valget skulle tas. Foto: Discovery
UNGKAREN: Alexander og Maiken på deres siste date før valget skulle tas. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Denne uken ble den aller siste rosen delt ut av ungkarene, og det var knyttet mye spenning og nerver til valget.

Amadou Secka (28) sto til slutt igjen med Thea Storhaug (24) og Sara Berge Holmberg (28), og det ble Thea som stakk av med den siste rosen.

- Det har vært en veldig fin opplevelse, og jeg har fått utfordret meg masse på ting jeg ikke har vært komfortabel med. Jeg har tidligere hatt vanskeligheter med å åpne meg, men etter å ha vært med på Ungkaren føler jeg at jeg har blitt flinkere til det. I tillegg har jeg fått så mange fine venninner jeg tar med meg videre, sier Thea.

- Hva var vanskeligst med deltakelsen?

- Å åpne meg opp og vise hvem jeg er. Det var vanskelig å være komfortabel i den settingen vi var i – jeg følte meg litt rar. Det ble så oppstilt.

OPPSTILT: Thea syntes det var ganske ukomfortabelt å bli filmet under date. Foto: Discovery
OPPSTILT: Thea syntes det var ganske ukomfortabelt å bli filmet under date. Foto: Discovery Vis mer

Rart å se seg selv på tv

- Hvordan har det vært å se seg selv på tv?

- Jeg har sett på det alene – jeg klarer ikke å se på det med andre! Jeg blir så klein, og synes det er flaut, men alt i alt har det gått overraskende bra.

Thea har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra tv-seere.

- Det er mange som har sagt at de heier på meg. Det er også en del som sier at jeg er så sjenert og tilbakeholden, men det er jeg jo enig i, så det går fint, ler hun.

Tiden etter programmet

Før det siste valget var Thea ekstremt nervøs. Hun ante ikke hva utfallet ville bli. Da Amadou ga henne den siste rosen, hadde hun problemer med å forstå det.

- Jeg skjønte nesten ikke hva som skjedde – det ble så overveldende. Jeg ble veldig glad, men samtidig var jeg veldig forvirret. Likevel føltes det veldig riktig.

DEN SISTE ROSEN: Thea sto igjen med Amadou til slutt. Foto: Discovery
DEN SISTE ROSEN: Thea sto igjen med Amadou til slutt. Foto: Discovery Vis mer

Mange lurer nok på hvordan det går med Thea og Amadou i dag. Thea forteller at de møttes etter innspillingen og snakket om hvordan de ville gå frem, og de ble raskt enige om å holde ting åpent, og forbli venner.

- Vi tenkte å se hvordan det utspilte seg etter hvert, og så ble det bare med det. Akkurat hva som skjedde er det litt vanskelig å svare på, men for min del hadde jeg behov for litt tid for meg selv da jeg kom hjem, og bare prosessere hva jeg hadde vært med på, sier hun, og legger til:

- Det var også vanskelig å opprettholde et forhold i skjul, og da ble det litt påtatt og vanskelig å date, rett og slett.

Slik går det i dag

Status i dag er at Thea og Amadou bare er venner.

- Er døren lukket for godt?

- Man vet aldri, men jeg tror bare at vi kommer til å fortsette som gode venner, sier hun.

- Er det kjipt?

- I starten tenkte jeg en del på at det var kjipt at vi ikke prøvde hardere. Men likevel føltes det naturlig at det ble sånn. Vi hadde en kjempefin opplevelse sammen, og det er ingen sure miner fra noen parter. Jeg er glad vi har klart å opprettholde en god tone.

Thea er litt hemmelighetsfull når hun får spørsmål om hun dater noen andre i dag, men sier hun ikke har kjæreste per dags dato.

Amadou har ikke besvart KKs henvendelser.

Alexanders valg

Da Alexander Lund skulle dele ut siste rose, var det Eileen Eriksen (31) og Maiken Tønsberg (28) som sto igjen som de to siste. Alexander valgte til slutt sykepleier Maiken.

Maiken forteller at hun er veldig takknemlig for opplevelsen, men at det var mye følelser på én gang, noe som ble ganske overveldende til tider.

- Når du er innesperret i fire uker, blir følelsene veldig forsterket. Det var en emosjonell berg-og-dalbane egentlig, med mange oppturer, men også mye frustrasjon og usikkerhet. Likevel ville jeg aldri vært foruten – for jeg hadde det veldig fint.

- Hva var mest utfordrende?

- Usikkerheten. Jeg prøvde å få bekreftelse fra Alexander hele tiden, og jeg fikk det på et vis fra han, men man er jo usikker når det er flere jenter som dater samme fyr. Å høre på hvordan de andre jentene opplevde de siste datene, var veldig sårt fort meg, sier Maiken, og fortsetter:

- Om jeg ble forelsket eller betatt er vanskelig å si, men jeg fikk ekte følelser for Alexander. Alt som skjedde under innspillingen føltes veldig ekte og genuint, og jeg følte at det var gjensidig.

Ekstremt lettet

Nervene var i høyspenn før siste roseseremoni. Maiken forteller at hun var på gråten hele dagen. Hun var veldig nervøs og engstelig – helt til hun fikk den aller siste rosen.

- Jeg ble så sykt lettet! Da fikk jeg virkelig den bekreftelsen jeg hadde gått og ventet på. Talen han holdt virket veldig oppriktig, så det føltes naturlig å fortsette relasjonen da vi kom hjem.

SISTE VALG: Alexander valgte til slutt Maiken. Foto: Discovery
SISTE VALG: Alexander valgte til slutt Maiken. Foto: Discovery Vis mer

Maiken gledet seg stort til å komme hjem, og hun så veldig frem til å ha Alexander for seg selv, og fortsette å utvikle deres relasjon. De datet i halvannen måned, før det begynte å briste.

- Jeg ville virkelig prøve, men jeg tror ikke vi hadde de samme forventningene til hverandre og vår relasjon. Det endret seg da vi kom hjem.

Flere grunner

28-åringen tror at det er flere grunner til at det ikke ble de to, men hun understreker at det var en del ytre faktorer som påvirket. Det var blant annet mange rykter ute og gikk, og Maiken hadde vanskeligheter med å vite hva hun skulle tro på og ikke.

- Det var vanskelig å stå i, for både Alexander og meg. Vi valgte til slutt å avslutte relasjonen, og siden den gang har vi ikke snakket sammen. Vi er ikke uvenner, men vi har ingenting å snakke om.

- Det høres jo ut som en litt sår avslutning?

- Ja, det var veldig sårt for meg. Jeg har aldri kjent på de følelsene som jeg hadde da vi kom hjem. Jeg gråt mye, og hadde en dårlig magefølelse. Jeg hadde en stor klump i magen, og med en gang vi ble enige om at det ikke ville bli oss to, slapp den taket.

Når Maiken tenker tilbake på det nå, kjenner hun ikke seg selv igjen.

- Det var mye som skjedde på en gang. Mye usikkerhet og utrygghet. Alexander har veldig mange gode kvaliteter, og vi hadde det veldig fint da vi var sammen, men jeg kunne ikke gå med den usikkerheten hele tiden. Det var veldig riktig å avslutte relasjonen, og jeg er glad det ikke er oss nå. Men jeg ønsker Alexander alt godt.

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ikke klar for å date på tv igjen

Maiken er glad det er cirka et halvt år siden innspillingen, slik at hun har fått prosessert mye av det.

- Det ble noen tårer i starten, da jeg var veldig lei meg. Å se det på tv ripper jo opp i gamle følelser. Men jeg får også veldig mange gode følelser av å se på det. Jeg har jo fått flere gode venninner som jeg tar med meg videre.

- Kunne du ha vært med på et lignende tv-program igjen?

- Det skal mye til for at jeg skal prøve å finne kjærligheten på tv igjen – jeg har fått litt nok av det, sier Maiken, og ler godt.

- Å snakke så mye om følelser har jeg aldri gjort i hele mitt liv! Men man lærer jo mye av det.

Maiken er fortsatt singel – hun har hatt behov for å ta det rolig på dating-fronten en periode, men hun er absolutt klar om den rette dukker opp.

- Jeg er veldig klar for å date, smiler hun.

Veldig vanskelig valg

Alexander forteller at Ungkaren har vært en veldig god opplevelse. Det har vært morsomt, men også utfordrende.

Han forteller at det siste, avgjørende valget var veldig vanskelig, da han likte både Maiken og Eileen svært godt.

- Det var så jevnt som det fremstår på tv, ja. Begge to hadde så fine kvaliteter, og så var de samtidig så forskjellige. Det er veldig klisjé å si, men jeg måtte følge hjertet, og tenke over hvem som var den første som dukket opp i hodet mitt når jeg tenkte på dem.

DATE: Alexander og Maiken på date. Foto: Discovery
DATE: Alexander og Maiken på date. Foto: Discovery Vis mer

Underveis i innspillingen har flere vært usikre på Alexanders intensjoner, og om han oppriktig var der for å finne kjærligheten.

- Jeg fikk jo høre at noen lurte på om jeg var der for de riktige intensjonene, og jeg ble litt skuffet over å høre det. Men jeg håper at folk ser hvor investert jeg var på slutten. Det ble veldig følelsesladd. Jeg visste at det betydde mye for jentene, de hadde gitt så mye – og så står jeg der og skal velge, noe som egentlig er ganske absurd. Så det betydde mye for meg.

Utfordrende tid

Rett etter innspilling ble parene kjørt til et fint hotell, og for én gangs skyld kunne de snakke sammen uten å ha kameraer til stede.

- Det var veldig uvant! Men vi koste oss masse den kvelden. Vi var ute og spiste, og sov der en natt, før vi fløy hjem til Norge. Og så hadde jeg en jobbtur til Miami i fire netter, noe Maiken ble med på. Det var kjempehyggelig.

Tiden etter beskriver Alexander som veldig bra, men også rar. Hovedsakelig fordi de måtte holde forholdet skjult.

- Hemmeligholdet var utfordrende nok i seg selv, i tillegg til at vi skulle tilbake til hverdagen. Maiken syntes det var vanskelig, og hun var usikker. Etter litt tid satte vi oss ned for å snakke om hva vi skulle gjøre. Om vi skulle tørre å satse. Det gjør jo vondt når man har følelser, men så skåner man kanskje seg selv litt, og vi ble enige om å gå hvert til vårt.

- Hvordan føltes det?

- Jeg ville gitt det mer tid. Bare ta det rolig og se hvordan det utviklet seg, men jeg tror ikke at det var nok for Maiken. Noe jeg forstår veldig godt, så jeg tar på meg skylden for det. Hun er en veldig flott jente, og jeg ønsker henne alt godt. Virkelig.

Rykter

Det har versert en del rykter, noe Alexander har fått med seg. Han sier at han har hørt masse rart som ikke stemmer.

- De eneste som vet sannheten, er Maiken og meg, og jeg gidder egentlig ikke å kommentere disse ryktene. Det føles litt som at det er meg mot verden. Det er åpenbart noen som ikke liker meg, og det må jeg bare stenge ute. Folk får tro hva de vil. Men jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger også. Folk får se hvem jeg er på tv, og jeg står trygt i det.

- Jeg regner med at du har fått en del oppmerksomhet den siste tiden?

- Ja, det har ikke vært mangel på det – noe som gjør ting litt vanskeligere for en eventuell partner. Det skal sies at jeg hater jo ikke oppmerksomhet – da kunne jeg ikke ha vært med på et sånt program. Men det oppleves som ganske overfladisk.

Fortsatt singel

Alexander forteller at han ikke har prioritert dating i det siste – det har vært en intens sommer med mye jobbing, og han har fokusert på å komme tilbake til gode rutiner.

- Nå som programmet er ferdig, er jeg litt fri igjen. Men jeg føler meg ganske ferdig med dating akkurat nå, ler han.

- Det er ikke sånn at jeg ikke vil møte noen, men jeg stresser ikke med det. Jeg må fordøye alt som har skjedd, og se hva som skjer videre.

Utelukker ikke mer tv

- Har du noen gang tvilt på om du tok riktig valg?

- Nei, det har jeg ikke. Jeg var trygg på valget som ble tatt, selv om man så klart kan lure på hvordan utfallet kunne sett ut om man valgte annerledes. Jeg er veldig glad jeg valgte Maiken, det føltes riktig der og da, og i tiden etter. Samtidig ønsker jeg Eileen alt vel – vi har så vidt pratet sammen, og hun har det fint, noe det er godt å høre.

- Frister det å date på tv igjen?

- Jeg kan love deg én ting, og det er at jeg ikke skal delta i flere datingprogrammer! Jeg hadde ikke sagt ja til en ny runde Ungkaren nå, men jeg angrer overhodet ikke på deltakelsen. Jeg har fått en god erfaring jeg tar med meg videre i livet, sier han, og legger til:

- Å gjøre noe annet på tv er ikke utenkelig, det kommer helt an på hva det er. Men det blir ikke noe mer gråting på tv grunn av jenter med det første – det holder nå, ler han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet