Hvite gutter

Slik har det gått på privaten med gutta i «Hvite gutter»

To er blitt fedre, én stikker til skogs, mens en annen er på Tinder igjen.

HVITE GUTTER: Denne høsten blir vi flue på veggen når gutta tar en siste fest i den populære TV-serien 'Hvite gutter'. FOTO: Warner Bros. Discovery
HVITE GUTTER: Denne høsten blir vi flue på veggen når gutta tar en siste fest i den populære TV-serien 'Hvite gutter'. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2018 spådde KK at den knallferske serien «Hvite gutter» kom til å bli en av årets absolutt desiderte snakkiser - og jammen fikk vi rett!

EN SISTE FEST: Denne høsten er det duket for siste sesong. Dette bildet er fra sesong 7. FOTO: Warner Bros. Discovery
EN SISTE FEST: Denne høsten er det duket for siste sesong. Dette bildet er fra sesong 7. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

Serien har siden den gangen høstet gode kritikker (etter en start med svært lunkne tilbakemeldinger), og stukket av med flere gjeve TV-priser.

Den gangen, på høstlanseringen til TVNorge i januar 2018, var KK så å si eneste medie som tok en prat med gutta bak serien.

Og dette er noe Johannes Roaldsen Fürst (30), Eirik Hvattum Bjørnstad (36), Torjus Tveiten (31) og Jørgen Evensen (31) minnes når vi møter dem nå, over fire år senere.

- Der er du jo! Vår yndligsjournalist som har vært med fra dag én!

I 2018: Torjus Tveiten, Eirik Hvattum Bjørnstad, Johannes Roaldsen Fürst og Jørgen Evensen møtte hverandre mens de gikk på Westerdals i Oslo. Her fra det året serien ble lansert. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I 2018: Torjus Tveiten, Eirik Hvattum Bjørnstad, Johannes Roaldsen Fürst og Jørgen Evensen møtte hverandre mens de gikk på Westerdals i Oslo. Her fra det året serien ble lansert. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Og det konkluderes med latter og glimt i øyet at ringen nå blir sluttet, ettersom også dette intervjuet finner sted på nettopp en TV-lansering i regi av kanalen.

Denne gangen med litt flere medier enn «bare» KK som ønsker en kommentar fra gutta.

- Er det sånn at dere føler at dere er vokst fra serien?

- Vi vil i alle fall forsøke å vise at vi ikke er barnslige idioter lenger, og så får vi se hvor lenge det varer! forklarer Johannes.

- Vi avslutter mens alle er gode venner, og det ikke er dårlig stemning, supplerer Torjus.

SPILLER RIKINGER: Både Henrik Mestad og Jon Øigarden spiller to sleipe rikinger - Mestad i «Hvite Gutter» og Øigarden i «Exit». Men kan karakterene møtes i «Exit»? Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

I løpet av de fire årene serien er gått på TVNorge og strømmetjenesten Discovery+ (nå Warner Bros. Discovery), har vi vært flue på veggen når de fiktive karakterene er gått fra pubertale noen-og-tyve-åringer, til hakket mindre pubertale karer som har bikka 30.

GODE MINNER: Serien har gitt oss mye latter og glede på skjermen! FOTO: Warner Bros. Discovery
GODE MINNER: Serien har gitt oss mye latter og glede på skjermen! FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

- Serien handler om å vokse opp. Vi er vokst opp sammen med serien, og nå må vi gi oss mens leken er god. Men vi skal lage nye ting sammen i fremtiden! forteller Torjus videre.

- Hva kan vi forvente av siste sesong?

- Det drar seg til! Det blir giftemål ...

- Det er det vel også privat for deg, Torjus?

- Jeg er forlovet og har fått barn!

- Jeg har også fått barn, smetter Eirik inn fra sidelinjen.

- Mens du er på Tinder, Johannes?

- Er jeg det? sier Johannes ironisk-undrende, mens gutta ler.

Jørgen, som har samboer, er mest opptatt av å få frem at han stikker til skogs med 71 grader nord-gjengen. Noe som vi seere får se på kanalen til høsten.

- Synes dere at det er trist at «Hvite gutter» nå er inne i sin siste sesong?

- Det er jo litt trist at det er over, ja, sier Eirik.

- Vemodig er kanskje mer riktig, smetter Johannes inn.

- Det er vemodig, fordi at dette var det første vi gjorde. Det er vårt første barn. Det er vemodig at barnet er blitt voksen, men! det er mulig å få et barn til, påpeker Torjus.

Hevder de bidro til Norges Oscar-nominasjon

Gutta har mange gode minner fra innspilling og «Hvite gutter»-epoken, og spesielt én ting er de veldig stolte over å ha bidratt til. Nemlig sørge for en Oscar-nominasjon til Norge.

- Når jeg tenker tilbake så løftet vi jo Renate Reinsve opp og frem. Det var vi som skapte Renate Reinsve, og ga Norge en Oscar-nominasjon, sier Jørgen med glimt i øyet.

OPP OG FREM: Renate Reinsve fikk nylig Amanda-pris for sin rolle i «Verdens verste menneske». Filmen ble også Oscar-nominert. Renate Reinsve spilte Frida i 'Hvite gutter'. FOTO: Heiko Junge / NTB
OPP OG FREM: Renate Reinsve fikk nylig Amanda-pris for sin rolle i «Verdens verste menneske». Filmen ble også Oscar-nominert. Renate Reinsve spilte Frida i 'Hvite gutter'. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

Renate Reinsve hadde hovedrollen i Trier-filmen «Verdens verste menneske», som ble nominert til Oscar i 2022. I «Hvite gutter» spilte hun Jørgens kjæreste Frida, som riktig nok var en av hennes første TV-roller.

- Vi ga på en måte Trier den krykka han trengte for endelig å få en Oscar-nominasjon, sier Eirik breialt.

- Hun har klart seg veldig bra på egenhånd, det synes er viktig å få frem! supplerer Johannes diplomatisk fra sidelinjen.

Ny serie

I 2023 kommer TV-serien «Knekt» på samme kanal, som firerbanden har vært med på å utvikle.

- Vi har funnet opp uttrykket «poetisk actionkomedie». Vi elsker poesi, vi elsker action og vi elsker komedie. Og vi kan røpe at vi skal bevege oss bort fra vestkanten i Oslo til mer østlige strøk av landet, sa Johannes til Kampanje i sommer.

KNEKT: Den nye serien er forventet å ha premiere i 2023. FOTO: Warner Bros. Discovery
KNEKT: Den nye serien er forventet å ha premiere i 2023. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

Ifølge Kampanje er tittelen på serien inspirert av knekten i en vanlig kortstokk, men spiller også på det å få en fysisk eller psykisk knekk.

- Når dere tenker tilbake på de fire siste årene med «Hvite gutter», hva har vært mest stas?

- Å få en etablert skuespiller som Hege Schøyen til å si basic bitch! avslutter Torjus til anerkjennende nikk fra resten av gjengen.

Sesong 7 av «Hvite gutter» har premiere på strømmetjenesten Warner Bros. Discovery torsdag 25. august 2022. Se trailer under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer