Jentetur

Slik har du ALDRI sett Janne Formoe før!

Fikk bryne seg på helt ny utfordring foran skjermen.

JENTETUR: Janne Formoes karakter Linda har mistet mann, barn, hus og bestevenn til en mye yngre influenser. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS
JENTETUR: Janne Formoes karakter Linda har mistet mann, barn, hus og bestevenn til en mye yngre influenser. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS Vis mer
Publisert

Jenteturen fra helvete er en mild beskrivelse av det som utspiller seg på lerretet i 95 minutter i den splitter nye kinofilmen Jentetur.

I hovedrollen finner vi Janne Formoe (47), som spiller den forsmådde ekskona Linda - som ikke kommer over det faktum at en ung, pen bloggerbabe har tatt over både mann, hus, barn og nå også bestevenninne.

Dette er Jannes aller første hovedrolle på film - og dermed har hun fått bryne seg på en helt ny utfordring!

Bestevenninnen spilles av Line Verndal (50) og influenseren spilles av Ida Ursin-Holm (31).

TRIO: Ida Ursin-Holm, Line Verndal og Janne Formoe. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS
TRIO: Ida Ursin-Holm, Line Verndal og Janne Formoe. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS Vis mer

Vi har møtt trioen i forbindelse med presselanseringen av filmen, og de forteller at de hadde det utrolig gøy under innspilling av filmen - som foregikk på Hamar og Norefjell under koronapandemien.

- Det var da det var et lite smutthull i restriksjonene, som gjorde at Hamar og distriktet var litt mer åpent enn i hovedstaden, forklarer Line.

- Ja, det var en litt annen atmosfære der enn i Oslo, og vi følte rett og slett at vi var litt på jentetur mens vi spilte inn! supplerer Ida.

Påtvungen jentetur

Ifølge Janne møter vi en venninnetrio som ikke nødvendigvis viser seg å være en god match. To av dem er bestevenninner fra før, mens det siste tilskuddet gjør alt hun kan for å bli en del av gjengen.

- Dette er en slags påtvunget jentetur, som de kanskje ikke nødvendigvis har så lyst til å være sammen på. Det er ikke alltid at tre jenter funker sammen, og det er typisk at én havner litt utenfor. Det gjør min karakter, sier Janne.

EKTE VENNSKAP: Ida, Janne og Line utviklet et nært vennskap under innspillingen av filmen. FOTO: Nordisk Film Distribusjon
EKTE VENNSKAP: Ida, Janne og Line utviklet et nært vennskap under innspillingen av filmen. FOTO: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

- Hvordan var dynamikken med dere «in real life» under innspillingen? Ble det noe drama?

- Det var langt inn i vinen og dype samtaler med én gang, slik det gjerne er på jentetur! sier Janne entusiastisk.

Line er overbevist om at kvinner de siste årene er blitt flinkere til å heie hverandre opp og frem.

- Det er mindre drama mellom oss, enn det kanskje var før, da vi ikke hadde så mye makt som vi har nå. Nå trenger vi ikke å konkurrere lenger på samme måte, og det er utrolig deilig. Nå vil vi hverandre vel, rett og slett!

FYLLESYKE: Under innspillingen av skiscenene, der karakterene skulle være fyllesyke, var Janne Formoe, Line Verndal og Ida Ursin-Holm faktisk litt preget av dagen derpå-stemning. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS
FYLLESYKE: Under innspillingen av skiscenene, der karakterene skulle være fyllesyke, var Janne Formoe, Line Verndal og Ida Ursin-Holm faktisk litt preget av dagen derpå-stemning. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS Vis mer

Både Janne, Ida og Line har alle tre godt etablerte venninnegjenger på privaten, men satte stor pris på det nye vennskapet som blomstret opp på settet under Jentetur-innspillingen.

Dette er første gang de tre spiller mot hverandre.

- Det å bli kjent med disse to damene var sinnsykt deilig, og spesielt også fordi at det var under pandemien, da man hadde lite fysisk kontakt med andre. Vi har klart å holde kontakten og er blitt venninner i ettertid, og det er ikke alltid man klarer, sier Ida ærlig til KK.

Overrasket med bursdagsfeiring på settet

Et godt minne fra innspillingen er da Janne og Ida, og resten av crewet, feiret Lines 50-årsdag 23. mars.

- Det ble en veldig spesiell markering, fordi at restriksjonene var som de var. Men jeg fikk bursdagssang og bobler. Det var mange kvelder der vi tre satt på rommet og delte en flaske musserende, fordi at vi ikke kunne gå ut, minnes Line.

- Hvem er dere selv på jentetur når dere er sammen med venninnegjengen deres?

- Jeg vet veldig godt hvem jeg er! sier Ida og ler.

- Jeg er hun som organiserer flybilletter og booker restauranter. Sånne ting. Hvis jeg merker at folk ikke er gira, og jeg har forsøkt å gjøre mitt beste, kan jeg fort bli litt gæren!

AFTERSKI: Janne Formoe og Ravdeep Singh Bajwa spiller Linda og Kevin, som faller for hverandre på dansegulvet på Norefjell. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS
AFTERSKI: Janne Formoe og Ravdeep Singh Bajwa spiller Linda og Kevin, som faller for hverandre på dansegulvet på Norefjell. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS Vis mer

Selv føler Line at hun er i den mer reserverte kategorien når hun er på jentetur.

- Jeg venter litt i kulissene, før samtalen kommer ordentlig i gang. Jeg liker å smette inn spørsmål, og er nok hun som henger litt bakpå.

Mens Janne ser på seg selv som en god kombinasjon av både Line og Ida.

- Jeg kan også bestille og organisere, men hvis Ida hadde vært der og tatt over orgingen, hadde jeg kanskje blitt underholdningsavdelingen. Pisket opp med noe feststemning!

Flere ulike venninnegjenger på privaten

Ida er fra Bø i Telemark, men bo i Oslo, og har mange venninnegjenger.

- Det er veldig interessant, egentlig, for det er jo så forskjellig hvordan man er fra gjeng til gjeng. I min gamle venninnegjeng er jeg hun som sitter og holder mest kjeft, for der har jeg to venninner som er helt crazy pratsomme. Da trekker jeg meg helt tilbake.

- Ja, det kommer an på gjengen, smetter Janne Formoe inn - som selv også har mange ulike venninnegjenger. Noen av dem blant kjendiseliten i Norge.

- Line, synes du det er litt slitsomt med sånne som skal organisere ting hele tiden?

- Nei, absolutt ikke!

- For at jeg skal få kunne være meg selv, er jeg helt avhengig av at det finnes sånne som Ida og Janne.

- Og Ida, synes du det er kjipt om ikke alle klapper deg på skulderen når du har organisert og fikset flybilletter og restauranter?

- Nei, men om man viser misnøye, dersom man ikke selv har bidratt, da synes jeg det er veldig provoserende, sier 31-åringen ærlig.

Også her må Janne si seg enig.

- Hvis de er gode på å organisere er det greit, hvis de suger synes jeg ikke noe om det, og da vil jeg gjerne ta over!

- Er du god på å organisere da?

- Både ja og nei. Jeg kan for eksempel ikke gå foran med kartet, da finner vi aldri frem. Da bestiller jeg heller en taxi. Men å bestille restauranter og sånn, det kan jeg godt gjøre.

Og Ida har allerede neste jentetur med venninnegjengen klar:

- Jeg skal på Celine Dion-konsert med syv jenter neste år. Da kommer venninnene fra bygdene som de har flyttet til, og inn til hovedstaden. Skikkelig jentetur i Oslo. Alle har fått barnefri! Det blir gøy!

BIROLLE: Anne-Kath. Hærland har en artig birolle i filmen. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS
BIROLLE: Anne-Kath. Hærland har en artig birolle i filmen. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS / 74 Enterainment AS Vis mer

I de øvrige rollene i filmen finner vi blant andre sanger og influenser Alexandra Joner (32) som entusiastisk kollega, hamarsing Kåre Magnus Bergh (43) som potensiell hook up, og ikke minst komiker og podkaster Anne-Kat. Hærland (50) som skruppelløs brazilian waxer - mer av den karakteren i monitor, spør du oss!

«Jentetur» har premiere fredag 14. oktober 2022.

Til informasjon, Anne-Kat. Hærland jobber i Aller Media-eide Aller Social Club - som også eier KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer